u E46 s motorem M54 325Ci 6-ti válec mi nejde jeden válec, svíčky mám nové BOSCH, je na nic ujeto asi 2000km, ale nevím jak zjistím jeký válec nejde a jestli svíčka hází jiskru.
Nevíte někdo jak na to, popř. čím by to mohlo být?
Ktery valec ti nepali zjistis velmi rychle a to postupnym odpojovanim a zapojovanim zapalovacich kabelu - pri kterem valci se ti nezmeni chod motoru, na tom je chyba. Jestli svicka hazi muzes zjistit venku ze ji vysroubujes, pripojis do zapalovaciho kabelu a polozis na kostru ale zjisteni jestli ti haze venku muze poslouzit maximalne k tomu abys zjistil jestli vubec haze civka, protoze svicka kdyz haze venku neznamena ze haze i pod tlakem.
Az zjistis ktery valec ti to dela muzes zkusit prehodit svicky nebo civky.
Jo to jsem si myslel, odpojovat a zapojovat kabely k cívkám, jen jsem se to bál zkoušet za chodu motoru .... abych mu nějak ještě více neublížil No snad to bude jen tou svíčkou nebo, nejsou tam třeba ještě nějaké čidla, které třeba přestalo fungovat a tak říddící jednotka do toho válce neposílá napětí?
bibikuba píše:až budeš postupně odpojovat ty kable tak si vem dobrej hadr,letos to bolí
Jen mě teď napadlo, ktyž budu zkoušet jiskru svíčky a budu to držet za vršek cívky, tak ta je odizolovaná, ne? Jako když na mašině jsem to držel za fajfku ..hi.