Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nejde jeden válec

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sobbi

#1 Příspěvek od Sobbi »

Ahoj,

u E46 s motorem M54 325Ci 6-ti válec mi nejde jeden válec, svíčky mám nové BOSCH, je na nic ujeto asi 2000km, ale nevím jak zjistím jeký válec nejde a jestli svíčka hází jiskru.
Nevíte někdo jak na to, popř. čím by to mohlo být?

Díky
CybreX
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od CybreX »

Ktery valec ti nepali zjistis velmi rychle a to postupnym odpojovanim a zapojovanim zapalovacich kabelu - pri kterem valci se ti nezmeni chod motoru, na tom je chyba. Jestli svicka hazi muzes zjistit venku ze ji vysroubujes, pripojis do zapalovaciho kabelu a polozis na kostru ale zjisteni jestli ti haze venku muze poslouzit maximalne k tomu abys zjistil jestli vubec haze civka, protoze svicka kdyz haze venku neznamena ze haze i pod tlakem.
Az zjistis ktery valec ti to dela muzes zkusit prehodit svicky nebo civky.
bibikuba

#3 Příspěvek od bibikuba »

až budeš postupně odpojovat ty kable tak si vem dobrej hadr,letos to bolí :D
Johnys

#4 Příspěvek od Johnys »

bibikuba píše:až budeš postupně odpojovat ty kable tak si vem dobrej hadr,letos to bolí :D

hehehe, to znám z motorky :D
Sobbi

#5 Příspěvek od Sobbi »

Jo to jsem si myslel, odpojovat a zapojovat kabely k cívkám, jen jsem se to bál zkoušet za chodu motoru .... abych mu nějak ještě více neublížil :-)
No snad to bude jen tou svíčkou nebo, nejsou tam třeba ještě nějaké čidla, které třeba přestalo fungovat a tak říddící jednotka do toho válce neposílá napětí? 8O
Sobbi

#6 Příspěvek od Sobbi »

Johnys píše:
bibikuba píše:až budeš postupně odpojovat ty kable tak si vem dobrej hadr,letos to bolí :D

hehehe, to znám z motorky :D

Na motorce jsem to taky tak dělal (1 válec), ale to jsem jen šlápl a vyděl jsem, jestli to hází jiskru. U auta jsem to ještě nikdy neřešil. Hi.
Sobbi

#7 Příspěvek od Sobbi »

Jen mě teď napadlo, ktyž budu zkoušet jiskru svíčky a budu to držet za vršek cívky, tak ta je odizolovaná, ne? Jako když na mašině jsem to držel za fajfku ..hi.
Sobbi

#8 Příspěvek od Sobbi »

Ted se jen zeptám, myslím že 3 a 6 cívka na svíčce vypadá jinak než všechny ostatní (jsou šedé a ostatní jsou černé). Má to nějaký speciální důvod? 8)
Sobbi

#9 Příspěvek od Sobbi »

Uz mam zase sametovy chod motoru. Bylo to civkou. Jupi. :-)
Odpovědět