Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 328 cabrio strecha nejede

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Feelings

#1 Příspěvek od Feelings »

Cau protoze bych potreboval seridit strechu u svojeho cabria rozhodl sem se prestat pouzivat strechu na elektriku ale rucne shlednul sem nejaky to video a delal to presne podle nej a mam problem mam plne elektrickou strechu a kdyz sem zatahl za cervenou paku pod zadnim sedadlem tak nemuzuzvednout zadni viko kam zajizdi cela strecha tudiz ji nemuzu vubec skovat. Jeste aby se mi nestala jeste lepsi vec a to je ta ze sem si rekl zacvaknu zpet motory v kufru a zkusim to na elektriku aby se to viko povolilo a ejhle motorky stoji a zadnej nejede muze mi nekdo poradit? Mam otevrenou strechu do poloviny a nemuzu s tim nijak hnout diky.
balda88
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od balda88 »

pokud si zatáhl za tu páku pod sedačkou tak sis vypl komplet motory, takže jsou jakoby od sebe. teď musíš ty motory zase nastavit. povedlo se mi taky jednou zatahnout za paku a asi hodinu a pul jsme si s tim hrali nez se povedlo. jestli nemas nejaky motor zase zacvaknuty tak ti nepojede zadny
Feelings

#3 Příspěvek od Feelings »

balda88 píše:pokud si zatáhl za tu páku pod sedačkou tak sis vypl komplet motory, takže jsou jakoby od sebe. teď musíš ty motory zase nastavit. povedlo se mi taky jednou zatahnout za paku a asi hodinu a pul jsme si s tim hrali nez se povedlo. jestli nemas nejaky motor zase zacvaknuty tak ti nepojede zadny

Tak uz sem na to prisel taky a zaroven sem si pak i vyresetoval strechu ale stejne je divny ze kdyz zatahnu za paku tak nemuzu zvednout ulozny viko pro strechu nebo nevim asi delam neco spatne ale rad bych to vedel clovek nikdy nevi co se muze stat.
balda88
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od balda88 »

já když zatáhl za tu páku tak mi šlo víko normálně zvednout, ale už si nepamatuji jestli tak není třeba nějaká aretace kvůli tomu když s tím jedeš aby se to samo neotevřelo
radikus

#5 Příspěvek od radikus »

Hoj, taky mám zkušenost s magickou červenou pákou a doporučuji ji používat opravdu POUZE v nouzovém případě. Asi neporadím kompletní postup, ale prostě zkus laborovat. Je tam spousta čidel a elektroniky, které blokuji to a ono. Třeba když máš jen z poloviny nataženou střechu a je v určité poloze, tak ti elektronika neotevře kryt střechy apod. Další věc je, jestli máš dobře zacvaknuté převody v kufru - to byl taky porod. Zkusil bych tu střechu třeba natáhnout ručně a pak zkusit zapojit elektroniku a podobné pokusy.
Feelings

#6 Příspěvek od Feelings »

radikus píše:Hoj, taky mám zkušenost s magickou červenou pákou a doporučuji ji používat opravdu POUZE v nouzovém případě. Asi neporadím kompletní postup, ale prostě zkus laborovat. Je tam spousta čidel a elektroniky, které blokuji to a ono. Třeba když máš jen z poloviny nataženou střechu a je v určité poloze, tak ti elektronika neotevře kryt střechy apod. Další věc je, jestli máš dobře zacvaknuté převody v kufru - to byl taky porod. Zkusil bych tu střechu třeba natáhnout ručně a pak zkusit zapojit elektroniku a podobné pokusy.

Praveze rucne nesla, motorky zacvaknuty ale netoci se :D ale pak sem to asi 256x pozacvakal a uz to slo a vyresetoval si strechu a projel s ni novou jizdu a to tak, ze strecha musi byt otevrena a pak clovek musi zmacknout a drzet tlacitko zavreni strechy a otocit klicek do druhe polohy ale nestartovat motor a tlacitko strechy drzet celou dobu zmacknute smerem nahoru asi 10-20 sec se nic nedeje a pak se strecha zacne zavirat a jede si novou trasu, ktera se ulozi a je to perfektni, uz mi nic nikde nesoupa nedrhne a zavira se nadherne.
Odpovědět