Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nafta unika :-(

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
tommy_romeo

#1 Příspěvek od tommy_romeo »

caoo neresili jste nekdo problem u E90/91 kdyz natankuju do plna tak u zadniho kola ze spodu pod prahem mi unika nafta ale kdyz natankuju jen tak do pulky tak nic jsem v cizine a nechce se mi to tu davat za ecka do servisu aby mi rekli ze musim vymenit nadrz nebo tak neco :-( diky za rady
shade741

#2 Příspěvek od shade741 »

střelím od boku, bud je nádrž výše porušená, nebo netěsní okolo čerpadla, případně kolem plováku, může být porušená hadička :wink:
RomanSvach
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RomanSvach »

shade741 píše:střelím od boku, bud je nádrž výše porušená, nebo netěsní okolo čerpadla, případně kolem plováku, může být porušená hadička :wink:

neni to cerpadlo a ten plovak nahore v nadrzi? pod tema dvema plechovyma kravincema ktere vidis kdyz odcvaknes sedacky?
pokud jo tak by mu to pritom co pises asi hodne smrdelo v interieru.
ona nadrz je dole pod sedackou takze bych to tipnul na to ze mu netesni ta trubka kterou se tankuje.
tommy_romeo

#4 Příspěvek od tommy_romeo »

nj smrad v aute nemam vubec a kdyby to bylo tou trubkou tak to tece pri kazdem natankovani ne? Mi to tece jen kdyz je uplne full prave kdyz je tak na pulce nebo tak tak vubec nic :-(
RomanSvach
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RomanSvach »

hej... moje komentare neber vubec jako smerodatne ci jakkoliv fundovane(jsem prosty pobijec much). jedine v cem muzu poradit tak jsou akumulatory, tot vse.
kazdopadne ver ze se tu casem ukaze nekdo kdo tomu rozumi a ne ze jen tak placa blbosti protoze se v praci nekdy nudi jak ja.
shade741

#6 Příspěvek od shade741 »

No ja to beru dle toho co sem sám řešil, v interiéru nemusí smedět zhola nic. Jelikož ty plechový dekly celkem někdy těsní takže smrdět to nemusí, možnosti jsou pouze u plováku nebo čerpadla, pak porušená hadice mezi nádržema(která teda u e36 vede vrchem jako vše ostatní) případně ta netěsnost u přívodní tankovací trubice která se projevuje pri větším množství paliva v nádrži, nebo porušená nádrž. Není nic jednoduššího než se tam mrknout a během necelých 5ti minut mám jasno :D
Paulos

#7 Příspěvek od Paulos »

Jestli ti to teče jen když máš plnou, tak bude téct určitě někde navrchu nádrže, takže bych skouknul to čerpadlo a na něm připojený hadičky, skus dotáhnout, nebo kouknout jestli jedna z těch dvou hadiček nebude nějaká popraskaná, nebo to muže bejt špatně zasazený čerpadlo, je to kompletní i s plovákem zasazený v takový docela pružný gumě a někdy je to docela sranda to tam zasadit tak aby to sedělo i těsnilo a celý je to zašroubovaný takovou jakoby velkou maticí, skus jestli jde volně otáčet, měla by bejt dotáhlá tak, aby nešla rukou povolit. Když to bude někde na tom čerpadle, tak ucejtíš naftu už když budeš šroubovat ten plechovek kryt (Buď bude v kufru nebo pod zadní sedačkou, může bejt napravo, nalevo, nebo na obou stranách) a nejspíš bude ta nafta vyteklá kolem toho čerpadla, pak by měla bejt oprava jednoduchá, v případě servisu levná... snad...
Když to nebude tam, tak to vidim na tu prasklou nádrž..
Nebo ještě skus kouknout, když otevřeš nádrž, tak koukni, jestli není prasklá ta trubka někde nahoře, přímo u hrdla, dole asi prasklá nebude..
tommy_romeo

#8 Příspěvek od tommy_romeo »

super diky za radu zkusim sundat sedacku doufam ze to jako lajk zvladnu :-D
Odpovědět