Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

digiklima e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Killca

#41 Příspěvek od Killca »

no tak to proste mas uplne v prdeli pokud si nastavis jedno foukani a jednu teplotu a secko sviti ale ono se ti jen vypne foukani, tak je to ten jezecek chundelatej :)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Hanz318iS
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Hanz318iS »

Zdarec,muze mi nekdo vysvetlit proc mi po vypnuti klicku jeste asi 10minut bezi nebo bezi...vrci comp u digi klimy?Je to vubec normalni?
doktor

#43 Příspěvek od doktor »

Killca píše:no tak to proste mas uplne v prdeli pokud si nastavis jedno foukani a jednu teplotu a secko sviti ale ono se ti jen vypne foukani, tak je to ten jezecek chundelatej :)

jo ja si furt jenom snazil overit,esli je to fakt v riti, nebo esli sem debil a nechapu jak to ma fungovat
Stepper
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Stepper »

doktor píše:no a presne to jak pises mi prave nefunguje a tom tady celou dobu pisu:) me to proste porad nefouka, dycky to na chvili hebne,za chvili se to pusti, pak to za chvilkuk zas hebne, pak za delsi chvili se to pusti, pak to dojde az k tomu, ze mi to uz nefouka:D

A zkousel si dat teplotu na maximum??? To, ze ti to na chvili zhebne a pak zas spusti muze byt tim, ze ti to proste hlida tu nastavenou teplotu...a nebo pak ten jezek no.
Killca

#45 Příspěvek od Killca »

pri hlidani teploty se snad foukani nikdy nevypne ale jen snizi svuj ofuk, ale ukaze to i na displeji, takze uplne vypnuti je chyba

EDIT: i kdyz kdyz to hlida teplotu tak to vlasne vypne nekdy stredovy fukar celkove, ten stredovy bud fouka studene nebo nefouka vubec a tim vyrovnava teplotu,, ale ostatni by mely furt bezet
milda_km

#46 Příspěvek od milda_km »

Ahoj.Mám problém na E36,je tam spodní panel kde je venkovní teplota a na druhém čas..malý BC,stává se mi každý den že se resetují hodiny a nebo zhasne celej display,teda svítí jako bez podsvícení a většinou je tam čas a teplota když se z autem parkovalo.Druhej problém je že auto topí a jak dosáhne stanovenou teplotu tak přestane topit a fouká jen ledovej a už nezačne,musím nastavit třeba 30st a začne zase na plno..je tam digiklima..Myslíte že by i ten bc mohl dělat kondík? A co to topení? Jsem z toho v prdeli...Můžu poprosit o radu nebo pomoc popřípadě třeba to přepájení kondíku? Olomouc,Přerov,Zlín.... nebo kdekoliv dokola kolem :-) 604414888 , mobily.km@centrum.cz
Killca

#47 Příspěvek od Killca »

topeni pri jizde- digiklima v e36 ma automatiku, po asi 15-30 minutach jizdy poi zahrati motoru se teply vzduch zmeni na studeny (ale pouze ze stredovych vetraku), je to automat pro udrzeni ridice v bdelosti, da se to nastavit tim koleckem, co je u vydechu stredoveho ofuku, na cervenou

reset hodin-mno, zrejme se ti odpojuje konektor za BC nebo je nejaky dratek naruseny nebo je moznost, ze to nekdo zapojoval a nedal to na stale napeti + na spinane napeti, ale jen na spinane napeti + spinane napeti a tim padem si to cas nepamatuje, protoze se to pri kazdem vypnuti klicku uplne ukonci

ale jelikoz se ti to vypina treba i za jizdy, tak to vidim na nejaky problem s konektorem, vytrhni BC a koukni na to, prostrikat kontakty, shlednout vnitrnosti konektoru a skouknout jak jsou zohybane kabliky a jestli nejaky neni strizeny a bez buzirky
raddex

#48 Příspěvek od raddex »

Mam mensi problem prestal me zničeho nic fungovat ventilator , na nic neraguje nevite čim to muze byt.diky
Kami1

#49 Příspěvek od Kami1 »

Pokud máš digiklimu, tak tu(3er) dej hledat "ježek"
raddex

#50 Příspěvek od raddex »

tzv. ježka jsem vymontoval a da se nejak zjistit jestli je spatny??
Kami1

#51 Příspěvek od Kami1 »

pokud umis zmerit napeti a odpor, tak se funkcnost orientacne zmerit da
radikus

#52 Příspěvek od radikus »

Ahoj, kdy zmacknu tlacitko na ofuk predniho skla, tak nereaguje. Pritom se maji zvetsit otacky ventilatoru. Jinak na normalni rezim auto topi a fouka dobre. Jen nefunguje ten ofuk. Muze to byt taky tim odporovym jezkem? Na to foukani je tam jen jeden ventilator??
Diky za pomoc.
DonCruz

#53 Příspěvek od DonCruz »

mě se klima občas vypne, ale svítí zvolené volby, display je jakoby bez podsvětlení (trošku čitelný), někdy se display vypne úplně. Panel se zapne po nastartováni většinou až po nějaké době. Někdy se mi sama mění intenzita foukání, (i když je režim "auto" vypnuto). Tak nevím jestli je to vadným kondíkem viz návod na opravu( http://www.macadamizer.com/bmwfix.html ), nebo je to odporový ježek, nebo obojí. Máte nějakej tip jak to zjistím?
gs500e

#54 Příspěvek od gs500e »

DonCruz píše:mě se klima občas vypne, ale svítí zvolené volby, display je jakoby bez podsvětlení (trošku čitelný), někdy se display vypne úplně. Panel se zapne po nastartováni většinou až po nějaké době. Někdy se mi sama mění intenzita foukání, (i když je režim "auto" vypnuto). Tak nevím jestli je to vadným kondíkem viz návod na opravu( http://www.macadamizer.com/bmwfix.html ), nebo je to odporový ježek, nebo obojí. Máte nějakej tip jak to zjistím?

přesně tohle jsem měl u dvou e36 s digiklimou, je to způsobeno tím kondenzátorem, rozeber to, kondík jakoby přihni k jedné straně a bude ti to fachat
paca

#55 Příspěvek od paca »

Vyměň kondík. Já to přinesl elektrikáři u nás v práci, ukázal jsem co vyměnit a udělal mi to zadarmo, že to nestojí ani za řeč :wink: (že ten kondík snad stojí dvě kačky??? )
radikus

#56 Příspěvek od radikus »

radikus píše:Ahoj, kdy zmacknu tlacitko na ofuk predniho skla, tak nereaguje. Pritom se maji zvetsit otacky ventilatoru. Jinak na normalni rezim auto topi a fouka dobre. Jen nefunguje ten ofuk. Muze to byt taky tim odporovym jezkem? Na to foukani je tam jen jeden ventilator??
Diky za pomoc.

Později mi už ani nešly poslední tři rychlosti. Vyměnil jsem ježka a fičíiii :) .
DWXak

#57 Příspěvek od DWXak »

Jo to se mi taky stalo, koupil jsem auto, sli jen prvni tri rychlosti, najednou jedu, zaclo to fungovat tak jak melo a malem mi shorela hlava v lete :D Ale to byl takovej posledni skit pred smrti, uz to fouka jen naporove :D Takze hledam vsude na netu, kde to koupit ale asi je to nedostatkovy zbozi u nas
radikus

#58 Příspěvek od radikus »

DWXak píše:Jo to se mi taky stalo, koupil jsem auto, sli jen prvni tri rychlosti, najednou jedu, zaclo to fungovat tak jak melo a malem mi shorela hlava v lete :D Ale to byl takovej posledni skit pred smrti, uz to fouka jen naporove :D Takze hledam vsude na netu, kde to koupit ale asi je to nedostatkovy zbozi u nas

Ja ho koupil tady pres forum. Pres bazar mi prisly asi 3 nabidky.
Odpovědět