Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Topení e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jardaspit

#1 Příspěvek od Jardaspit »

Zdravím, chtěl bych poprosit o radu - něco jsem na foru našel, ale nic, co by přesně popisovalo můj problém. Topení mi funguje normálně (nemám klimu - mám obyč regulaci foukání teplá/studená). Sem tam (vždy v návaznosti na nějakej otřes - např. když přejedu koleje) mi začne ale auto naplno topit. Vždycky si začnu hrát s ovladačem intenzity teploty a třeba za pár minut začne zas foukat studenej vzduch. Neměl někdo stejnej problém, popř. co mám zkontrolovat, co můžu kde proměřit, popř. mám začít shánět dřív ovladač co je na středovym panelu nebo ventil topení v motorovym prostoru? Díky za jakýkoliv postřeh nebo nápad
vsemick

#2 Příspěvek od vsemick »

tak to ti s velkou pravděpodobností blbne elektromagnetickej ventil (viditelný a přístupný z motorového prostoru) - který zavírá/otvírá přívod horké vody z motoru do radiátoru topení.V klidovém stavu je otevřený pod proudem vodu zavře (nemá žádnou plynulou regulaci jen otevřeno/zavřeno).Většinou jen propouští teplou vodu když se v něm vymačká těsnění (to jde levně/zdarma nahradit kusem vystřižené gumy).Jestli to ale blbne nárazově tak to bude buď blbý kontakt nebo přerušený drát (i to jde opravit - stačí najít přerušený spoj)
Jardaspit

#3 Příspěvek od Jardaspit »

Kouknu na to, díky
Odpovědět