Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 - krytky vnějších klik
Řeším menší problém, měl jsem komplet vnější kliky v barvě vozu, což se mi nelíbí a tak jsem se rozhod to dát do origo stavu, vše v poho, kliky mám černé, krytky - ta co je kolem kliky nahoře s dírou na zámek jsem koupil nové v BMW a ejhle, ta krytka má 4 západky, dvě dole - to jde v poho nasadit a dvě nahoře - a tam je problém, když chci tu krytku celou zacvaknout do dveří tak ten plech do kterýho se to má zacvaknout pruží, prostě to tam nejde ani hovno.
Tak se ptám, je na to nějaký postup či fígl jak je tam dostat zvenku? Mě nenapadá nic, maturoval jsem nad tím hodinu a nic, rozebrat tapec a zevnitř to je mi jasné ale moc se mi do toho nechce to kuchat.
Tak se ptám, je na to nějaký postup či fígl jak je tam dostat zvenku? Mě nenapadá nic, maturoval jsem nad tím hodinu a nic, rozebrat tapec a zevnitř to je mi jasné ale moc se mi do toho nechce to kuchat.
v knizce e36 ,,jak na to,, je to pekne popsane. celkem vsechno kolem dveri ,stelovani oken apod.
je to jak rikaj kluci.posuvnej plisek z boku. v navodu stoji ze se k nemu dostanes z cela dveri po odendani gumove zaslepky. byl to trosku pakec to tam dostat ale slo to. Ja kdyz jsem takhle menil kliky tak jsem se spis hodku vztekal nez jsem zjistil jak celou tu kliku dat zpatky do dveri. Nez jsem prisel na to ze se tam zasouva tak jsem to chtel asi 3x rozkopat (a to jsem trpelivej )
jo nasel jsem fotku. pokud si pamatuju tak nekde v teto casti je posuvny plisek.
je to jak rikaj kluci.posuvnej plisek z boku. v navodu stoji ze se k nemu dostanes z cela dveri po odendani gumove zaslepky. byl to trosku pakec to tam dostat ale slo to. Ja kdyz jsem takhle menil kliky tak jsem se spis hodku vztekal nez jsem zjistil jak celou tu kliku dat zpatky do dveri. Nez jsem prisel na to ze se tam zasouva tak jsem to chtel asi 3x rozkopat (a to jsem trpelivej )

jo nasel jsem fotku. pokud si pamatuju tak nekde v teto casti je posuvny plisek.
- Přílohy
-
- klameks.jpg (76.87 KiB) Zobrazeno 2140 x
- Lion
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak...Když jsem tenkrát demontoval auto na celolak, tak mě to chvilku taky dalo než jsem zjistil, že se musí povytáhnout zajištovací plíšek v boku dveří, kde je zámek. Na prvních dvěřích jsem ty pacičky ulámal, páč jsem nevěděl jak to funguje, ale u dalších 3 už to šlo jak po másle.Fx píše:Z boku dveří, na straně, kde je zámek, je nahoře u kliky záslepka. Vyndej ji a mrkni dovnitř. Ten plech je posuvný a jsou v něm zářezy právě pro tyhle packy. Stačí imbusem posunout do správné pozice, nasadit krytku a posunout zpátky. Voilá

Jj, už jsem na to přišel, kupé tam má vcelku takový gumový trojůhelník a pod ním malá díra, přístup je tam jak do psí nory....paca píše:Nevím jestli jsi to dobře pochopil, ale když otevřeš dveře, tak nad zámkem musíš oddělat takovou černou kruhovou plastovou záslepku a pak tam uvidíš ten plíšek, který posuneš.