Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M boční lišty - facelift?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
balda88
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od balda88 »

Již nějakou domu mám úplně nové boční M-lišty na cabrio. Kupoval jsem je origo a všude jsem četl, že jsou rozměrově a držadlově stejné. Dnes po dvou letech co mám lišty doma jsem se rozhodl je nahodit na auto a ejhle blatníky mají všechny tři otvory stejné viz. foto, ale lišta má jen 2 držáky stejné a třetí jiný. Je to problém nefaliftovým blatníků? Řešil to už někdo? Ostatní lišty sedli jinak úplně krásně.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Lion
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lion »

No tak to čučím. To je divné. Sem rovněž myslel, že je to jak před Faceliftem, tak po Faceliftu stejné. :roll:
balda88
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od balda88 »

Já jsem si to taky právě myslel, myslel jsem jestli jsem nevyndal nejaký držák se starýma lištama a taky ne. jsem si chtěl aspon udělat na chvíli radost než auto půjde na podzim na lak :) tak budu muset asi vyrobit nějaký držák nebo to tam potom přilepim :D ještě takový dotaz ty logo v těch lištách je dobré přilepit? přijde mi, že tam totiž moc nedrží a kupovat znovu origo se mi nechce
paveld
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od paveld »

Rozdíl v uchycení určitě neni. U té přední příchytky ti chybí takový jakoby návlek (gumový nebo plastový, teď nevim). Tipuju že ta příchytka je menší než díra v blatníku - s tim návlekem by měla pasovat akorát.
Měl by to být díl č. 11
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... per_guard/
balda88
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od balda88 »

To jsem si taky myslel, jak je na lista na fotce tak tu jsem vyndal uplne novou z pytliku od BMW, ale o to nejde. Tak jsem ze starych list sundal tu gumicku a nasadit tam nejde, protoze ta gumicka je vetsi nez ten plastik tam. Tento maly cudlik, ktery mi nikam nepasuje je i u tech zadnicg list, ale ty se mi takhle neodchlipuji tak to neresim.

Kdyby mel nekdo sundany ty siroky listy a udelal foto jaky tam ma packy byl bych velice vdecen.
roman320

#6 Příspěvek od roman320 »

Jak pise paveltd, pres ten malej cudlik ma byt jeste takovej plastovej zelenej krouzek kterej napred strcis do te diry v blatniku a do toho pak zacvaknes ten zobacek v liste.. btw kdyz sem si koupil ty listy origo novy v renocaru tak me tam ten krouzek jeden taky chybel..
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od KarelOstrava »

Trochu se vecpu...můžete mi někdo napsat na kolik vyjdou ty lišty komplet na toura? Starší nebo nové třeba z CarTecu.
Díky :wink:
Mimo

#8 Příspěvek od Mimo »

roman320 píše:Jak pise paveltd, pres ten malej cudlik ma byt jeste takovej plastovej zelenej krouzek kterej napred strcis do te diry v blatniku a do toho pak zacvaknes ten zobacek v liste.. btw kdyz sem si koupil ty listy origo novy v renocaru tak me tam ten krouzek jeden taky chybel..

ano, tam chýba ten plastovy krúžok. ale tá 11ka z ETK nie je práve ten gumový návlek?
nie je ten zelený krúžok taký istý , ako ten ktorý sa používa pri inštalácii prahov. č7 ?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... m_technic/
balda88
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od balda88 »

KarelOstrava píše:Trochu se vecpu...můžete mi někdo napsat na kolik vyjdou ty lišty komplet na toura? Starší nebo nové třeba z CarTecu.
Díky :wink:

Sice na kabrio ale vysli me ty listy 7800,- vcetne tech znaku do list. Kupoval jsem listy origo u Bychlu.
balda88
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od balda88 »

Tak jaky si mam jit kluci dil objednat? č.7 nebo č.11? :-D
roman320

#11 Příspěvek od roman320 »

11 je ten gumovej cepek co je na tech vetsich cvockach a 7 ten uchcyt, ten krouzek tady nevidim.. bud je to cast dilu 12, ale na obrazku ho nevidim, nebo tenhle 51 71 1 932 996
Mimo

#12 Příspěvek od Mimo »

ja to vidím na č7. ale mohol by ešte niekto pridať názor :mrgreen:
keď si nebudeš istý zober po 4ks z každého :D to sú centové položky podla mňa :roll:
Mimo

#13 Příspěvek od Mimo »

ja som myslel č7 .. z prahov :roll:
balda88
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od balda88 »

Radši objednám od každého něco ať mám větší šanci, že se mi tam povede něco dát :D
paveld
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od paveld »

Nevim jistě, je možný že ta 11 je návlek na ty ostatní držáčky, protože na tom předním odlišnym je i ten návlek jiný (je zelený, ostatní jsou bílý). Podivám se doma, možná jich tu mám ještě pár navíc.
Jinak že ti ta lišta odstává mi trochu přijde že ten blatník je pokřivenej.
balda88
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od balda88 »

u té č.11 je psáno Grommet čili průchodka. je to otázka pár korun tak myslim, že když od každého něco vezmu tak mě to tolik stát nebude.

Je možné, že ten blatník se zkroutil tak nějak celý, protože přítelkyně když jsem měl kabrio asi měsíc tak projel zavřenýma vratama :D a je vidět nahoře na lemu blatníku obtisk od vrat. Mám stejně připravené face blatníku, ale byli dva roky ve vlhkém prostředí a objeli se nějaké pupínky tak musím zjistit zda se to půjde dát opravit nebo ne. Neoriga kupovat nechci.
paca

#17 Příspěvek od paca »

Ty "šprcky" jsou buď zelené nebo bílé, ale jsou stejné.

Na emkových prazích je to jinak, jak to tam kdosi vzpomínal, tam jsou ty "šprcky" určo jinší (plastové)
Mimo

#18 Příspěvek od Mimo »

no, len aj na tých krátkych lištách má byť jedna tá šprcka :D plastová
paveld
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od paveld »

paca píše:Ty "šprcky" jsou buď zelené nebo bílé, ale jsou stejné.

Na emkových prazích je to jinak, jak to tam kdosi vzpomínal, tam jsou ty "šprcky" určo jinší (plastové)

Ta přední průchodka má být opravdu plastová, gumový jsou ty ostatní.
paca

#20 Příspěvek od paca »

asi jak píše paveld, ten přední držáček vypadá tvarově jak na těch emkových prazích
Odpovědět