Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dodělání ostřikovačů svtělometů u e36
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Tak nějak, z původní čočky jsem tam nechal jen část a tu upravil a použil ji jako uchycení té nové čočky. Je to trochu bastlení, ale dá se to udělat hezky. Do H7 světel to pujde asi dost blbě, když nemají čočku, radši bych být tebou koupil starší H1 světla a do těch to nabastlil. Sehnal jsem to přes uživatele Harry002 a vypadá jako nová a mám na ní i záruku
(možná je nová, nevim, neřešil jsem).

Francis píše:Mám na autě vše na ostřik světlometů, krom trysek a hadic neb nějaký předchozí blb po crashi to zahodil. Až někdo v okolí Prahy koupíte zlínské ostřikovače světlometů rád bych si je prohlédl v reálu.
Taky by mě zajímaly jak ty trysky ostřikůjí, za tu cenu bych klidně koupil celou sadu a použil jen ty trysky kdyby byly dobré.
Takto jsem našel na netu jak to má správně stříkat

http://www.youtube.com/watch?v=GhuBgY-Ya70
Spajky píše:capri píše:ty máš na autě ty světla hella celis ne ? jestli jo tak mam pocit že ty maj homologaci pro xenon
měl sem je taky a maj tak leda prd a dva vořechy k tomu
Tak to nemáš pravdu, jsou jen 2 typy skel, staré - které mají holologaci jen pro halogen a nové - které mají homologaci jak pro xenon tak i halogen. Tak pozor na to.

Jinak vhodné ostřikovače, tedy s lehčími úpravami jsou z Opelu Omega B. Nejsou výsuvné, ale dost povysazené, montují se taky na lišty pod světlo.

Honza325 píše:Sehnal jsem už origo trysky z E36. Ale nemám k nim teleskopy. dají se nahradit teleskopama z jinýho auta? A kdybych je teda instaloval bez teleskopů, tak to asi bude stříkat někam dopr... že jo...?
Prakticky se nahradit dají, ale pak jde o to jestli budou trisky na teleskopy pasovat a jak to bude s uchycením teleskopů na auto.
Jinak pevné ostřikovače se dají použít i třeba ze škody Felicie po faceliftu, montují se tedy na narazník, ale i tak se dají tak použit, pro někoho je to nevkusné, ale svou funkci to plní, kryty z nich jsou lakovatelné, takže pak i splynou s ostatním.

-
- Kontaktovat uživatele:
Jak vám svítí xenony s barevnou teplotou 4300K ve srovnání s 6000K?
V době, kdy jsem na své auto dával xenony, byly ty 4300K prakticky nesehnatelný, hodně lidí to bralo "čím víc K, tím lepší"
Bral jsem, že 6000K je nejpřirozenější - jako denní světlo.
Teď bych tam kvůli nenápadnosti pro policajty dal radši výbojky 4300K (nebo alespoň 5000K), tak se ptám, abych třeba nebyl nepříjemně překvapenej...
Jinak xenony v H7 mám už 3 roky, najezdil jsem s nima přes 100 tis. km - absolvoval několik kontrol (i v D, A) a policajti nikdy nic neříkali.
Dneska se těch HID sad prodává hodně a za mnohem nižší ceny, tak si myslím, že i policajti si toho budou víc všímat...
V době, kdy jsem na své auto dával xenony, byly ty 4300K prakticky nesehnatelný, hodně lidí to bralo "čím víc K, tím lepší"

Teď bych tam kvůli nenápadnosti pro policajty dal radši výbojky 4300K (nebo alespoň 5000K), tak se ptám, abych třeba nebyl nepříjemně překvapenej...
Jinak xenony v H7 mám už 3 roky, najezdil jsem s nima přes 100 tis. km - absolvoval několik kontrol (i v D, A) a policajti nikdy nic neříkali.
Dneska se těch HID sad prodává hodně a za mnohem nižší ceny, tak si myslím, že i policajti si toho budou víc všímat...
-
- Kontaktovat uživatele:
Abych se držel tématu, tak tady je návod na zástavbu e39kových osttřikovačů do e36ky (sám jsem zatím ostřikovače nerealizoval):
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
Harry002 píše:Honza325 píše:Sehnal jsem už origo trysky z E36. Ale nemám k nim teleskopy. dají se nahradit teleskopama z jinýho auta? A kdybych je teda instaloval bez teleskopů, tak to asi bude stříkat někam dopr... že jo...?
Prakticky se nahradit dají, ale pak jde o to jestli budou trisky na teleskopy pasovat a jak to bude s uchycením teleskopů na auto.
Jinak pevné ostřikovače se dají použít i třeba ze škody Felicie po faceliftu, montují se tedy na narazník, ale i tak se dají tak použit, pro někoho je to nevkusné, ale svou funkci to plní, kryty z nich jsou lakovatelné, takže pak i splynou s ostatním.
Jj, právě... Nezkoušel ty trysky někdo nahradit za jiný? (na origo e36 trysky)
No a trysky e36 bez teleskopů nudou teda určitě stříkat někam na masku že jo

Zdravím chlapy, tak jsem si řek že si také naprzním do svýho BÁWA ostřiky světel, jen se mi za to nechtěli vyhazovat nehorázné peníze, tak sem na nárazník přidělal klasické trisky jak jsou na čelní sklo, obě trisky namířil na potkávačku (xenon) a vše sem propojil so motůrkem co je na čelní sklo...myslím že to stříká fajn, jen je poděl že mi prochcává voda těmi ostřiky co jsou na světlech...z důvodu vyššího umýstění nádoby než jsou ostřiky hold fyzika (smojené nádoby)
...nevíte jak by se to dalo pořešit?Jestli není nějakej ventilek pro zpětnej chod, nebo něco takového?Aby to neprotékalo?Moc vám díky

Jestli by to třeba nevyřešila tato sranda? http://www.amd-autodily.cz/elektricka-v ... etlom.html díky za rady