Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Klimatizace do e36
zdravím přátele modrobílé vrtule mám problem z klimou na E36 98' touring klima maká jak má je po novém filtru vyčištěná náplň je sice starší ale chladí a co mě trápí je že když klimu vypnu tak mi jde z větráku takovej divnej smrad a jako vlhkéj vzduch který se nedá moc dejchat nevít někdo co s tím nemáte někdo zkušenost .Pročítal jsem tu co se dalo ale na nic jsem nepřišel díky a zdarec ať vám to sviští 

Zdravim. Jo to se oplati. Pocitam z nejakeho vraku by jsi tu klimu mel celou koupit do 5 tis. Alespon ja tak koupil a plus naplneni neco navic a byla klima ve voze za hubicku. A tim ze si to tam das sam vymenis vsude gumicky ve spojich das novy kompresorovy olej,chladivo a chladi jak v novem voze---------------))))))))))))))))))))))))))))))
kubikula420 píše:Cau potreboval bych poradit zda se vyplati dodelat klimu do e36 mam e36 M40 co vse budu potrebovat a zda by to nekdo mel dik moc
Dělal jsem to, počítej že až nakoupíš díly a pustíš se do toho bude ti stejně polovina chybět, po mechanický stránce to je sranda, je to tam za tři dny(od rána do večera)nejhorší byla elektrika,chce to nějakýho mazáka kterej už má spoustu zkušeností.. další tři dny, dej všude origo nový těsnění, auto zpět smontuješ za cc další 3dny

-
sejdaM píše:zdravím přátele modrobílé vrtule mám problem z klimou na E36 98' touring klima maká jak má je po novém filtru vyčištěná náplň je sice starší ale chladí a co mě trápí je že když klimu vypnu tak mi jde z větráku takovej divnej smrad a jako vlhkéj vzduch který se nedá moc dejchat nevít někdo co s tím nemáte někdo zkušenost .Pročítal jsem tu co se dalo ale na nic jsem nepřišel díky a zdarec ať vám to sviští
treba vystriekat výparník (hlavne teda výparník) nejakou dezinfekciou na klimu, doporučujem RETECH
návod na čistenie je v balení
-
sejdaM píše:zdravím přátele modrobílé vrtule mám problem z klimou na E36 98' touring klima maká jak má je po novém filtru vyčištěná náplň je sice starší ale chladí a co mě trápí je že když klimu vypnu tak mi jde z větráku takovej divnej smrad a jako vlhkéj vzduch který se nedá moc dejchat nevít někdo co s tím nemáte někdo zkušenost .Pročítal jsem tu co se dalo ale na nic jsem nepřišel díky a zdarec ať vám to sviští
zdar, to je jako kdyby se ti tam někde udělala plíseň nebo tak něco, koukni třeba pod přední okno (pod tu lištu), kde nasává vzduch. jestli tam nemáš louži dešťový a nějakej hnus v tom. Občas se stane že tam nalítá pěkný svinstvo a spousta lidí čistí klimu jen jako výparník, filtr a rozstřik sprejem v palubce.
Zdravim, menší dotaz ohledně výměny klimi z mechanické na digitální. Mám E36 325i kupátko z 92 a stávající panel se mi ani moc nelíbí a klimatizace už ani tak moc nefunguje např. u spolujezdce fouká furt teplý vzduch i když je vyplá nebo má foukat studený vzduch a podobně a proto by mě zajímalo včem se liší digitální od mechanické klimatizace, jestli je jiná eletrika, potřeba jiné řídicí jednotky a tak prostě.
je to výměna kus za kus že ti furt topí u spolujezdce je ventilem topení který má přerušenou cívku a je furt otevřený. Sundáš jen palubovku vyhodíš topení, ovladací panel topení a řídící jednotku topení která je na středovém tunelu před fofr klackem. celé je to připojené na dvou konektorech vlevo u tělesa topení s elektrikou nic dělat nemusíš hlavně si vyměň i ten ventil který je u motoru vedle posilovače brzd nebo ti to bude furt u spolujezdce topit. hlavně si vem i středový ofuk.