Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e90 neodemyka volant

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
binder85

#1 Příspěvek od binder85 »

Zdravim,
posledni dobou se mi stava, ze po zasunuti klice se mi u e90 2006 neodemkne volant a nasledne pak nejde nastartovat, coz je teda pochopitelne ...
Je to cim dal casteji a nezbyva nez klic vytahnout a zkusit to znova, jestli volant odemkne. Zprvu to slo napodruhe, prip. napotreti, ted uz se mi posledne stalo, ze se volant odemknul treba na patnact zasunuti klice a to uz prestava byt sranda. Nebo treba ikdyz se odemkne, vyskoci mi na displej znak zamknuteho volantu a startovat nejde. Nebo se po vypnuti motoru a vytahnuti klice volant neuzamkne a zobrazi se stejna varovni hlaska.

Chci se zeptat jestli to uz nekdo resil, nebo by vedel poradit v cem asi bude chyba, nez to dam do servisu ... ??
Diky za rady a nazory :)
mrJekill

#2 Příspěvek od mrJekill »

Jediný co mě snad napadá je přidřená zamykací tyč.Je tam blbej přístup zkusit to prostříknout
Selix

#3 Příspěvek od Selix »

pohnout trochu volantem nepomuze? pripadne neni slaba baterka?
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

Ty zámky na E90 odcházely.Musí se vyměnit celej sloupek řízení.
Miguel

#5 Příspěvek od Miguel »

Nemáš náhodou ve výbavě ELV? = Electronic Steering Lock (Elektronische Lenkradverriegelung)
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od starML Člen Klubu »

binder85 píše:..... po zasunuti klice se mi u e90 2006 neodemkne volant a nasledne pak nejde nastartovat, ..... vyskoci mi na displej znak zamknuteho volantu
Jedná se o výrobní chybu v SW a dělá to hlavně při velkých vnějších teplotách. Zajeď do BMW a požaduj opravu - přehrátí software. Mají na to Fehlermeldung a měli by to udělat zdarma, i když to není v záruce. Maximálně za poplatek odpovídající připojení na diagnostiku, zbytek si vyúčtují u BMW. :D
Miguel

#7 Příspěvek od Miguel »

starML píše:
binder85 píše:..... po zasunuti klice se mi u e90 2006 neodemkne volant a nasledne pak nejde nastartovat, ..... vyskoci mi na displej znak zamknuteho volantu
Jedná se o výrobní chybu v SW a dělá to hlavně při velkých vnějších teplotách. Zajeď do BMW a požaduj opravu - přehrátí software. Mají na to Fehlermeldung a měli by to udělat zdarma, i když to není v záruce. Maximálně za poplatek odpovídající připojení na diagnostiku, zbytek si vyúčtují u BMW. :D

Docela odvážné tvrzení takhle na dálku 8O
Je to jedna z variant, ale také to může být opravdu špatný sloupek jak psal Libovka, podpětí na CASu atd. Co přesně napoví diagnostika a podle toho se technik řídí daným "Service Information Bulletin".
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Miguel píše:Docela odvážné tvrzení takhle na dálku 8O
Souhlasím, odvaha mi nechybí. Ale hlavně jsem to přesně podle popisu výše 2x viděl, jednou starší pán s E90 ze Žandova, podruhé německý kolega, obojí řešeno u http://home.mobile.de/HAGER-SOHN přehrátím softu.
libovka

#9 Příspěvek od libovka »

Chyba SW se projevuje spíše tím,že auto píše,že je volant zamčený ale v realu tomu tak není.Dokonce mi sem přijel zákazník kterýmu to ve 150km rychlosti napsalo že má zamčený volant.
Pokud je volant zamčený a nejde odemknout tak to vypadá na mechanickou závadu sloupku.
binder85

#10 Příspěvek od binder85 »

starML píše: Jedná se o výrobní chybu v SW a dělá to hlavně při velkých vnějších teplotách. Zajeď do BMW a požaduj opravu - přehrátí software. Mají na to Fehlermeldung a měli by to udělat zdarma, i když to není v záruce. Maximálně za poplatek odpovídající připojení na diagnostiku, zbytek si vyúčtují u BMW. :D

starML bude mit asi pravdu....

diky vsem za tipy, ale přidřená zamykací tyč, nebo slaba baterka to nebude.
Naklonit volant pri zasunuti klice pomaha, jenom treba jakoby najit tu spravnou polohu. Ikdyz volant zustane odemcen, vyskoci znak zamku a nastartovat nejde, takze nekdy vubec mechanizmus zamykani nezafunguje a zustava to viset. Ted jak byly ty horka, tak to delalo znatelne vic.
Volal jsem do bmw a technik taky rikal, ze pravdepodobne bude treba prehrat SW a ze o tom vedi. Akorat mne netesi, ze jsou tak "busy" a nejblizsi volny termin je temer za 2 tydny :-( Ono maturovat s tim u kazdeho startu uz neni vubec zabava
Michalos2

#11 Příspěvek od Michalos2 »

Ahoj,
muzu se prosím zeptat, jak jsi to tehdy vyřešil? Mám ten samý problem na E90 :(

Předem díky!
binder85 píše:
starML píše: Jedná se o výrobní chybu v SW a dělá to hlavně při velkých vnějších teplotách. Zajeď do BMW a požaduj opravu - přehrátí software. Mají na to Fehlermeldung a měli by to udělat zdarma, i když to není v záruce. Maximálně za poplatek odpovídající připojení na diagnostiku, zbytek si vyúčtují u BMW. :D
starML bude mit asi pravdu....

diky vsem za tipy, ale přidřená zamykací tyč, nebo slaba baterka to nebude.
Naklonit volant pri zasunuti klice pomaha, jenom treba jakoby najit tu spravnou polohu. Ikdyz volant zustane odemcen, vyskoci znak zamku a nastartovat nejde, takze nekdy vubec mechanizmus zamykani nezafunguje a zustava to viset. Ted jak byly ty horka, tak to delalo znatelne vic.
Volal jsem do bmw a technik taky rikal, ze pravdepodobne bude treba prehrat SW a ze o tom vedi. Akorat mne netesi, ze jsou tak "busy" a nejblizsi volny termin je temer za 2 tydny :-( Ono maturovat s tim u kazdeho startu uz neni vubec zabava
marab87

#12 Příspěvek od marab87 »

Michalos2

#13 Příspěvek od Michalos2 »

Díky!

To už jsem právě taky studoval

Už vidím, jak platím cca 15k za Mnichovský "kurvítko" ve volantu :(
Odpovědět