Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nastavitelné funkce u E46 (přehled + kdo a co umí nastavit)
-
-
-
Carsoftem nenakoduješ ani prd (krom pár drobností), i diagnostika s nim je k prdu.
Použít nástroje přímo na kodování a podle toho jaký auto chceš nakodovat a hlavně co. Neexistuje jedno zařízení na všechno a co je nejduležitější tak když něco na autě koduješ tak bys taky měl vědět co a hlavně jak to případně vrátit zpět. To si většina lidí co to chce/ ale i dělá (nebo se o to pokouší) neuvědomuje.
Stejně tak se nedá říct co všechno na daném typu nastavit jde, protože každé auto je rozdílné výbavou a verzí jednotky kterou má v sobě. Tím je každé auto individuální a je potřeba s tím počítat.
----------------------------------------------------------------------------------------
Použít nástroje přímo na kodování a podle toho jaký auto chceš nakodovat a hlavně co. Neexistuje jedno zařízení na všechno a co je nejduležitější tak když něco na autě koduješ tak bys taky měl vědět co a hlavně jak to případně vrátit zpět. To si většina lidí co to chce/ ale i dělá (nebo se o to pokouší) neuvědomuje.
Stejně tak se nedá říct co všechno na daném typu nastavit jde, protože každé auto je rozdílné výbavou a verzí jednotky kterou má v sobě. Tím je každé auto individuální a je potřeba s tím počítat.
----------------------------------------------------------------------------------------
T.o.m. píše:mentuli píše:justinbiker píše:Nevíte je tu někdo z brna a okolí kdo to umí naprogramovat měl bych zájem o pár úprav
Já jsem přímo z Brna.. kdyžtak se ozvi klidně! Můžeš SZ nebo rovnou telefon 739786878. Zatím ...
nepřišlo se na ty boční blinkry?
Boční blinkry jako denní svícení nastavit jde.. ale pouze u jednotek s coding index 30 a vyšší (produkce od 9/2001 většinou). Dřívejší lichtmoduly to umí tak nějak taky, ale je to podstatně komplikovanější to nastavit a neručím, že potom vše funguje jak má ...
-
Svícení klasickejma blinkarama je super, hlavně když na to ty patice a žárovky nejsou stavěný, takže se často vypalujou (svícení a blikání do toho) a když ti jedna zhasne za jízdy tak si ostatní auta myslej že odbočuješ a pošlou ti to tam, nehledně na to, že ty pak neblikáš když chceš opravdu odbočit.
Miguel píše:Svícení klasickejma blinkarama je super, hlavně když na to ty patice a žárovky nejsou stavěný, takže se často vypalujou (svícení a blikání do toho) a když ti jedna zhasne za jízdy tak si ostatní auta myslej že odbočuješ a pošlou ti to tam, nehledně na to, že ty pak neblikáš když chceš opravdu odbočit.
Nepředpokládám, že US verze BMW má jiné patice žárovek. Tam je svícení blinkry nastaveno jako klasické svícení místo obrysovek.
mentuli píše:T.o.m. píše:mentuli píše:[quote="justinbiker"]Nevíte je tu někdo z brna a okolí kdo to umí naprogramovat měl bych zájem o pár úprav
Já jsem přímo z Brna.. kdyžtak se ozvi klidně! Můžeš SZ nebo rovnou telefon 739786878. Zatím ...
nepřišlo se na ty boční blinkry?
Boční blinkry jako denní svícení nastavit jde.. ale pouze u jednotek s coding index 30 a vyšší (produkce od 9/2001 většinou). Dřívejší lichtmoduly to umí tak nějak taky, ale je to podstatně komplikovanější to nastavit a neručím, že potom vše funguje jak má ...[/quote]
Můžeš prosím poslat návod, jak na to? Umíme jenom přední

-
T.o.m. píše:Miguel píše:Svícení klasickejma blinkarama je super, hlavně když na to ty patice a žárovky nejsou stavěný, takže se často vypalujou (svícení a blikání do toho) a když ti jedna zhasne za jízdy tak si ostatní auta myslej že odbočuješ a pošlou ti to tam, nehledně na to, že ty pak neblikáš když chceš opravdu odbočit.
Nepředpokládám, že US verze BMW má jiné patice žárovek. Tam je svícení blinkry nastaveno jako klasické svícení místo obrysovek.
Já řikám, jaká je praxe v provozu.
-
- Kontaktovat uživatele:
mentuli píše:Zdarec...MartyH píše:ahoj, tak když tak rád programuješ, nezkoušel jsi někdy naprogramovat, aby se při zaření zpátečky upravil sklop pravého zrcátka?
V BMW mi řekli že to nejde, resp. jen kdybych měl sedačky v elektrice nebo automatickou převodovku. No ale že v brněnském BMW řeknou že to nejde, tak to neznamená, že to opravdu nejde.
diky
asi tě zklamu, protože v brněnském BMW měli pravdu. Sice tak nějak poloviční pravdu, ale měli.
Se sedačkama v elektrice (nejsem si ale jistý, co mysleli tou automatickou převodovkou) přišla funkce ukládání pozic do pamětí. To zahrnovalo i pozice bočních zrcátek.. takže nejenom sedadla byla schopna si zapamatovat svoji pozici, ale dokonce i boční zrcátka. Bohužel asi chápeš, že to nefunguje jen tak a je potřeba řídící modul. Konkrétně minimálně řídící modul zvaný BTM, který se stará o boční zrcátka. Bez elektrických sicen se tento modul nedodával, protože klasický bezmodulový ovladač zrcátek byl schopen zastat svoje základní funkce.
Takže je mi líto... i mě to štve... svoje zrcátko si taky musím manuálně naklánět.
Ahoj,
mam E39 525d automat, dodelaval jsem tam sedacky kuzi v elektrice, chci zprovoznit ukladani do pameti. Mas zajem o tu praci? Poloha zrcatek neni priorita, ale kdyz by to slo priplatim.
DIky M.