Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nastavitelné funkce u E46 (přehled + kdo a co umí nastavit)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Cello Výkonná rada
Výkonná rada

#21 Příspěvek od Cello Výkonná rada »

Taky by mě zajímalo 8)
justinbiker

#22 Příspěvek od justinbiker »

Nevíte je tu někdo z brna a okolí kdo to umí naprogramovat měl bych zájem o pár úprav
mentuli

#23 Příspěvek od mentuli »

justinbiker píše:Nevíte je tu někdo z brna a okolí kdo to umí naprogramovat měl bych zájem o pár úprav

Já jsem přímo z Brna.. kdyžtak se ozvi klidně! Můžeš SZ nebo rovnou telefon 739786878. Zatím ...
fanda1

#24 Příspěvek od fanda1 »

Jdou nějaké také srandy aj na e91?
Tehu

#25 Příspěvek od Tehu »

mentuli píše:
justinbiker píše:Nevíte je tu někdo z brna a okolí kdo to umí naprogramovat měl bych zájem o pár úprav

Já jsem přímo z Brna.. kdyžtak se ozvi klidně! Můžeš SZ nebo rovnou telefon 739786878. Zatím ...
sz
pejan

#26 Příspěvek od pejan »

A jak prosím tě poznám, že tam mám ten light modul?
T.o.m.

#27 Příspěvek od T.o.m. »

mentuli píše:

nepřišlo se na ty boční blinkry? :)
autorobert840

#28 Příspěvek od autorobert840 »

Ahoj, stačí na kódování výše uvedených funkcí Carsoft 6.4, nebo potřebuji nějaký jiný soft? Díky za odpověď
Miguel

#29 Příspěvek od Miguel »

Carsoftem nenakoduješ ani prd (krom pár drobností), i diagnostika s nim je k prdu.
Použít nástroje přímo na kodování a podle toho jaký auto chceš nakodovat a hlavně co. Neexistuje jedno zařízení na všechno a co je nejduležitější tak když něco na autě koduješ tak bys taky měl vědět co a hlavně jak to případně vrátit zpět. To si většina lidí co to chce/ ale i dělá (nebo se o to pokouší) neuvědomuje.

Stejně tak se nedá říct co všechno na daném typu nastavit jde, protože každé auto je rozdílné výbavou a verzí jednotky kterou má v sobě. Tím je každé auto individuální a je potřeba s tím počítat.

----------------------------------------------------------------------------------------
mentuli

#30 Příspěvek od mentuli »

T.o.m. píše:
mentuli píše:

Boční blinkry jako denní svícení nastavit jde.. ale pouze u jednotek s coding index 30 a vyšší (produkce od 9/2001 většinou). Dřívejší lichtmoduly to umí tak nějak taky, ale je to podstatně komplikovanější to nastavit a neručím, že potom vše funguje jak má ...
Miguel

#31 Příspěvek od Miguel »

Svícení klasickejma blinkarama je super, hlavně když na to ty patice a žárovky nejsou stavěný, takže se často vypalujou (svícení a blikání do toho) a když ti jedna zhasne za jízdy tak si ostatní auta myslej že odbočuješ a pošlou ti to tam, nehledně na to, že ty pak neblikáš když chceš opravdu odbočit.
T.o.m.

#32 Příspěvek od T.o.m. »

Miguel píše:Svícení klasickejma blinkarama je super, hlavně když na to ty patice a žárovky nejsou stavěný, takže se často vypalujou (svícení a blikání do toho) a když ti jedna zhasne za jízdy tak si ostatní auta myslej že odbočuješ a pošlou ti to tam, nehledně na to, že ty pak neblikáš když chceš opravdu odbočit.

Nepředpokládám, že US verze BMW má jiné patice žárovek. Tam je svícení blinkry nastaveno jako klasické svícení místo obrysovek.
T.o.m.

#33 Příspěvek od T.o.m. »

mentuli píše:
T.o.m. píše:
mentuli píše:[quote="justinbiker"]Nevíte je tu někdo z brna a okolí kdo to umí naprogramovat měl bych zájem o pár úprav

Boční blinkry jako denní svícení nastavit jde.. ale pouze u jednotek s coding index 30 a vyšší (produkce od 9/2001 většinou). Dřívejší lichtmoduly to umí tak nějak taky, ale je to podstatně komplikovanější to nastavit a neručím, že potom vše funguje jak má ...[/quote]

Můžeš prosím poslat návod, jak na to? Umíme jenom přední :(
Miguel

#34 Příspěvek od Miguel »

T.o.m. píše:
Miguel píše:Svícení klasickejma blinkarama je super, hlavně když na to ty patice a žárovky nejsou stavěný, takže se často vypalujou (svícení a blikání do toho) a když ti jedna zhasne za jízdy tak si ostatní auta myslej že odbočuješ a pošlou ti to tam, nehledně na to, že ty pak neblikáš když chceš opravdu odbočit.

Nepředpokládám, že US verze BMW má jiné patice žárovek. Tam je svícení blinkry nastaveno jako klasické svícení místo obrysovek.

Já řikám, jaká je praxe v provozu.
T.o.m.

#35 Příspěvek od T.o.m. »

:D škoda, že jsi přepsal tu původní odpověď
Miguel

#36 Příspěvek od Miguel »

Ty o koze a já o voze takže asi tak..
Selix

#37 Příspěvek od Selix »

nemluvte o sviceni blinkrama v blatniku jako o dennim sviceni, kdo se v tom ma pak vyznat :)
T.o.m.

#38 Příspěvek od T.o.m. »

T.o.m. píše:
mentuli píše:

:?:
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od MadMaxII »

mentuli píše:
MartyH píše:ahoj, tak když tak rád programuješ, nezkoušel jsi někdy naprogramovat, aby se při zaření zpátečky upravil sklop pravého zrcátka?
V BMW mi řekli že to nejde, resp. jen kdybych měl sedačky v elektrice nebo automatickou převodovku. No ale že v brněnském BMW řeknou že to nejde, tak to neznamená, že to opravdu nejde.
diky
Zdarec...
asi tě zklamu, protože v brněnském BMW měli pravdu. Sice tak nějak poloviční pravdu, ale měli.
Se sedačkama v elektrice (nejsem si ale jistý, co mysleli tou automatickou převodovkou) přišla funkce ukládání pozic do pamětí. To zahrnovalo i pozice bočních zrcátek.. takže nejenom sedadla byla schopna si zapamatovat svoji pozici, ale dokonce i boční zrcátka. Bohužel asi chápeš, že to nefunguje jen tak a je potřeba řídící modul. Konkrétně minimálně řídící modul zvaný BTM, který se stará o boční zrcátka. Bez elektrických sicen se tento modul nedodával, protože klasický bezmodulový ovladač zrcátek byl schopen zastat svoje základní funkce.
Takže je mi líto... i mě to štve... svoje zrcátko si taky musím manuálně naklánět.

Ahoj,

mam E39 525d automat, dodelaval jsem tam sedacky kuzi v elektrice, chci zprovoznit ukladani do pameti. Mas zajem o tu praci? Poloha zrcatek neni priorita, ale kdyz by to slo priplatim.

DIky M.
Odpovědět