Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 Centrální zamykání(vyřešeno)+Konektory 2.strana
-
- Kontaktovat uživatele:
cau chtel bych se zeptat. nikde jsem to nenasel. central na dalku me nezamyka. mam to napojene na pinu 17 ale od tama nevede zadnej kabl k zamku spolujezdovich dveri. takze to nefunguje. na jakem pinu jsou ridicovi dvere? hledal jsem ale nasel jsem ze by to mohl byt pin 14 ale chci se raci ujistit presne abych to neodpalil.
r. 1996
r. 1996
-
-
- Kontaktovat uživatele:
je to dodelavanej central. o centralech uz jsem toho tady precetl hodne ale na tom pinu 17 to nefunguje, protoze me nejde dal kabl ke spolujezdcovim dverim do zamku. na pinu 15 a 16 se to taky nezamce, kdyz to zamcu cudlem v aute tak se zamce central a hned odemce. na pinu 18 nic nemam tak jsem to tam zkusil hodit a nedela to nic. pri zkousce mam zavrene dvere.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Dacud píše:je to dodelavanej central. o centralech uz jsem toho tady precetl hodne ale na tom pinu 17 to nefunguje, protoze me nejde dal kabl ke spolujezdcovim dverim do zamku. na pinu 15 a 16 se to taky nezamce, kdyz to zamcu cudlem v aute tak se zamce central a hned odemce. na pinu 18 nic nemam tak jsem to tam zkusil hodit a nedela to nic. pri zkousce mam zavrene dvere.
Poopravím - dodělávaná dálka k origo centrálu.
Omylem jsem dal špatný pinout, tohle je správný k ZKE IV:

-
Fakt začni hledat, všechno okolo centrálů se tu řešilo
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=15
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=15
-
- Kontaktovat uživatele:
zkusim to ale me prave furt zarazi ze me to fungovalo 3dny bez problemu tak jak to bylo zapojene. zamykaci byl jen na pinu 17. a dnes to prestalo jet. znamej co me to delal tu mesic nebude. takze se raci vyptavam a chci to dat do kupy sam. delal jsem si central a alarm 2x na jinych autech ale od zacatku. tady se v tom nevyznam protoze uz tam central je origo a nevim proc se to ma jeste pres diodu svihnout na pin 13. kdyz to fungovalo bez toho. zitra dam vedet jak jsem dopadl. uz to mam vsechno nachystane. jen to zapojit a vyzkouset 

-
Ten pin přes diodu je celkem nepodstatnej, zapojuje jenom double-lock, i bez něj to zamyká v pohodě, akorát, že se to dá otevřít zevnitř.
Jinak když to už fungovalo, tak bude chyba buď v tý pojistce, nebo v nějaký rychlospojce, zkrátka někde "na trase"
A co jsou spolujezdcovy dveře, co řidičovy atd., to se neřeší, to ať si ovládá ten původní centrál sám, ty mu jenom dáváš pokyn z tý 17ctky na zamknutí celýho auta komplet
Jinak když to už fungovalo, tak bude chyba buď v tý pojistce, nebo v nějaký rychlospojce, zkrátka někde "na trase"
A co jsou spolujezdcovy dveře, co řidičovy atd., to se neřeší, to ať si ovládá ten původní centrál sám, ty mu jenom dáváš pokyn z tý 17ctky na zamknutí celýho auta komplet
-
- Kontaktovat uživatele:
tak mam zamykani na pin 17 a pin 13 jsem dal pres diodu. kdyz to mam takto zapojene tak nefunguje dojezd oknen. odpojim to od pinu 13 a dojezd oken funguje ale zamykani nefuguje tak nebo tak. v rychlospojce ani na kablu chyba neni. meril jsem to primo pres zlutej konektor a stavu to dava. pojistky jsem ted jeste vytahoval jednu po druhe a vsechny jsou vporadku. tak uz nevim kde je chyba. kde muze byt jeste chyba? jinak od te doby me prestalo fungovat osvetleni interieru kdyz otevru dvere(jakykoliv) tak se nerozne. svi ti to jen kdyz chcipnu motor tak to sviti furt asi minutu a pak to samo zhasne. a jeste kdyz odemcu auto tak to sviti jen par sekund. pri zamceni a zavreni dveri to nezhasne... dvetni kontakty jsem vsechny meril a vsechny spinaji bez problemu.
edit: jeste jedna vec... kdyz zamykam klicem u ridice tak se auto zamce a kdyz zamykam u spolujezdce tak se jen zamcou jeho dvere a central nic... u spolujezdce funguje jen odemceni centralu. u ridice funguje vse bez problemu
edit: jeste jedna vec... kdyz zamykam klicem u ridice tak se auto zamce a kdyz zamykam u spolujezdce tak se jen zamcou jeho dvere a central nic... u spolujezdce funguje jen odemceni centralu. u ridice funguje vse bez problemu
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem na to prisel... jak predchozi majitel zapojoval pager tak to tam namrdal jak kral ... jen odizolovat, omotat kabl a omotat izolackou... tak jsem to cele vykuchal ven a dal do kupy elektriku a uz to funguje cele bez problemu. bylo to kablama na dverni kontakty(myslel jsem ze to tim nebude protoze ostatnim to zamyka vzdycky na podruhe co jsem se tu docetl)
akorat se chci jeste zeptat jestli nevite k cemu jsou tyto kable... jsou pod volantem a nevim k cemu to je. hlavne ty hole dva piny me zarazi ze jsou volne. podle toho jak jsou kable zaizolovane tak si myslim ze to tak je original. ale nenasel jsem kam to zapojit.
FOTKY: http://dacud.rajce.idnes.cz/BMW_E36_Elektrika/
akorat se chci jeste zeptat jestli nevite k cemu jsou tyto kable... jsou pod volantem a nevim k cemu to je. hlavne ty hole dva piny me zarazi ze jsou volne. podle toho jak jsou kable zaizolovane tak si myslim ze to tak je original. ale nenasel jsem kam to zapojit.
FOTKY: http://dacud.rajce.idnes.cz/BMW_E36_Elektrika/