Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 Centrální zamykání(vyřešeno)+Konektory 2.strana

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Dacud »

cau chtel bych se zeptat. nikde jsem to nenasel. central na dalku me nezamyka. mam to napojene na pinu 17 ale od tama nevede zadnej kabl k zamku spolujezdovich dveri. takze to nefunguje. na jakem pinu jsou ridicovi dvere? hledal jsem ale nasel jsem ze by to mohl byt pin 14 ale chci se raci ujistit presne abych to neodpalil.

r. 1996
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Obrázek
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Dacud »

Zkusil jsem 15, 16, 17, 18 a nic. Nebo to mam pichnout jinam???
JanHavlicek

#4 Příspěvek od JanHavlicek »

fajn asi napsat, jestli nezamyká vůbec, jestli je to originál centrál nebo dodělanej atd. ;)

Jinak centrálů se tu řešilo milion
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Dacud »

je to dodelavanej central. o centralech uz jsem toho tady precetl hodne ale na tom pinu 17 to nefunguje, protoze me nejde dal kabl ke spolujezdcovim dverim do zamku. na pinu 15 a 16 se to taky nezamce, kdyz to zamcu cudlem v aute tak se zamce central a hned odemce. na pinu 18 nic nemam tak jsem to tam zkusil hodit a nedela to nic. pri zkousce mam zavrene dvere.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Dacud píše:je to dodelavanej central. o centralech uz jsem toho tady precetl hodne ale na tom pinu 17 to nefunguje, protoze me nejde dal kabl ke spolujezdcovim dverim do zamku. na pinu 15 a 16 se to taky nezamce, kdyz to zamcu cudlem v aute tak se zamce central a hned odemce. na pinu 18 nic nemam tak jsem to tam zkusil hodit a nedela to nic. pri zkousce mam zavrene dvere.

Poopravím - dodělávaná dálka k origo centrálu.

Omylem jsem dal špatný pinout, tohle je správný k ZKE IV:
Obrázek
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Dacud »

takze by to melo byt teda na tu 14 nebo 19?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

13 + 17 přes diody
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Dacud »

Fx píše:13 + 17 přes diody
takze jestli to chapu dobre to napojim pres diodu na pin 13 a pres diodu na pin 17? do pinu 17 nevede zadnej kabl... tak uvidim jestli to bude fungovat.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Nevede, protože nemáš origo dálku. Dá se tam doplnit pin. Konektor osazený není, ale jednotka centrálu ano.
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Dacud »

zitra to zkusim a uvidim. takze musim dat dve diody?
JanHavlicek

#12 Příspěvek od JanHavlicek »

Fakt začni hledat, všechno okolo centrálů se tu řešilo

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=15
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Dacud »

zkusim to ale me prave furt zarazi ze me to fungovalo 3dny bez problemu tak jak to bylo zapojene. zamykaci byl jen na pinu 17. a dnes to prestalo jet. znamej co me to delal tu mesic nebude. takze se raci vyptavam a chci to dat do kupy sam. delal jsem si central a alarm 2x na jinych autech ale od zacatku. tady se v tom nevyznam protoze uz tam central je origo a nevim proc se to ma jeste pres diodu svihnout na pin 13. kdyz to fungovalo bez toho. zitra dam vedet jak jsem dopadl. uz to mam vsechno nachystane. jen to zapojit a vyzkouset :wink:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Vsázel bych spíš na to, že i když jsi pojistky kontroloval, bude chyba tam.
JanHavlicek

#15 Příspěvek od JanHavlicek »

Ten pin přes diodu je celkem nepodstatnej, zapojuje jenom double-lock, i bez něj to zamyká v pohodě, akorát, že se to dá otevřít zevnitř.

Jinak když to už fungovalo, tak bude chyba buď v tý pojistce, nebo v nějaký rychlospojce, zkrátka někde "na trase"

A co jsou spolujezdcovy dveře, co řidičovy atd., to se neřeší, to ať si ovládá ten původní centrál sám, ty mu jenom dáváš pokyn z tý 17ctky na zamknutí celýho auta komplet
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Double lock zamyká i nádrž, jinak se nádrž nezamkne.
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Dacud »

tak mam zamykani na pin 17 a pin 13 jsem dal pres diodu. kdyz to mam takto zapojene tak nefunguje dojezd oknen. odpojim to od pinu 13 a dojezd oken funguje ale zamykani nefuguje tak nebo tak. v rychlospojce ani na kablu chyba neni. meril jsem to primo pres zlutej konektor a stavu to dava. pojistky jsem ted jeste vytahoval jednu po druhe a vsechny jsou vporadku. tak uz nevim kde je chyba. kde muze byt jeste chyba? jinak od te doby me prestalo fungovat osvetleni interieru kdyz otevru dvere(jakykoliv) tak se nerozne. svi ti to jen kdyz chcipnu motor tak to sviti furt asi minutu a pak to samo zhasne. a jeste kdyz odemcu auto tak to sviti jen par sekund. pri zamceni a zavreni dveri to nezhasne... dvetni kontakty jsem vsechny meril a vsechny spinaji bez problemu.

edit: jeste jedna vec... kdyz zamykam klicem u ridice tak se auto zamce a kdyz zamykam u spolujezdce tak se jen zamcou jeho dvere a central nic... u spolujezdce funguje jen odemceni centralu. u ridice funguje vse bez problemu
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Dacud »

nikdo nevi kde muze byt chyba?
shade741

#19 Příspěvek od shade741 »

jinak ohledne těch pojistek, stalo se mi už dvakrát, muze se zdat jako dobrá, ale může bejt přepálená tak blbe že to nejde skoro poznat, on člověk nic nedá za to, když ji odskouší pípnutím nebo aspoň přes žárovku :wink:
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Dacud »

tak jsem na to prisel... jak predchozi majitel zapojoval pager tak to tam namrdal jak kral ... jen odizolovat, omotat kabl a omotat izolackou... tak jsem to cele vykuchal ven a dal do kupy elektriku a uz to funguje cele bez problemu. bylo to kablama na dverni kontakty(myslel jsem ze to tim nebude protoze ostatnim to zamyka vzdycky na podruhe co jsem se tu docetl)

akorat se chci jeste zeptat jestli nevite k cemu jsou tyto kable... jsou pod volantem a nevim k cemu to je. hlavne ty hole dva piny me zarazi ze jsou volne. podle toho jak jsou kable zaizolovane tak si myslim ze to tak je original. ale nenasel jsem kam to zapojit.

FOTKY: http://dacud.rajce.idnes.cz/BMW_E36_Elektrika/
Odpovědět