Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Naklápění xenonů E90 2006

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ciro68

#1 Příspěvek od ciro68 »

Ahoj, asi před měsícem jsem v noci zjistil že mi xenony svítí asi jen 10m před auto, přitom po nastartování se zahoupaj, takže samotné naklápění snad funguje. V servisu jsem teda nechal světla manuálně imbusama zvednout a seřídit tim zrcadlem či co to je, aby měli správnou výšku. Po tomto seřízení svítily tak skvěle, že sem prakticky nepotřeboval dálkový světla,byl jsem fakt nadšenej. Myslel sem že je to vyřešený, ale před 14ti dny při cestě do Chorvatska když bylo auto plný lidí a narvanej kufr, byly xenony zas dole. Po cca 6ti hodinách jízdy prakticky potmě, se náhle zvedly do správný výšky a držely. Poté po zastavení na pumpě zase spadly a po chvíli se zas zvedly, přičemž jednu chvíli lítaly nahoru dolu snad půl minuty, než zůstali nahoře. Zpátky sme jeli přes den takže nevim, ale poslední týden mi přišlo že zas klesaj a dnes už jsou zas dole a já nic nevidim. Mám je znova nechat manuálně zvednout, nebo v čem může být zakopaný pes???
Selix

#2 Příspěvek od Selix »

na kazde naprave je cidlo zatizeni auta, podle kterych se ridi sklon xenonu. jejich chybu vyhodi diagnostika
ciro68

#3 Příspěvek od ciro68 »

Já vím že tam jsou ty čidla, jen jsem si myslel, že kdyby nefungovali, tak při plně naloženém autu budou světla svítit spíš moc nahoru než úplně dolu před auto...
Selix

#4 Příspěvek od Selix »

taky muzou nefungovat v tom smyslu, ze udavaji nejake nesmyslne hodnoty. u me se to projevovalo treba tim, ze i kdyz auto stalo v klidu, tak se svetla porad nepravidlene mirne hybala nahoru/dolu.

ale treba to u tebe bude necim jinym
ciro68

#5 Příspěvek od ciro68 »

A jak náročná byla oprava toho tvého čidla?
Selix

#6 Příspěvek od Selix »

uz nevim presne, bylo to jeste v zaruce. stalo by to myslim neco kolem tisicovky + prace. za pul roku to zaclo blbnout zase, pry prodreny kabel, to stalo taky tisic. renocar brno
Odpovědět