Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 - nejde ABS (ani provést diagnostiku)
Zdravím, měl bych prosím dotaz. Na mojí e36 318is rv 95 nejde ABS, ale ani nesvítí kontrolka. Vzhledem k tomu, že jsem byl na diagnostice a ta se vůbec se systémem ABS nespojila předpokládám, že někdo přede mnou proved šikovnej zásah ve smyslu odpojení a nejspíš i vyndání žárovky na budíkách. Co mám prosím vás všechno zkontrolovat (jakej mohli udělat zásah, kterej by ved k tomu, že diagnostika se s ABS nespojí)??? - teda pokud neni odkouřená řj ABS
Jsem vděčnej za jakoukoliv radu - sem totiž teď v situaci, že je možná jen špatný čidlo a dříve kvůli tomu odpojili celý abs (kvůli "lepšímu" prodeji bez svícení kontrolky na budíkách), ale nevím jak zjistit kde je problém.
Jsem vděčnej za jakoukoliv radu - sem totiž teď v situaci, že je možná jen špatný čidlo a dříve kvůli tomu odpojili celý abs (kvůli "lepšímu" prodeji bez svícení kontrolky na budíkách), ale nevím jak zjistit kde je problém.
-
- Kontaktovat uživatele:
měl jsem stejnej problém...
nepíšeš co máš za auto, jestli compacta, tak zkus vyměnit palubku za jinou, z jinýho compacta !!! - to byl můj případ, v odpálený přístrojovce mi svítilo ABS i ASC, v jiný palubce (sedan 318, sedan 325 a coupe 316) se to ani nerozsvítilo... stačilo vyměnit palubku za jinou compactí a maká to vpohodě.
pokud nemáš compacta, nebo ti to někdy svítilo, takže palubkou to být nemůže, zaměřil bych se na relé ABS, pokud tam je (a je funkční), pak ví bůh :c))
Net.
EDIT:
- palubka compactů je bez ekonoměru
- kdyby byla odkouřená ŘJ, tak by svítila kontrolka - ta by měla svítit i když ŘJ ABS uplně vyndáš, stejně tak i pojistky... pokud by jim něco bylo, svítila by kontrolka.
EDIT2
- samozřejmě vyndaná kontrolka je varianta, ale snažší mi přijde zkontrolovat ta relé :c)
nepíšeš co máš za auto, jestli compacta, tak zkus vyměnit palubku za jinou, z jinýho compacta !!! - to byl můj případ, v odpálený přístrojovce mi svítilo ABS i ASC, v jiný palubce (sedan 318, sedan 325 a coupe 316) se to ani nerozsvítilo... stačilo vyměnit palubku za jinou compactí a maká to vpohodě.
pokud nemáš compacta, nebo ti to někdy svítilo, takže palubkou to být nemůže, zaměřil bych se na relé ABS, pokud tam je (a je funkční), pak ví bůh :c))
Net.
EDIT:
- palubka compactů je bez ekonoměru
- kdyby byla odkouřená ŘJ, tak by svítila kontrolka - ta by měla svítit i když ŘJ ABS uplně vyndáš, stejně tak i pojistky... pokud by jim něco bylo, svítila by kontrolka.
EDIT2
- samozřejmě vyndaná kontrolka je varianta, ale snažší mi přijde zkontrolovat ta relé :c)
Chlapi díky za odpovědi!
Volal jsem do toho autoelektro - dělali to prej diagnostikou Magneti Mareli - je možný, že neumí e36 r.v.95?
Jinak mam sedana... Snažil jsem se hledat a řídící jednotka ABS je prej za kastlíkem spolujezdce (o víkendu budu mít přístup do garáže, tak se tam kouknu - ideál by bylo kdyby byla jen vypojená). Jinak jsem samozřejmě koukal do pojistkový skříňky a pojistky u abs tam jsou, jsou tam ještě dvě kostky s nápisem ABS (nevim jak to popsat - jestli to nejsou náhodou ty relé - každopádně jsem na pohled neviděl problém - žádný přepálený drátky tam nebyly). Co jsou teda ty relé
to v pojistkovce? 
Volal jsem do toho autoelektro - dělali to prej diagnostikou Magneti Mareli - je možný, že neumí e36 r.v.95?
Jinak mam sedana... Snažil jsem se hledat a řídící jednotka ABS je prej za kastlíkem spolujezdce (o víkendu budu mít přístup do garáže, tak se tam kouknu - ideál by bylo kdyby byla jen vypojená). Jinak jsem samozřejmě koukal do pojistkový skříňky a pojistky u abs tam jsou, jsou tam ještě dvě kostky s nápisem ABS (nevim jak to popsat - jestli to nejsou náhodou ty relé - každopádně jsem na pohled neviděl problém - žádný přepálený drátky tam nebyly). Co jsou teda ty relé

- icecold
- Kontaktovat uživatele:
tak jestli tam máš funkční žárovku zkontroluješ tak, že zapneš klíček do polohy 2, normálně by se měla tak na 5s rozsvítit a zhasnout... dokud se tak nestane tak tam je nefunkční/není žárovka...
e36 328i
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
shade741 píše:ona by tam ta jendotka taky vůbec nemusela býtlidi jsou schopný z auta při prodeji vymontovat snat všecko
Zkontroluju budíky jestli tam je žárovka, podívám se jestli tam je jednotka - uplně vidim jak budu kupovat i žárovku i jednotku a že mi pak diagnostika vyhodí, že sou všechny čidla naodpis

Jardaspit píše:shade741 píše:ona by tam ta jendotka taky vůbec nemusela býtlidi jsou schopný z auta při prodeji vymontovat snat všecko
Zkontroluju budíky jestli tam je žárovka, podívám se jestli tam je jednotka - uplně vidim jak budu kupovat i žárovku i jednotku a že mi pak diagnostika vyhodí, že sou všechny čidla naodpis
Tu žárovku už koupim dopředu ať jí můžu kdyžtak zkusit. Mohl by mi prosím někdo poradit jaká tam patří (jak jí popsat prodavači ikdyž jí nebudu mít s sebou- díky moc!!!!)
shade741 píše:mělo by to být toto http://www.google.cz/imgres?q=e36+cluster+light+bulb&um=1&hl=cs&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla:cs:official&biw=1920&bih=976&tbm=isch&tbnid=KXaK8gkik8s4bM:&imgrefurl=http://www.eeuroparts.com/Main/PartDetail.aspx%3Fid%3D62131383311&docid=PY9Q6uTktLw8PM&imgurl=http://data.eeuroparts.com/Images/parts/md_62131383311.jpg&w=350&h=290&ei=BI-gTqDaCoTg4QT_ypz1BA&zoom=1&iact=rc&dur=268&sig=110032306277111812400&page=2&tbnh=112&tbnw=181&start=61&ndsp=67&ved=1t:429,r:2,s:61&tx=96&ty=251.2w žárovka v černé patici
Moc díky
-
- Kontaktovat uživatele:
jaks dopadl?
když už jsme u těch kontrolek - ještě jednu příhodu z natáčení bych měl :c)
když jsem měnil palubky za tu odšlehlou, tak jsem doplnil žárovky VŠUDE - tím pádem mi začala problikávat i žárovka bezpečnostních pásů - ovšem to čidlo ASI není funkční, páč mi problikne jakože je vše OK, ale na zapnutí pásů to nemá vliv :c)
abych se vrátil k tématu:
2jardaspit - odkud jsi? mám teď prá palubek navíc, tak bych ti žárovičku věnoval :c)
Net.
když už jsme u těch kontrolek - ještě jednu příhodu z natáčení bych měl :c)
když jsem měnil palubky za tu odšlehlou, tak jsem doplnil žárovky VŠUDE - tím pádem mi začala problikávat i žárovka bezpečnostních pásů - ovšem to čidlo ASI není funkční, páč mi problikne jakože je vše OK, ale na zapnutí pásů to nemá vliv :c)
abych se vrátil k tématu:
2jardaspit - odkud jsi? mám teď prá palubek navíc, tak bych ti žárovičku věnoval :c)
Net.
tak ja mam zase trochu jiny problem. Sviti mi ABS tudiz je neco spatne. Takze pojistky ok. Rele na pohled tady. Jinak nevim jak zkusit. Pak jsem meril cidla a zjistil ze leve zadni je spatne. Vymenil jsem. A chovani kontrolky se zmenilo ze sviti porad na : po nastartvoani nesvitit tak 5 sekund a pak se zase rozsviti. Takze ted uz hadam bude chyba nekde v RJ ?