Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 323i Nová komplet spojka po vyšlápnutí nehorázně rachtá

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
jarin36

#1 Příspěvek od jarin36 »

Prosim zde o pomoc, nikde jsem nic nenasel, Jedna se o e36 323i coupe

Dnes jsem si byl vyzvednout auto v servise, s tim ze sem si nechal namontovat novej setrvak a komplet spojkovou sadu sachs z bmw 328i na moji 323i. Chtel jsem si to menit sam ale momentalne na to nemam cas ani prostor. Dopredu jsem si zjistoval jestli spojka se setrvakem pasne a spoustu lidi ji tam ma a bez problému, takze tobych rovnou jako pricinu vyloucil.

O co ale jde. Sednul jsem do auta a plny ocekavani nastartoval a seslapl spojku. To co sem slysel po pritlaceni spojky na podlahu me vyrazilo dech. nehorazne rachtani ktere klepalo i do pedalu spojky 8O skusil sem znovu a zase to same. Hned sem bezel do servisu aby mi podal nekdo vysvetleni ale nikdo mi nerekl cim to je, akorat ze musi prevodoka zase ven a ze mam prijet v patek. Na to jsem se ptal jestli s tim muzu normalne jezdit, on na to ze jo ale nemam doslapovat spojku :roll: :evil:

Timto jsem k nim naprosto ztratil duveru, takze vas timto zadam o pomoc. Nevite co by mohla byt pricina?
sa-tan666
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od sa-tan666 »

je mozny ze mas opotrebovany operny kolik paky a dotyka se ti to pri plnem seslapnuti pritlacaku dil c 6 :wink:

http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E3 ... ch/clutch/
jarin36

#3 Příspěvek od jarin36 »

Dekuju za radu, je to na palici, pred vymenou to nedelalo, to je na tom to nejhorsi, jinak ten kolik je urcite dobrej napad, v patek to jde rozebrat znovu, takze kdyz ten kolik bude spatnej tak s tim nic neudelaji :roll:
sa-tan666
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od sa-tan666 »

no v bmw by to meli mit skladem je to skoro vevsech autech
tak nevym jak daleko to mas do bmw
Kalasnikov

#5 Příspěvek od Kalasnikov »

Spíš ti zmrdi něco zajebali při výměně, otočili lamelu nechali tam oříšek z goly kdo ví čeho jsou schopní.

Protože nějaký hajzl ti s tím autem musel za šíleného rachocení vyjet před servis a oni ještě mají tu drzost ti to předat jako spravené auto. :evil:

Až to budeš mít v kopě, hoď jsem jméno servisu udělám jim reklamu na FB a dalších webech. A pak už tam hlavně nikdy nejezdi.

Kdyby ti dělali brzdy tak jsi už taky mohl být mrtvý...
libovka

#6 Příspěvek od libovka »

taky si myslím že ulomili ten opěrný kolík.Osobně ho kupuju rovnou ke spojce novej.
jarin36

#7 Příspěvek od jarin36 »

Nemyslim si ze by mi predali auto schvalne v takovem stavu. Auto jsem tam daval po predchozich dobrych zkusenostech, tohle se jim ale nepovedlo, zkratka bmw je auto a asi ho neumi servisovat kazdy :wink: Nez mi to davali, projizdeli to ale nejspis neseslapovali spojku na doraz :roll: co ja vim. Jen me to mrzi, navic nevim kde do patku sezenu ten kolik, kdyz jsem objednan na dalsi demontaz prevodovky. Nema ho prosim nekdo doma v jiznich cechach?
Kalasnikov

#8 Příspěvek od Kalasnikov »

Spojka na BMW je jak spojka na každém jiném autě a pouze idiot si nevyzkouší před montáží převodovky chod páky a spoj. ložiska, stejně tak pouze idiot nevyšlapuje spojku nadoraz protože každým nevyšlápnutím spojky do podlahy snižuje životnost synchronu dané rychlosti o stovky cyklů.
jarin36

#9 Příspěvek od jarin36 »

nejni treba mozne ze by tam ta spojka z 328i nejak nepasovala? Abych mel nejake argumenty kdyby me zacali necim balamutit. Nevim uvidim zitra, co mi reknou, az to rozeberou. Jestli to bude tim opernym cepem, tak budu muset letet do budejovic pro novy, a to je jeste otazkou jestli ho maji skladem :?
jarin36

#10 Příspěvek od jarin36 »

Samozrejme jsem daval celou sadu spojky i se setrvacnikem, vse 328i, takze v tom nevidim problem, coby kde nemelo pasovat, nebo co by kde drhlo.
jurab

#11 Příspěvek od jurab »

jarin36 píše:Samozrejme jsem daval celou sadu spojky i se setrvacnikem, vse 328i, takze v tom nevidim problem, coby kde nemelo pasovat, nebo co by kde drhlo.

nebo ti nechali v prevodovce polozeny stary spojkovy ložisko i to se muže stat :D

kamos daval na 328i celou sadu od LUK (bez setrvaku) a po slozeni spojka nevypinala.nikdo nevidel proc.podle cisel byla uplne stejna jako ta co se z tama vytahla.nakonec pomohlo dat tam starou lamelu ktera nebyla tak silna jako nova.jenze tim problem nekonci az bude chtit vymenit lamelu tak jakou kdyz ta co tam ma byt proste nevypina.
:roll:
radekc

#12 Příspěvek od radekc »

edt: už nic, příště si musím přečíst vše, než začnu rozdávat moudra :-D
sa-tan666
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od sa-tan666 »

tak co? prisli jste na neco :roll:
Huska
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Huska »

:D poradím ti ... dej to do servisu, kde umí nastavit přítlačný talíř. Chyba je, že přítlačák nenastavili do "nulové" polohy nebo jej jinak poškodili při nasazování převodovky. :D
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
jarin36

#15 Příspěvek od jarin36 »

Problem vyresen, pry bylo nelak spatne nasazene, nebo pootocene lozisko :roll: bohuzel tim muj problem nekonci. Dnes po chvilce testovani jsem prisel na to, ze pri decentnim rozjizdeni, v nizsich otackach se v zaberu trese cele auto jak ratlik. Nevim co to je, neni mozne ze si spojka jen seda?
jurab

#16 Příspěvek od jurab »

jarin36 píše:Problem vyresen, pry bylo nelak spatne nasazene, nebo pootocene lozisko :roll: bohuzel tim muj problem nekonci. Dnes po chvilce testovani jsem prisel na to, ze pri decentnim rozjizdeni, v nizsich otackach se v zaberu trese cele auto jak ratlik. Nevim co to je, neni mozne ze si spojka jen seda?

spojka se chova normalne nijak zvlastne by se po vymene chovat urcite nemela
Kalasnikov

#17 Příspěvek od Kalasnikov »

na spojce si nemá co sedat.

huska: jak to myslíš? přítlačák snad jinak nasadit nejde, ani bentley se o ničem takovém nezmiňuje
sa-tan666
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od sa-tan666 »

jako spojku jsem delal taky to ze je si sedne je pravda ale to spis otazka zaberu tak jak brzdy
spis me zarazi to chveni to vypada jako by ti skrivily lamelu pri montazi mozna si to sedne ale tomu moc neverim jak moc ty vibrace jsou silne

davals vse nove ze setrvak lamela lozisko pritlacak
Brody
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Brody »

Já nevím, ale když jsem měnil spojku na 16ce tak jsem se také dočet, že na spojku se musí prvních km opatrně. Žádné ostré rozjezdy atd. Což jsem bohužel si přečet pozdě a dělalo mi to pak něco podobného co tobě. Ale jen při rozjezdu, další řazení bez problému. :wink: A nový majitel mám za to se spojkou jezdí dále :wink:
jarin36

#20 Příspěvek od jarin36 »

Roztrese se to pekne, je to citit, nejni to nic, ze by sem to citil jen ja ale zase z toho neskace cely auto. Menene je komplet vse, je mi divne ze to nedelalo, kdyz sem s tim jel domu s tim blbe nasazenym loziskem.

Brody, jak dlouho ti to delalo, prestalo to vubec?
Odpovědět