Zdravim, pri ceste z prace jsem zapnul ofuk skla a asi po minute se mi zvedla teplota, zastavil jsem, zvedl kapotu a z pojistaku mi sicela para. počkal jsem chvilku a dojel domu bez topeni v poho. Kdyz jsem pred barakem zapnul topeni a sundal vicko voda pod nim penila. Rano jsem mel pod autem kaluž ale voda v chladici je az po rysku. BC mi pise check coolant level. Je to termodtat? nebo pumpa? Je mi divny, ze kdyz sem zapnul topeni teplota sla nahoru, mela by jit spis dolu, ne? poradte po cem se mam divat.
Diky za každou radu!
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
CHLADIČ + TOPENI E36 328i
-
- Člen Klubu
Nadávno mi praskla expanzní nádobka v tom spoji u těsnění, teklo to za jízdy jak se to natlakuje, na volnoběh jenom kapalo. Až na zvedáku bylo poznat, kde to valí. Musel jsem dolívat 5l destilky a prostě to nechat výměnit. Odvzdušňovací šroub se taky zalomil, ale stojí 50,-kč v Kelly.
To není úplný řešení na tvůj problém, ale pára mě syčela taky. Čidlo coolant levelu je našroubovaný ze spodu v chladiči pod expanzkou, když je prasknutý tak hlásí to chybu na Checku pořád.. Toť jen pár mých poznatků.
To není úplný řešení na tvůj problém, ale pára mě syčela taky. Čidlo coolant levelu je našroubovaný ze spodu v chladiči pod expanzkou, když je prasknutý tak hlásí to chybu na Checku pořád.. Toť jen pár mých poznatků.
-
Jestli ti šla pára z odvzdušńovaku a přehřalo se ti to tak to svědčí nejspíš o tom, že je málo vody. Ono vodu budeš mi pořad na max. pokud je to zavzdušněne, ale jakmile začneš dolivat tak nebude přibyvat a vejde se dalších pát litrů. Pak pořádně odvzdušnit. No a kde Ti to teče, je potřeba zkoumat no.
-
Jak to má coupé, to bych kecal, ale zkus mrknout do příručky
http://www.rcsportmodel.sk/i/mayo/bmwe36.htm

http://www.rcsportmodel.sk/i/mayo/bmwe36.htm