Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 318TDS touring - netáhne! Prosím poraďte
Zdravím vás a prosím o radu mám bmw 318TDS touring,98,je tam vyměněný motor,který jsem sehnal z Belgie.Motor běží výborně má najeto 144000km,nekouří,startuje krásně,turbo dobré.....jen prostě netáhne,vůbec se mu nechce za plynem.Vím,že 66kw není žádné letadlo,ale trochu by to s tou E36 zacvičit mělo,vždyť to tak těžké auto není......Prosím poraďte co by tam mohlo být špatně.Nevím jestli nějaký podtlak nebo ventyl nebo že by to mohla dělat třeba nějaká naprasklá hadice???Díky
sundej sání, díl č. 4 a vyčisti ho. Vem na to nějakou sračku na čistění brzdových třmenů, nebo chemikálií, se kterou se sundává asfalt z karosérie...ten nános drží hodně dobře
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... ystem_agr/
Jenom pro ukázku jak by to mělo vypadat.
tohle je špatně:
Uploaded with ImageShack.us
Takhle to má vypadat, než ho opět namontuješ na sání:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... ystem_agr/
Jenom pro ukázku jak by to mělo vypadat.
tohle je špatně:

Takhle to má vypadat, než ho opět namontuješ na sání:

egr přivádí do spalovacího procesu, již jednou spálené pohonné hmoty. Rádo zanáší sání a tím zmenšuje průtok vzduchu. Na tu váhu prozatím nesahej, ale řekni mi.
Jezdil jsi s autem před výměnou motoru, nebo už jsi ho koupil s vyměněním motorem? jaký byl důvod výměny?
Docela bych se vsadil, že krom sacího potrubí, je ucpaní filtr pevných částic + k úbytku výkonu přispívá zanesení palivový filtr
Jezdil jsi s autem před výměnou motoru, nebo už jsi ho koupil s vyměněním motorem? jaký byl důvod výměny?
Docela bych se vsadil, že krom sacího potrubí, je ucpaní filtr pevných částic + k úbytku výkonu přispívá zanesení palivový filtr
To egr když už to budeš dělat uplně zruš, akorát to zasírá sání, zvyseni vykonu necekej ale alespon to dá pokoj. Dle mýho to příčinou nedostatku výkonu nebude ani zdaleka. Na 325 TD jsem ho vyhodil a bezproblémů. Měl jsem s TD podobné problémy pouze za studena, auto jakoby jelo bez turba, žádný výkon tah nic. Prostříkal sem kontaktolem snat vše na co jsem narazil
, vyměnil paliv. filtr, vyčistil jedno uplne zas. čidlo v sání a byl pokoj. Pokud ti neproblikává kontrolka vstřikování, o nouzák nepůjde a prutok a tlak paliva je zrejme ok. Mrkni na výfuk na ten kat/filtr nebo co to diesel má, jestli není zapečenej a vysypanej, případně ho úplně zruš, není to atmosféra, takže tam čím lepší průchod= tím líp
Jo a ještě jedna věc jste si jsiti že má váhu vzduchu?? vím 100% že 325 td a tds ji nemá pokud ji nezavedli v pozdějších letech výroby

Jo a ještě jedna věc jste si jsiti že má váhu vzduchu?? vím 100% že 325 td a tds ji nemá pokud ji nezavedli v pozdějších letech výroby

libovka píše:Lucifer píše:libovka píše:S E36 necvičí ani 85kw 1.8 natož pak nějakejch 66kw. To že to netáhne si poznal jak? To si s něčím porovnával. Ona 2.5 TDS je taková mdlá natož pak ta 1.8.
Však 2.5 TDS má ještě o trošku větší kroutící moment než 2.5 benzín tak jak může být mdlá ?
To je srovnání jak prase.
Mam 2.5TDS a nemůžu být víc spokojenější, mě osobně je ten motor příjemnější než benzín a mdlý to auto vůbec není

-
- Kontaktovat uživatele:
Lucifer píše:libovka píše:Lucifer píše:[quote="libovka"]S E36 necvičí ani 85kw 1.8 natož pak nějakejch 66kw. To že to netáhne si poznal jak? To si s něčím porovnával. Ona 2.5 TDS je taková mdlá natož pak ta 1.8.
Však 2.5 TDS má ještě o trošku větší kroutící moment než 2.5 benzín tak jak může být mdlá ?
Mam 2.5TDS a nemůžu být víc spokojenější, mě osobně je ten motor příjemnější než benzín a mdlý to auto vůbec není

Tak tak,mám 2.5tds v touru a super,ještě jsem měl možnost jej čipnout a ještě lepší

Sice benzín je benzín,ale najezdím tolik kilometrů že jsem více než spokojenej a když tomu dám tak spotřeba max. 9l/100km...
KarelOstrava píše:Lucifer píše:libovka píše:[quote="Lucifer"][quote="libovka"]S E36 necvičí ani 85kw 1.8 natož pak nějakejch 66kw. To že to netáhne si poznal jak? To si s něčím porovnával. Ona 2.5 TDS je taková mdlá natož pak ta 1.8.

Tak tak,mám 2.5tds v touru a super,ještě jsem měl možnost jej čipnout a ještě lepší

Sice benzín je benzín,ale najezdím tolik kilometrů že jsem více než spokojenej a když tomu dám tak spotřeba max. 9l/100km...[/quote]
Přesně moje řeč zlatý TDS hodně muziky za málo peněz

Ale čipovat ho nechci, ještě bude chudák časem předřenej a přestane se mu to líbit