Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Prosím o radu - mám pro to auto jet?
Ahoj, mám možnost koupit e46 320 D touring - M-paket z Berlína. Rok 2003, má najeto 145 tis., černá kůže, 6 rychlostí, na fotkách vypadá dobře...
Ale majitel mi narovinu napsal, že je slabá baterie, že bude potřeba vyměnit přední ramena nápravy a že tam není katalyzátor. Prý to měl 5 let v Africe (podle značky na fotce asi ano) a když se mu vys***alo turbo, tak kat vyhodil, protože v Africe se prý muže jezdit i bez něj. Takže má nové turbo.
Cenu jsme domluvili cca 150.000 Kč. Co vy zkušení na to? Vyplatí se to?
Ale majitel mi narovinu napsal, že je slabá baterie, že bude potřeba vyměnit přední ramena nápravy a že tam není katalyzátor. Prý to měl 5 let v Africe (podle značky na fotce asi ano) a když se mu vys***alo turbo, tak kat vyhodil, protože v Africe se prý muže jezdit i bez něj. Takže má nové turbo.
Cenu jsme domluvili cca 150.000 Kč. Co vy zkušení na to? Vyplatí se to?
Psal, že v africe to auto bylo posledních 5 let... Tak předpokládám, že to nekupoval tam. Ale má mi teď napsat celou historii toho auta, aby mi teda vysvětlil, kde to bylo koupené, proč to bylo v Africe atd. A písek bych asi moc neřešil... nepředpokládám, že by s tím rajtoval po dunách sahary. Aspoň to zase ale nepoznalo sníh a sůl...
Na co si dát pozor při dovozu vozidla
Zatímco dovozy z USA a Kanady jsou vcelku bezproblémové, musíme být o to více obezřetní u vozidel pocházejících např. z Arabských zemí, Koreje, zemí Afriky, Jižní Ameriky či Číny. Zde je riziko neplnění i jen základních požadavků poměrně vysoké, přičemž úprava vozidla do souladu s požadavky platnými v ČR je silně nerentabilní. Samostatnou kapitolou jsou vozidla pocházející z různých vojenských nebo humanitárních misí – tato vozidla neplní prakticky žádné požadavky a často by nemohla být přihlášena do provozu ani před 30 lety, natož dnes.
Rovněž musíme dávat pozor na neevropská vozidla, ke kterým byl vystaven německý technický průkaz a která byla v Německu individuálně schvalována. Tato vozidla také často neplní požadavky evropské, potažmo České legislativy a v Německu byla provozována pouze na základě výjimek, jejichž udělení není v ostatních státech možné.
Zatímco dovozy z USA a Kanady jsou vcelku bezproblémové, musíme být o to více obezřetní u vozidel pocházejících např. z Arabských zemí, Koreje, zemí Afriky, Jižní Ameriky či Číny. Zde je riziko neplnění i jen základních požadavků poměrně vysoké, přičemž úprava vozidla do souladu s požadavky platnými v ČR je silně nerentabilní. Samostatnou kapitolou jsou vozidla pocházející z různých vojenských nebo humanitárních misí – tato vozidla neplní prakticky žádné požadavky a často by nemohla být přihlášena do provozu ani před 30 lety, natož dnes.
Rovněž musíme dávat pozor na neevropská vozidla, ke kterým byl vystaven německý technický průkaz a která byla v Německu individuálně schvalována. Tato vozidla také často neplní požadavky evropské, potažmo České legislativy a v Německu byla provozována pouze na základě výjimek, jejichž udělení není v ostatních státech možné.
Takže pán je zřejmě po autosalonu BMW první majitel. Kupoval ho v německu jako výstavní kus tehdy na objednávku s výbavou podle svého přání... po ujetí 2000 km ho od autosalonu koupil s 10% slevou (ani jsem nevěděl že to tak funguje). Všechny dokumenty mi muže ukázat.
Od r. 2003 do 06 jezdil v německu. Pak jel jako diplomat od 2006 do lonského roku do Zimbwabwe. Auto si nechal poslat kontejnerem, tak i zpět. Moc ale nechápu jak to je s těmi značkami. Pořád tam totiž má ty diplomatické značky a musel požádat o povolení prodeje auta v německu... Ještě to budu muset pořádně všechno přeložit. Poslal mi úplný román a asi to nebude žádný blb. Tož já už fakt nevíííím
Od r. 2003 do 06 jezdil v německu. Pak jel jako diplomat od 2006 do lonského roku do Zimbwabwe. Auto si nechal poslat kontejnerem, tak i zpět. Moc ale nechápu jak to je s těmi značkami. Pořád tam totiž má ty diplomatické značky a musel požádat o povolení prodeje auta v německu... Ještě to budu muset pořádně všechno přeložit. Poslal mi úplný román a asi to nebude žádný blb. Tož já už fakt nevíííím

Kdyby chtěl zálohu, tak už to dávno řekne. Naopak mi psal, že se mám přes víkend ještě rozmyslet a že mi ještě auto celé aktuálně nafotí ať mám úplný přehled. Už jsem se taky setkal s magorama, co chtěli poslat zálohu, nebo to posílat nějakým dopravcem a platit předem atd... Toto je úplně jiné jednání. Ještě mi má poslat ten VIN
Jediné co nevím, jestli nebude problém s tím přihlášením u nás.. když je auto vyrobené v německu, koupené v německu, ale v současné době na nějakých diplomatických afrických značkách. Tak se asi projdu po úřadech...
Jediné co nevím, jestli nebude problém s tím přihlášením u nás.. když je auto vyrobené v německu, koupené v německu, ale v současné době na nějakých diplomatických afrických značkách. Tak se asi projdu po úřadech...
nech si pořádně přeložit to,co ti napsal..pak se pro jistotu zajdi zeptat na úřad jak to chodí..pokud může všechno doložit atd,tak bych se toho nebál..na fotkách to vypadá bezvadně.. a co se týče jízdy v africe-je afrika a afrika- klidně to nikdy žádnej písek nemuselo vidět ani z dálky,i tam mají silnice..
Ja bych dal ruce pryc podvodnivi si vzdycky vybiraji fakt moc pekny auta a pak daj cenu na kterou se jin vydycky nekdo driv nebo pozdejc chytne, je to pekna nabidka ale ja bych o 150 papiru nechtel prijit, kdovi kde ty fotky bere, ze by tre ba z nejakyho africkyho klubu:-D ale je to tvoje vec tot jen nazor