Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kolisaji otacky na volnobeh u n42

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
lada18

#1 Příspěvek od lada18 »

Zdravym mam ten sami problem na volnobeh me kolisaji otacky a vybruje to z celym autem .jak sem se tady docetl tak to muze byt ze sem mnenil baterku.. a ze jezdim kratke trasy. Jinak to kolisani dela jak pri studenem motoru tak i pri ohratym ale jinak pri jizde to jede nadherne
mam docela strach mac auto mam jen mesic a uz mam problemy
Jiak se jedna o e46 318ci 105kw N42
DIKY ZA RADY
lada18

#2 Příspěvek od lada18 »

lada18 píše:Zdravym mam na volnobeh me kolisaji otacky a vybruje to z celym autem .jak sem se tady docetl tak to muze byt ze sem mnenil baterku.. a ze jezdim kratke trasy. Jinak to kolisani dela jak pri studenem motoru tak i pri ohratym ale jinak pri jizde to jede nadherne
mam docela strach mac auto mam jen mesic a uz mam problemy
Jiak se jedna o e46 318ci 105kw N42
DIKY ZA RADY
mequi

#3 Příspěvek od mequi »

To, že ti kolísají otáčky na volnoběh po výměne baterky může být, ale po najetí nějakých cca 50km max si řídící jednotka nasbírá hodnoty a podle těch motor pak pracuje. A musí to být v cajku. Jestli ne, tak pak je někde chyba. Přisává ti to vzduch přes to koleno za váhou vzduchu, volnoběžný ventil atd. Použij tlačítko HLEDAT a :zadej kolísá volnoběh.
Do kolonky forum vyber BMW 3er
a do kategorie vyber servis& opravy.
A můžeš si vesele číst. :wink:
lada18

#4 Příspěvek od lada18 »

no ono to jednou dela jednou ne ....zaclo to nejprve delat po vimene oleje...to se pak po neaky dobe srounalo .tedka to dela po vimene svicek
mequi

#5 Příspěvek od mequi »

To je divná spojitost s tím olejem. Zkus zkontrolovat všechny konektory, na které jsi evenuálně šahal při výměně svíček. Taky prohlídni to gumové koleno. Je tam toho hodně. Nikdo nemá věštící kouli aby ti přes net řekl přesně co tomu je. Prohlídni to všechno, pak napiš co jsi zkontroloval a co ne, jak to vypadá a pak možná dojdeme té věci na kloub.
lada18

#6 Příspěvek od lada18 »

tak jsem vse prolezl sivky kabely vyndal jsem i vz,filtr zkontroloval tu hadici a vse ok netusim cim by to mohlo byt motor ma najeto 88300km
mequi

#7 Příspěvek od mequi »

A jede ti to na všechny válce? Jestli ne, postupně odpojuj cívku za cívkou(samožřejmě ji pak zapoj, než odpojíš druhou) a při které cívce se chod motoru nezmění, tak tam může být chyba. Pak se podívej na volnoběžný ventil.
lada18

#8 Příspěvek od lada18 »

mequi píše:A jede ti to na všechny válce? Jestli ne, postupně odpojuj cívku za cívkou(samožřejmě ji pak zapoj, než odpojíš druhou) a při které cívce se chod motoru nezmění, tak tam může být chyba. Pak se podívej na volnoběžný ventil.

ano jede to na vsechny 4 valce zitra se na to jeste podivam jinak diky ochotu pomoc
lada18

#9 Příspěvek od lada18 »

a nemuze to delat i tohle?? ze to muze byt ucpany popripade zamrzli .
To je ta PVC hadice neboli odvetravani klikovky ?? jak sem se docetl ze to muze delat i to.
foto je ilustracni!![/b]
Přílohy
ccv_setup.jpg
ccv_setup.jpg (155.11 KiB) Zobrazeno 1315 x
frujt

#10 Příspěvek od frujt »

ja se pridam. po vymene svicek mi jede na 4 valce ale po nastartovani chcipne pokud nedavam plyn. pak uz drzi ale trochu kolisa. ale asi jsem drbl do te hadicky co odvetrava z vika (316i e36). Ale tu jsem olepil ale muze byt doku...na. Jinak koleno vzduchu nove. svicky kabely tez. klapku a volnobezny jsem nestudoval. termostat v pytli ale to s tim moc nema co delat.
Odpovědět