Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E90 320D-výměna baterky
Ahoj,mám takovej dotázek..vzhledem k tomu jaký jsou už delší dobu mrazy (a beztak jen tak neodejdou) by mě zajímalo,kdyby se mi náhodou vybila baterka,smím ji v klidu odpojit a vyměnit,aby se tam něco nezakodovalo? nebo bude lepší jí nechat v autě zapojenou a zkusit nabít? zatím ji mám teda ok,ale nemám vytápěnou garáž a už mi tam taky pěkně mrzne a navíc teď jezdím jen pocmrndy,takže se jízdou moc neoživí,proto rači počítám,že se to stát může,tak abych věděl..díky moc..
Sice už trochu s křížkem po funuse, jelikož venku je už teplo a nevypadá to, že by se mělo ochladit, ale přeci sem hodím svojí zkušenost. Baterka někdy na začítku února v těch největších mrazech vypověděla službu, mám tam původní, tzn 5-6 let starou, tak je to už na hraně, prostě jsem nenastartoval ráno do práce, takže odpoledne jsem jí vyndal, hrozná práce asi na hodinu
a odnesl domů na nabíječku, vše bez problému, až na to, že auto samozřejmě nejde bez baterky zamknout, takže jsem zjišťoval co a jak a naštěstí, když se zamáčknou ručně čudlíky u dveří vzadu a spolujezdce, tak jdou klíčkem zamknout a odemknout řidičovi dveře, takže nemuselo být auto přes noc před barákem odemčené... Další problém nastal druhý den, když jsem chtěl baterku vrátit zpět, samozřejmě bez centrálu a bez baterky nejde otevřít kufr!!!! Takže fakt super, musel jsem si sklopit sedačky a dávat baterku na své místo přes vnitřek auta, fakt libová práce, baterka těžká jak kráva, měřím skoro 2 metry, takže vpasovat se do kufru a ještě strčit baterku na své místo, opravdu nic moc, bohužel nejde udělat ani to, že by si tu baterku člověk jen položil vedle kabelů, připojil, otevřel kufr a pak teprve už normálně strčil na své místo, kabely jsou totiž krátké a nejdou moc povytáhnout, takže se musí dát nejprve baterka na své místo a pak až zapojit...zabralo mi to asi hodinu a půl, ale vše se naštěstí nakonec podařilo a nic jsem nikde neulámal, i když na začátku sundat tu krabičku, co je na baterce, fakt porod, když člověk neví co kde zmáčknout a tak, aby to šlo sundat....hledal jsem ještě jestli by nešel kufr otevřít nějak manuálně, mechanik mi říkal, že u x5 je pod tapecírungem nějaký háček na otevření kufru, u mé e91 jsem po odstaranění tapecírungu nic nenašel...opravdu doporučuju, pokud někdo pociťuje slábnoucí baterii, koupit novou a vyměnit nebo u někoho, pokud nemáte, zajet do garáže a tam to nechat přes noc, baterku připojit na nabíječku a nabít, aniž by se musela vyndavat, když se vám pak vybije v autě, není to nic moc...
Jinak po nabití baterky jsem nemusel nic nastavovat snad kromě data a hodin, dokonce i rádio zůstalo v původním stavu, nemusel jsem nic znovu ladit...nechal jsem to cca 5 min chrochtat na volnoběh a bylo, auto zas jezdí jak před tím a baterka zatím ok...

Jinak po nabití baterky jsem nemusel nic nastavovat snad kromě data a hodin, dokonce i rádio zůstalo v původním stavu, nemusel jsem nic znovu ladit...nechal jsem to cca 5 min chrochtat na volnoběh a bylo, auto zas jezdí jak před tím a baterka zatím ok...
Není nic jednoduššího, než při vyndání baterky pořádně zaizolovat plus kabel, potom po otevření auta otevřít haubnu, na plus terminál a kostru v motoru připojit baterku a kufr otevřít tlačítkem
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
c4mel píše:libovka píše:Není nic jednodužšího než nabít baterku v autě.
já nvm ztoho bych měl strach aby se náhodou nestala haluz nehodil se skrat nebo něco a nechytlo auto... už sem to párkrát slyšel že někdo nabíjel baterku v autě a auto mu shořelo i s garáži...já ji radši vytáhnu a nabíjím mimo
Uplně v pohodě.Jedinej skrat kterej mužeš udělat je že si šlusneš kabely od nabíječky.Baterky jsou bezúdržbové a mají odvětrání.Třeba demontáž baterky u X5 je nadlidskej výkon.
-
-
-