Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

vymena oleje v automatu - 325d 12/2008 ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
MaxxT
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od MaxxT »

Ahoj lidi,
chtel bych se zeptat, mam na aute za par km najeto 200 000, rad bych vedel, zda mam menit olej v prevodovce? Radi to dobre, chyby to nema, ale uz je poznat, ze to neni jako nove.. :-) Logicky je to olej a ten by se mel menit, ale nevim, jestli se do toho hrabat, kdyz to slape..
tanner540i

#2 Příspěvek od tanner540i »

Urcite vymenit. Ty mas to auto od nova, nebo jak vis ze jeste nikdy nebyl menej olej v prevodovce? Nesahat na to, dokud to jezdi je taky zajimavy reseni :lol: .
Je fakt, ze 200k bez vymeny oleje je uz celkem dost. Pritom kdyz se meni olej podle intervalu, ktere udava vyrobce (prevodovky, ne auta), vydrzi hodne km. U vetsiny prevodovek je vyrobcem udavana prvni vymena kolem 100tis, pak kazdych 60tis.
Osobne jsem se jeste nesetkal s prevodovkou, ktera by padla po vymene oleje, jak tady nekdy ctu.
MaxxT
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MaxxT »

a kde by bylo nejlepsi takovej ukon udelat? original bmw? nn auto nemam od nova, koupil jsem to kdyz to melo cca 178 v prosinci, ted mam 195..
zlatas

#4 Příspěvek od zlatas »

já se touto otázkou zabývám také,má 320D E90,ale manuál,ptal jsem se jich přímo v bmw (ACR auto) kdy měnit olej a bylo mi řečeno,že tam je celoživotní náplň,takže se měnit nemusí,nicméně výměnou nic nezkazím.. mám taky najeto už přes 200 tis a auto mám pod drobnohledem od nového-koupil jsem ho od kamaráda,který ho měl nové..a olej se v převodovce neměnil,takže si pořád říkám,že to asi udělám..nicméně v bmw to je docela drahý,ale mám strach jestli to zvládne vyměnit i nějaký jiný mechanik a hlavně aby tam nalil to,co tam fakt patří... :roll:
MaxxT
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MaxxT »

tak jsem napsal do origo servisu v nemecku, kdyz mi reknou vymenit, tak to vymenim u nich.. radsi dam 15-20 za vymenu a servis nez pak 100 za novou. :-)
tanner540i

#6 Příspěvek od tanner540i »

Ojej urcite vymenit, ale urcite ne v BMW.. protoze jestli chces dat za vymenu oleje 15k, tak se na to rovnou vykasli a za cas udelas repas za 50k, vcetne novyho oleje :D .
Kdyby se pri vymene udelal i proplach, strejne se bude cena pohybovat kolem 5k. V bmw si uctujou nesmyslny penize uz jen za samotny olej. Kolem 800,- za olej, ktery bezne sezenes pod 200,- za litr.
Pro srovnani, vymena oleje v motoru na E60 530d vysla kolegu na 9400,- v BMW horimex olomouc, me to stoji 1700,- , bez ceny prace.
Na sve 540i si vymenim olej v automatu za 1400,- (6l oleje za 1100,- a 300,- za filtr)

Napis odkud jsi, at ti muzu ja, nebo nekdo jiny doporucit servis.

Jinak co se tyka oleje v manualni prevodovce, urcite je lepsi take menit. Neda se to vsak srovnavat s automatem, kde olej primo zajistuje samotne razeni, takze je velmi namahany. Jestli mas strach, ze ti tam nekdo nalije nespravny, tak ho proste kup a nech jenom vymenit.
zlatas

#7 Příspěvek od zlatas »

no jo,ale ona se prej do toho oleje musí lít nějaká příměs a ta se těžko shání.. teda četl jsem to asi před pul rokem tady na foru.. můžeš mi poradit,kde ten olej koupím a kde mi třeba i poradí s tou příměsí atd?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já viděl výměnu oleje v Mercedes servisu, olej odsávali a měli na to nástavce, kterejma se dostali i tam, co se běžně nevypustí ani po sundání vany s filtrem.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
MaxxT
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MaxxT »

tak mam odpoved z origo servisu bmw v nemecku..

Hello Mr. Pavel,

thank you for your E-Mail.
The Service take 3-4 hours and it cost perhaps 450 Euro, but we need your
Registration number from your car, that we can tell you the right price.
When you would like to make a appointment you can call me, too.

450 euro je cena v pohode.. udelam si vylet a myslim, ze mi to tam vymeni tak jak to ma byt. :-)

jinak jsem z plzne.
tanner540i

#10 Příspěvek od tanner540i »

Vlasta: O tomhle uz jsem taky slysel, urcite je to dobra vec, protoze se dostane ven vic oleje a s nim i necistoty a oter z lamel. Ale nikdy sem to jeste nevidel. Myslim, ze kdyz se olej meni pravidelne, staci klasicka vymena toho co vytece, popr. proplach.

zlatas: Nejlepsi bude, kdyz se poptas primo v bmw servisu. Oni ti podle typu, nebo vinu zjisti, co tam presne patri. Me takhle zatim vzdy poradili i po telefonu.

MaxxT: Vidim, ze chces mit jistotu, a klidne si priplatis. Pristup se ceni 8). Cena v nemecku samozrejme mensi, nez u nas v bmw :) . Presto si myslim, ze je to zbytecne drahe. Treba v Praze jsou dobre ohlasy na TH motors. Je to na tobe, tim nemeckem urcite nic nezkazis.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já na své předchozí E39 530d nechal měnit olej tady v Grálu a vyšlo to asi na osmičku, ale jak to dělali nevím. Výhledově bych to zjistil. Možná bych zajel i do Drážďan, ale někdo psal 450 éček, nevím, jestli je výměna v ZF jiná než v GM almaře
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
MaxxT
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MaxxT »

uz jsem domluveny v tom nemecku, na patek, tak to vyzkousim, jelikoz v sobotu pojedu hned do brna a zpatky, tak budu mit cca 1000 kilaku za dva dny, tak by se melo projevit, jestli nekde zustanu a nebo to bude slapat dal :-D
zlatas

#13 Příspěvek od zlatas »

já už jsem to s nima v bmw řešil... napsali mi toto :Interval výměny oleje v převodovce neexistuje, BMW předepisuje celoživotní náplň. Ale určitě je lepší ten olej preventivně vyměnit. Cena za výměnu oleje vychází podle typu oleje, který stojí od 300,- do 700,- za 1l a náplň bývá kolem 2l, práce je cca 600,- takže do toho asi jdu..
MaxxT
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od MaxxT »

takze jsem uspesne provedl vymenu oleje v prevodovce, bylo ho tam 6,5 litru, s tim jsem vymenil vanu vc. filtru, cena bez DPH v germanii byla 470 euro. Ujeto zatim asi 300 km a dobry, takze by to melo fungovat v poradku. :-)
clay

#15 Příspěvek od clay »

MaxxT píše:takze jsem uspesne provedl vymenu oleje v prevodovce, bylo ho tam 6,5 litru, s tim jsem vymenil vanu vc. filtru, cena bez DPH v germanii byla 470 euro. Ujeto zatim asi 300 km a dobry, takze by to melo fungovat v poradku. :-)

poznáš nějaký zlepšení chodu převodovky? Zatím jí mám v pohodě a už bych to měl taky pořešit (175k km), lehce občas pocukne, ale skoro neznatelně... možná to má tak i být :)

Cena v Česku mi vychází na 11k, takže hodně podobný :)
MaxxT
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od MaxxT »

zadne zlepseni tam neni, radi to stejne jako to radilo predtim, to male pocuknuti je podle me normalni, kamarad ma 330Ci a radi mu to uplne stejne. Menil jsem to v Nemecku z duvodu kvality prace - aut jim tam jezdi vic a nastesti to tam nemeni 18tiletej typek co vylezl z ucnaku. :-)
fuserpietro

#17 Příspěvek od fuserpietro »

zajtra idem takisto na vymenu oleja v automate, je potreba asi 7-8l specifickeho oleja pre ZF 6HP26 (montovana do E90), vyrobcom oleja je Shell (M1375.4 ATF), predava ho aj priamo ZF v originalnom baleni pre BMW. cena sa pohybuje od 390-500Kc za liter, podla toho kde.
Zaroven sa musi vymenit aj olejove viko pod prevodovkou, viem zohnat za ~150Eur.
Cela vymena aj s pracou v neznackovom servise kde vedia co robia vyjde asi na 3200 olej+ 3750 olejova vana + praca XXX Kc
fuserpietro

#18 Příspěvek od fuserpietro »

postrehy po vymene oleja:
necuka v nizkych otackach pri preradeni z 2-3. celkovo sa radenie zjemnilo na nepostrehnutelnu uroven.
k tomu vycisteny EGR, spotreba 0.5l menej a zase mam pocit ze v motore je 160 kobylek
clay

#19 Příspěvek od clay »

fuserpietro píše:postrehy po vymene oleja:
necuka v nizkych otackach pri preradeni z 2-3. celkovo sa radenie zjemnilo na nepostrehnutelnu uroven.
k tomu vycisteny EGR, spotreba 0.5l menej a zase mam pocit ze v motore je 160 kobylek

já měl EGR čistý skoro jak z výroby, tedy jen trošku spíny, ale v podstatě žádný nános, až mě to zklamalo :) V kolika km si to měnil a viděl si původní olej resp. byl v zoufalém stavu nebo jako nový, jen starý?...
fuserpietro

#20 Příspěvek od fuserpietro »

ja uz mam nalietanych 190tkm, hoci som EGR nazivo nevidel servisak (ano doverujem mu) povedal ze ventil bol riadne zasvineny.
Olej z automatu vytiekol cierny, takze vymena sa rozhodne oplatila a snad prevodovke aj prospela. slubil mi fotky ak ich dostanem nahram ich tu.
Odpovědět