Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Impregnace pryžových těsnění

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
janbrasna

#1 Příspěvek od janbrasna »

Otázka na místní majitele bezrámových dveří… Co mažete na těsnění kolem oken? Klasická BMW Gummipflege se už nedělá, s čím dalším máte zkušenosti?

Dával jsem teď na zimu Sonax: http://www.autokosmetika-sonax.cz/eshop ... metiky-618 a stálo to dost za péro, sice v mrazech nic nepřimrzlo, ale v té největší zimě to vyschlo a teď se mi ze všech pryží loupe hnusný bílý film…

Nejlepší reference jsem našel na Würth: https://katalog.wuerth.cz/prostredek-na ... 893-012-8/ ale nedokážu ho sehnat v maloobchodě, nevíte někdo, kde je k dostání?
_peper
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od _peper »

Ten sonax používám taky a myslím, že i většina lidí tady z klubu. Aby se nevytvořil ten bílý film, musíš mít hodně rozehřátou tu pastu a dát to jen ve slabé vrstvě.
Je pravda, že okna od toho mám zasraný taky, sice nepřimrznou, ale že by nějak pěkně po té gumě klouzaly to se říct nedá.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xSAFA »

Regum :)
krejcia1

#4 Příspěvek od krejcia1 »

V zimě jsem použil takovou tu bílou obyč vazelínu, ale ta v těch mrazech vyschla jak ten sonax a okna po gumách špatně klouzaly, tak jsem to nastříkal silikonovým olejem a je to v pohodě, ale teď už venku nejsou takový extrémní podmínky.
Stefca

#5 Příspěvek od Stefca »

Ja jsem to na podzim nastrikal silikonovým olejem a celou zimu naprosto v poradku i v tech mrazech :D
Lucifer

#6 Příspěvek od Lucifer »

obyčejný sádlo používám :lol:
bmwrc
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od bmwrc »

ja pouzivam COYOTE Konkor 101,mazivo jako mazivo a bez problému;)
shade741

#8 Příspěvek od shade741 »

ono mazivo jako mazivo je fajn, ale konkor vyloženě žere gumu a plasty :wink: , ne nadarmo se na tyhle povrchy používá olej silikonový
janbrasna

#9 Příspěvek od janbrasna »

_peper píše:Aby se nevytvořil ten bílý film, musíš mít hodně rozehřátou tu pastu a dát to jen ve slabé vrstvě.

No mě se udělal až třeba po čtvrt roce, právě v té největší zimě — evidentně to mráz vysušil. Když jsem to tam patlal, tak samo rozehřátý na tělesnou teplotu a ručně vmasírovaný… ;]

Za čerstva to bylo relativně okej. Ale teď se mi nelíbí, jak je to hnusný. Beztak to budu chtít po zimě znova vzít, pro regeneraci… Proto teď hledam něco lepšího.

Sonax má ještě dva přípravky na gumu, jeden s aplikátorem a jeden ve spreji. Někdo zkoušel?

shade741 píše:konkor vyloženě žere gumu a plasty, ne nadarmo se na tyhle povrchy používá olej silikonový

Tyjo já právě myslel, že se teď někdy nedávno zjistilo, že silikon narušuje měkkou pryž, a proto se tyhle nové spešl přípravky na těsnění dělají speciálně bez silikonu… jinak bych tam taky asi fouknul bez přemýšlení Silkal… ;D

EDIT: Už jsem to našel: "Silicone gives rubber products their shine but it attracts dust and dries out the rubber over time."

Takže zas na začátku ;)

Zavžuju splašit z Německa gummipflege značek Autosol, 1Z a Würth, které používají origo továrny na nová auta, a vyzkoušet je. Nemá je tady třeba někdo z vás, kdo dělá detailing?

Nebo nechcete se někdo přidat, objednal bych velkoo balení toho Würthu tady u nás, je to asi 24ks tuším, že bychom si to nějak rozebrali?
TJK

#10 Příspěvek od TJK »

Silikonový olej ve sprayi od Wurthu. Nejen na Coupé. Používal jsem i na Hyundai Coupé.
all

#11 Příspěvek od all »

coyote na pneu a plasty
výborný!

nastříkám to na komplet gumy a plasty, rozetřu a mám zas na půl roku pokoj :-)
janbrasna

#12 Příspěvek od janbrasna »

Tak jsem teď na léto zase vlítnul na ty těsnění na kupéčku, tentokráte jsem to vzal Gummipflege of Autosolu a musim říct že supr. Oproti vazelíně nebo loji (== tomu Sonaxu) žádnej bordel, žádný filmy nebo loupání, krásně se to vsákne, hlavně celý auto nedělam dvě hodiny s modrýma zápěstíma, ale mam to s tim aplikátorem za 10min sfouknutý celý.

Neni to zdaleka tak dobrý jak původní gelový Gummipflege od BMW, ale v rámci možností to zatim funguje nejlíp z toho, co mi prošlo rukama.

(Koupeno v ATU v Plzni za 75,- … v Praze jsem to v ATU nesehnal.)
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Silikonový olej je zadělání si na průšvih při budoucí případné opravě laku.
Za pár kaček v drogerce koupit kosmetický glycerin, namazat-napustit jím těsnění a je po starostech.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
janbrasna

#14 Příspěvek od janbrasna »

Další update: Co spadly teploty, tak i ten Autosol nechal bílej film, a navíc po bližším prozkoumání obsahuje taky silikon. Takže jsem objednal z UK ten Würth a dam zas vědět během zimy, jak se osvědčil.
starynovy

#15 Příspěvek od starynovy »

toez sa prihovaram za klasicky glycerin (maju aj v lekarne).
radim2561
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od radim2561 »

Na ten glycerin jsem se dočetl celkem kladné reference.
Hlavně karavaňáci to používají -->> ti o tom asi budou něco vědět :)

Takže jdu do toho
LadenaM3

#17 Příspěvek od LadenaM3 »

Já použil cca před měsícem Silkal a zatím spokojenost. I po prvních mrazech nic nezbělalo a dveře nepřimrzají...
Jamall

#18 Příspěvek od Jamall »

vyzkoušen Coyote Silikonový olej...guma zčerná do novoty, možná i malinko změkne...za*rané okno stačí pár krát umýt a je to OK
janbrasna

#19 Příspěvek od janbrasna »

Tak jsem konečně našel… Ten Würth zabral: https://katalog.wuerth.cz/prostredek-na ... 28-039-24/ — žádný prosychání, loupání, filmy a jiný hnusy. Těsnšní jsou krásně vláčný a nic nepřimrzá.
bmwfan18

#20 Příspěvek od bmwfan18 »

Možná je to trochu mimo, ale myslíte si, že takový klapání od levého bezrámového okna při najetí na větší nerovnost může způsobit tvrdá guma kolem okna? Nebo je spíš potřeba to okno vypasovat?
Odpovědět