Dnes jsem byl v BMW a mají dvě páčky na 318tds: 61311393 319 dodávána do 1/95 za 2199 Kč a druhou 61318360 927 dodávána od 1/95 za 1424 Kč obojí včetně daně. Stačí koupit tu levnější a nebo neví někdo rozdíl který v nich je?. Moje BMW se narodilo 11/94.
325TDS podle VINu mojeho auta a stojí těch cca dvanáct stovek
Rozdíl je pouze v konektoru.Jinak já mám doma z E34 525TDS 95rok tak snad bude frčet zítra ji zadělám, ale dost lidí mi říkalo všechny páčky u TDS E36 i E34 jsou stejné pouze konektor nebo jinak zahlé.Prej toď vše.
Tak jsem dnes koupil páčku za 1423,50 Kč (a blbec jsem neobědnal rovnou tlačítko). Nicméně jsem měl vše připraveno, tak jsem na parkovišti nasadil páčku a vyrazil do města. Měl jsem docela strach při prvním zmáčknutí ale vše proběhlo v pořádku. Po Plzni jsem frčel 50tkou bez starosti že překročím rychlost. Najel jsem potom na dálnici a paráda. Nastaveno 125, vyzkoušení všech funkcí, vše OK.
Jsem moc rád že jste pomohli k realizaci tempomatu.
Jeden velkej dík všem kdo přispěl.
Ještě k té páčce.
V klidu má odpor 660 Ohm
Přidávání má 60 Ohm - páčka od sebe
Ubírání má 330 Ohm - páčka k sobě
Vypnutí 1584 Ohm - páčka nahoru nebo dolů
Pamě? 154 Ohm - zmačknout tlačítko
Páčka by také šla nahradit tlačítkem: Dát 600 + 60 ohm do serie proto aby auto poznalo přítomnost tempomatu a vyřazovat pomocí tlačítka 600 Ohm pro aktivaci tempomatu . Byla by to jen funkce aktivace tempomatu (vypnutí přes spojku a brzdu) ale funkční a skoro zadarmo.
JaraX píše:dále si najdeme hnědý drát se zeleným pruhem dole v te změti kabelů, připojíme druhý volný kabel pomocí rychlospojky nebo připájíme. Oba tyto kabely vedeme do kabiny průchodem v pojisktové krabici, takže jeden z konektoru řídici jednotky a druhej z toho kabelu přímo pod pojistkama, doporučuju použít dvoulinku. nyní napojíme tyto dva dráty na konektor tempomatu a páčku přidáme pod páčku stěráčů, musí se vylomit krytka.
Tot vše, můžeme to vyzkoušet. jen pro info, od sebe se zrychluje, k sobě zpomaluje, tlačítkem vyvoláme pamět. Takže můžeme vyrazit.
Strávil jsem dvě hodky hledáním hnědého drátu se zeleným pruhem a myslel jsem že vystříknu. Jen malá oprava, je to jakýkoliv pouze hnědý drát. Jinak vše dle návodu funguje na jedničku.
Tak už jsem taky šťastným majitelem tempomatu. Ten návod na montáž co tady je, tak vážně funguje, jen k tomu hledání zeleno-hnědýho (hnědýho) drátu, Nemusíte nic hledat, jak už tady někdo psal stačí zapojit na tom kulatým konektoru pin2 (jak je popsáno v návodu) a ten hnědej drátek je pin3=jedna rychlospojka a žádný hledání.
Mějte se a díky všem kteří se podíleli na vytváření návodu.
Jak je možný že mi to, podle místního návodu nefunguje? Mam 325tds 94' připojil páčku na pin 2 a 3 (zelenohnědej), a proste nic... koukal jsem na elektro-schema ale mam jen na rok 98 a tam je to připojeny mezi piny 2 a 8.. A taky je zajimavy ze když se koupi od BMW sada na dodelani tempomatu je v ni packa a kabel kterej se zapojuje jak do kulatyho konektou řj tak to konektoru k pedálu plynu... jaktoze vem to vsem funguje bez nej? Mě prostě nemůže fungovat nic normálně...
Je to již pět let co se tady tempomat řešil a samozřejmě instalace je u mne matná, jen vím že jsem se na to dobře připravil a zabudování byla hračka. Pokud je vše zapojeno tak jak má být, tak jeden postřeh z provozu, mě to funguje stále dobře jen jsem měl občas problém že tempomat nešel zapnout ale většinou šel. Dělal to spínač u brzdového pedálu který zůstal sepnutý a proto tempomat nešel. Stačilo pedál přitáhnout nohou k sobě a zase tempomat fungoval. Vyřešil jsem to nastavením zmíněného spínače.