Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

komfortni zamykani e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Fw190

#1 Příspěvek od Fw190 »

cau, akorat jsem zprovoznil klicek s dalkovym. Mam ohromnou radost :-) Ale trosku me stve, ze kdyz mam otevrene okna a zamknu , tak nezajedou. Pri tom je to v navodu pro e36. Uz jsem ho sem daval , ale dam znovu-pro jistotu. Je tam napsane , ze mam drzet tlacitko 1, nebo2 a po priblizne dvou sekundach zacne proces zavirani. Je mozne , ze to nemam nejak aktivovane? Nebo je to nejake nemocne? A taky mam ve vypisu vybavy alarm. V navodu je, ze pri zavreni tlacitkem 1, mam zmacknout tlacitko 2 - do 15 sekund a tim aktivuju alarm a pojistku proti kradezi. Do auta jsem kopal :P tahal za kliku trepal s nim a nic :twisted: A jeste me zajima co je ta pojistka proti kradezi? To znamena ze dotycny bude muset po otevreni bez dalky zadat ten kod na velkem BC?
Dik za rady, pouzil jsem hledat , ale bez uspechu :roll: ale uznavam ze nejsem zrovna dobry hledac, kamos googl semnou odmita spolupracovat :twisted:

tady je ten navod na e36- neklikat na odkaz ale kopirovat !!! a doporucuju ulozit a neotravovat se s nahravanim dat : http://bmwclubcv.nolimit.cz/file/16412673
Lucifer

#2 Příspěvek od Lucifer »

Jak si to zprovoznil ? Co ti odešlo ? já jsem na tom stejně nejde a nefunguje :(

Ta pojistka proti krádeži je Double-lock, když se v autě zamkneš na tuhle pojistku tak zjistíš, že kolíkem na dveřích neotevřeš, že ti to auto prostě nemůžou vyháčkovat :wink:
zsteiner

#3 Příspěvek od zsteiner »

taky by me to zavirani zajimalo :?:
Fw190

#4 Příspěvek od Fw190 »

ja mel jen klic bez tlacitek a s vymackanym tim plastem pro spojeni kontaktu - to co lupka pri zmacknuti :D . Klic jsem objednal na ebaju

http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-2-Button- ... 9346650588

ale dosel bez toho plastu, ten jsem dnes sehnal za cenu celeho klice v jednom nejmenovanem bmw servise v Brne. Mel jeden plonkovni v supliku. Pak jsem se trosku zapotil pri parovani, nez jsem si poradne zjistil, ktere tlacitko je jednicka a dvojka :D ale dobre to dopadlo

moc by me jeste potesilo to zavirani oken, funguje to nekomu na e36? ale asi blba otazka, jinak by to nebylo v tom navodu 8)
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pazdi »

ač jsem to zkoušel, jak se dalo, tak dálkou okna nezavřu - povedlo se mi jen zavřít okna když otočím klíčem v zámku a chvíli podržím...
Lucifer

#6 Příspěvek od Lucifer »

Killca jsem jednou dával schéma. Tohle je od něj !

Jinak kolik máš tlačítek na klíči ? 3 ? Při tom párování blikala ti ledka v klíči ? Blikala ti i před opravou toho klíče ? Mě klíč vysílá sgnál to jsem si sám ozkoušel, chci zprovoznit origo dálku a né nějakou dokupovanou. Tu mojí už řeším jak dlouho a furt nic každej den to zkoušim napárovat dohromady.
Přílohy
centralhe4.png
centralhe4.png (145.52 KiB) Zobrazeno 1863 x
Fw190

#7 Příspěvek od Fw190 »

mam dvoutlacitko, a na parovani se mrni do navodu co jsem sem dal, je to celkem zamotane :twisted: , jen z pameti : sednes do auta zavres dvere, strcis klic do zapalovani, otocis do polohy 1 - max na 5s, zpatky do polohy 0 3x zmacknes cudl 1, pak do polohy 1, pak do polohy 0 - zmacknes cudl 1 a drzis a pri tom 3 zmackni cudl 2, vytahnes klic a dioda blika, das k zrcatku a zmacknes cokoliv, auto se zamkne a odemkne a pak nastava neskutecna radost :D
Lucifer

#8 Příspěvek od Lucifer »

No já mám právě 3 tlačítka, tam je to o dost jednodušší vlezeš do auta otočíš do polohy II těsně před startem, vyndáš držíš pro zamčení 3x s tim zmáčkneš pro odemčení a klíč začne jak říkáš blikat. Pak má auto dát vědět zamknutím a odemknutím, že to funguje.

Ale ty dva moji blbci se spolu už půlroku nechtějí kamarádit... :ja_nic:
CZAirwolf

#9 Příspěvek od CZAirwolf »

Lucifer píše:No já mám právě 3 tlačítka, tam je to o dost jednodušší vlezeš do auta otočíš do polohy II těsně před startem, vyndáš držíš pro zamčení 3x s tim zmáčkneš pro odemčení a klíč začne jak říkáš blikat. Pak má auto dát vědět zamknutím a odemknutím, že to funguje.

Ale ty dva moji blbci se spolu už půlroku nechtějí kamarádit... :ja_nic:

Nezkousel jsi i jiny 3 tlacitkovy klic ? Popr., nemas tam treba nahodou mit 2 tlacitkovy ?
Fw190

#10 Příspěvek od Fw190 »

funguje nekomu to zaviani oken pres klic? ( e36 )
Lucifer

#11 Příspěvek od Lucifer »

3 tlačítkový klíč funguje, ten mám ozkoušen.

V zrcátku je elektronika, která je pro 3 tlačítkovej klíč. Kdyby tam měl bejt 2 tlačítkovej tak bych musel mít zrcátk, který má infrapřijímač a na klíči infradiodu jako vysílač. Stejnej princip jako ovládání televize.

Jednotku mám ZKE která je pro 3tlačítkovej klíč a všechny kabely ze zrcátka jsou průchozí a nejsou nikdy přerušený. Jedinný co je ještě možný, je že odešla ta elektronika v zrcátku.
DWXak

#12 Příspěvek od DWXak »

Nahoře na obrázku máš napsáno r.v 1994 a vyšší a jednotku ZKE IV... sakra já mám 11/1994 a když podržím klíč v zámku tak to stejně nejde :D Jak zjistím jakou tu jednotku mám ?.)
CZAirwolf

#13 Příspěvek od CZAirwolf »

Fw190 píše:funguje nekomu to zaviani oken pres klic? ( e36 )

ano, 2 tlacitkovy klic tzn. infra, vyroba 3/1994
Quake44

#14 Příspěvek od Quake44 »

DWXak: mrkni se pod kastlík u spolujezdce, máš tam vyrovnaný jednotky nad sebou, tak ta nahoře, vytáhni jí a koukni co je tam označeno...
Lucifer

#15 Příspěvek od Lucifer »

Na tý jednotce není napsaný jestli je to ZKE nebo ZVM.

Ale ZKE mám já a vypadá takhle

http://img11.rajce.idnes.cz/d1102/6/616 ... .jpg?ver=0

http://img11.rajce.idnes.cz/d1102/6/616 ... .jpg?ver=0
Quake44

#16 Příspěvek od Quake44 »

Lucifer: Je to napsaný zezhora jako to máš u tohodle grundmodulu :wink:
Hlavně ZKE IV( GMIV) neboli Grund Modul IV, poznáš právě podle tohodle že to má 4 nebo 5 zásuvek a je to pod airbagem spolujezdce ve vrchní plastový přihrádce nad jednotkou EWS a ostřikovačů, kdyby měl ZVM tak se nachází za jednotkou ABS nebo popřípadně ABS/ASC na stěně kastle uchycené pomocí dvou plastových kolíků. Pokud nemá ZKE IV tak tuto funkci dovírání oken to nepodporuje..
Kuba318ie30er
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Kuba318ie30er »

já mám třítlačítkový klíč, funguje mi i dojezd oken při zamčení dálkou, ale zase mi neprobliknou blinkry při zamčení/odemčení...
čím to?
Figa

#18 Příspěvek od Figa »

Mám 3 tlačítka a nejdou mi ani blinkry ani dojezd oken...
Lucifer

#19 Příspěvek od Lucifer »

Jak ti funguje dojezd ? U GMIV ? A blinkry mi bliknou jen při zamčení jednou.

U mě nakonec klekla jenotka DO v zrcátku DO mi už funguje. Jenže problém s těma oknama. Jak to vůbec je která jednotka má a která nemá dojezd oken ? Nějaká neorigo sada na dodělání DO nepřipadá v úvahu musí to jít ovládat z originálního klíče

Navíc mě zajímá věc, jakym způsobem auto pozná, že už okna jsou zavřený, když sedím v autě a chci si zavřít okno tlačítkem normálně u šaltpáky tak stahovačka cvakne, ale hned přestane tlačit okno nahorů protože nějak zjistila, že je zavřený, jak to zjišťuje ? Spínač je někde uvnitř dveří nebo počtem otáček motoru na stahovačce ?

Mám v autě GMIV ZKE a chci ten dojezd oken, kterej nefunguje. Kdybych věděl čim je to ovládaný a podle čeho vyhodnocuje, že jsou ty okna už zavřený tak si postavím vlastní jednotku na dovírání oken.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Vyhodnocení je na základě zvýšení voltáže na motorku (některé modely E36 tu kontrolu neměly, ale neměly ani dojezdy).

Podle mě to musí záviset na zrcátku, které po přijetí delšího impulsu z klíče pošle stejně dlouhý impuls do ŘJ centrálu.
Odpovědět