Zdravim, mam BMW e36 328i r.v. 1998 a planujem vymenit chladiacu kvapalinu. Lenze som sa docital, ze povodne sa tam davala zeleno modra G11. Zial nejaky majster predomnou uz chladiacu zrejme menil a nalial tam Cervenu G12. Tak otazka teraz znie: Aku chladiacu tam mam dat? Moze ta G12 nejak poskodit motor? Pripadne moze takato vymena nieco poskodit/pokazit? Vdaka za rady
hele nevim jestli se tomu něco může stát ale ja do auta nalil od fuchs chladící kapalinu Fricolin G12 plus a světe div se ono se nic neděje auto chladí nikde to neteče prostě nic je dobrý před změnou typu kapaliny motor pořádně propláchnout vodou to znamena asi tak nejmíň 5x
Někde jsem četl, že by se neměli chladicí kapaliny měnit. Tzv. měnit zeleno-modrou za ružovou a naopak. Ja osobně dávam pořád zeleno-modrou, ale pokud bych tam měl růžovou od předchozího majitele a nikde nic neutíkalo a vše bylo OK tak bych pokračoval v tý růžový.
Neměl by v nich bejt nějakej zásadní rozdíl.
já psal přímo do fuchsu a tam mi odepsali že ta od nich Fricolin G12 PLUS mísit jde ale Fricolin G12 nejde ale i tak sem to proplách a neni jedinej problem