Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 Cabrio - oprava po vycvaknutí páčky pod sedadlem

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
erveen

#1 Příspěvek od erveen »

Ahoj, tak jsem dneska trosku rozebiral moje auto... ehm.. ze zvedavosti jsem zatahl za packu co je pod zadnima sedackama.. a zjistil jsem ze je to prepinani na manual na strechu... oba dva moturky sem nasel a opet je zacvaknul zpatky, ale strecha se mi automaticky stahovat nechce. Myslim si ze je problem v otevirani, zavirani kurfu. Je tam nekde jeste nejaka pojistka, co by se mela dat opet do spravne polohy? diky
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Pokud hledáš spojitost s kufrem, tak si to hlídá zamčení kufru při stahování střechy.
erveen

#3 Příspěvek od erveen »

Fx píše:Pokud hledáš spojitost s kufrem, tak si to hlídá zamčení kufru při stahování střechy.

Tak zamykani/odemykani kufru jde v pohode... strechu jsem slozil manualne, moturky zacvaknul... ale nemuzu to presne vyladit, pac je tam casovy interval (vzdy presne otoceni moturku) kdy se otevira zadni cast, pote vyjede strecha, a zadni cast se zavre... tedka mi to dela ze se treba strecha nevyjede cela a uz se zavira ten zadni dekl :(... no napada me asi jedine bmw servis... :(
Bawson
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Bawson »

Tak to mám za sebou já si to udělal tak před měsícem holt zvědavost mě přinutila a dával jsem to do kupi víc něž dvě hoďky.Mrkni na stránky kabrio já sem nechci dávat odkaz nevim zda se může . :wink: pěkný den
erveen

#5 Příspěvek od erveen »

Tak tady je kompletní postup

http://www.youtube.com/watch?v=boiybaJkMrI
erveen

#6 Příspěvek od erveen »

erveen píše:Tak tady je kompletní postup

http://www.youtube.com/watch?v=boiybaJkMrI

Provedl jsem dle navodu a maka to :) jinak tedy postup po CZ je - slozit manualne strechnu, zaklapnout viko, nacvaknout moturky (kdyz nejdou docvaknout, lehce pootocit kombinackama), pote drzet tlacitko strechny smerem dopredu (klicek v poloze 0), pote otocit klicek do polohy 2, ihned do polohy 0 opet do polohy 2, stale drzet tlacitko. CCa po 10sekundach se vyresetuje "strecha" nejdriv docvakne poklop a pak uz to maka jak jste zvykly :) no snad to nekomu pomuze.
radikus

#7 Příspěvek od radikus »

Ahoj, skoda, ze jsem si vsiml tohoto tematu pozde. Resil jsem podobny problem. Navod na to jsem nasel tady na foru. Taky mi nesel otevrit zahadne ten kryt strechy ale nakonec se to podarilo - NEJAK :) . S tim rozfazovanim stahovani jsem ale problem nemel. Chce to cas a trpelivost. Dost jsem si zanadaval.. Kazdopadne diky za to video. To jsem k dispozici nemel.
erveen

#8 Příspěvek od erveen »

Tak obnovuju toto tema. Opet sem potreboval vyhodit motory. Podle toho navodu z youtube me to nyni nefunguje. Po drzeni tlacitka dopredu cca 10-15 sekund blika a pote cervena signalizace trvale sviti a nic se nedeje. Strecha se nevyresetuje. Nejaky napad v cem by mohl byt problem? Pred zatahnutim packy vse chodilo. Pri nacvakavani moturku me jeden nesel dat zpatky, tak sem ho malinko pootocil kombinackama. Diky
erveen

#9 Příspěvek od erveen »

Nikdo netusi? :(
balda88
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od balda88 »

Nacvakal jsi ty motorky zpět? Nějak mi uniká co řešíš.
erveen

#11 Příspěvek od erveen »

balda88 píše:Nacvakal jsi ty motorky zpět? Nějak mi uniká co řešíš.

Samozrejme, ze zacvakal. No resim to - ze delam reset podle navodu, tzn. drzim tlacitko ovladani strechy dopredu, zapnu/vypnu zapalovani a misto aby se strecha rozjela tak cervena signalizace sviti trvale a nic se nedeje.
CZAirwolf

#12 Příspěvek od CZAirwolf »

sviti-li signalizace tak to musis rozebrat a sestavit znova, znamena to poruchu strechy.
erveen

#13 Příspěvek od erveen »

CZAirwolf píše:sviti-li signalizace tak to musis rozebrat a sestavit znova, znamena to poruchu strechy.

Tak sem to dneska zkousel tak 2 hodiny, natahoval strechu, stahoval... nacvakaval moturky... zkousel reset v ruzne poloze, odpojil jsem i baterku a porad dokola a proste to nejde :( furt pri resetu cca 10-15sekund blika a pak sviti trvale. Je zajimave ze mi ani nejdou motory, kdyz jsou vycvaknute ani jednou. Nemuze to byt nejaka pojistka? Uz jsem fakt zoufalej :(
Kukace

#14 Příspěvek od Kukace »

Jsou tam dva motorky?Nasel sem jenom jeden i na videu nacvkava jenom jeden.Jinak taky mi to ted zlobi nechce se mi na odklopit to viko pod kterym byva strecha,je to jakoby zasekly.Nevi nikdo co s tim?
CZAirwolf

#15 Příspěvek od CZAirwolf »

druhy motorek je za tapecem u leveho zadniho svetla
Kukace

#16 Příspěvek od Kukace »

Tesne u svetla?Neni to ten co na videu?Ten sem asi nasel.Dneska sem se v tom trochu hrabal a jednou sem mi povedlo strechu slozit,pak uz nesla nahoru,motorek sem vycvakl a nacvakl.mikrospinac kufru funguje,kontakty sem pohejbal.Uz me nic nenapada,nevite nekdo?Rekl bych ze asi bude problem s tim vikem,ted jde otevirat jenom mechanicky a ty tahla nejsou uplne napnuty,predtim to zase neslo otevrit vubec.Ted uz nejde nic,ani strecha.Jenom kdyz to parkrat zkousim tak sjizdi okna ale jakoby cukane,cuk,cuk,cuk,cuk,cuk,cuk a sou dole a pak nic.Mozna ten samotnej knoflik strechy?nemate nejaky napady?diky
Odpovědět