Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 - ruzne pazvuky, co hledat ?
Tak jeste zalozim jedno akusticke tema na mou 325ku...
Zvuk jedna - pri prejeti nerovnosti, zejmena pricne se nekdy ozve a nekdy neozve tlumeny rachot, patrne spis zezadu auta, ale obcas mi prislo, ze to jde i od predku. Ulozeni napravy ? Nebo nejaky typicky problematicky prvek ?
Zvuk dva - pri volnobehu mam dojem, jako by nekam do kastle klepal vyfuk, prinejmensim to tak nejak zni. Za jizdy to neslysim, motor pod plynem funguje podle vseho celkem v poradku. Je to mozny ? Je tam nejak problematickej zaves, na kterej by pripadne bylo vhodny se zamerit nez pod to polezu ?
Zvuk tri - temer neznatelne bouchnuti, kombinovane s malinkym cuknutim auta. Projevuje se nekdy pri zarazeni jednicky. Subjektivne bych rekl, ze spojku vyslapuju dostatecne, ale je mozny, ze na ni obcas proste malo dupnu... Mam v tom hledat problem ?
Zvuk jedna - pri prejeti nerovnosti, zejmena pricne se nekdy ozve a nekdy neozve tlumeny rachot, patrne spis zezadu auta, ale obcas mi prislo, ze to jde i od predku. Ulozeni napravy ? Nebo nejaky typicky problematicky prvek ?
Zvuk dva - pri volnobehu mam dojem, jako by nekam do kastle klepal vyfuk, prinejmensim to tak nejak zni. Za jizdy to neslysim, motor pod plynem funguje podle vseho celkem v poradku. Je to mozny ? Je tam nejak problematickej zaves, na kterej by pripadne bylo vhodny se zamerit nez pod to polezu ?
Zvuk tri - temer neznatelne bouchnuti, kombinovane s malinkym cuknutim auta. Projevuje se nekdy pri zarazeni jednicky. Subjektivne bych rekl, ze spojku vyslapuju dostatecne, ale je mozny, ze na ni obcas proste malo dupnu... Mam v tom hledat problem ?
Tak nove zvuk cislo 4 - za jizdy si to piska, asi pro lepsi naladu. Zda se, ze jen kdyz je zarazeno. Taky mi prislo, ze je mozna slabsi pritlacak spojky, subjektivne mi prijde ze to obcas proklouzne pod plynem a navic v takovem pripade citim smrad, coz si myslim ze je celkem jasny identifikator, ale nevim, jestli tam muze byt nejaka souvislost. U zadneho auta mi zatim horsi spojka za jizdy nepiskala.
Update - zvuk 4 byl řemen. Pro pobavení dodám během zítřka fotku, dle slov mechanika je to poprvé, co viděl ozubený řemen bez zubů. Část s označením řemenu je servaná a pryč, dle zbytku značení soudím, že výrobce je GATES (je tam patrný text MICRO-V).
Zvuk 2 bude nejspíš působit prasklá příruba zadního dílu výfuku zmiňovaná v jiném vláknu, nic jiného co by tam mlátilo jsem nenašel.
Zvuk 2 bude nejspíš působit prasklá příruba zadního dílu výfuku zmiňovaná v jiném vláknu, nic jiného co by tam mlátilo jsem nenašel.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Taky se přidám... Při brzdění po delší době bez použití brzdy, zpravidla po přejezdu nerovnosti bez brzdění, se ozve zvuk, jako bych přejel kanál. Předpokládám uchycení destiček, ale než to začnu sundavat, třeba někoho napadne něco jiného.
Jde o E36 323i coupé, 96. Od výměny komplet (předek i zadek) silentbloků, tyček řízení vč. vnějšího čepu, uložení tlumičů, tlumičů a pružin najeto 5t km, komponenty Meyle HD, Lemförder, tlumiče a pružiny Koni 1150-5000.
Jde o E36 323i coupé, 96. Od výměny komplet (předek i zadek) silentbloků, tyček řízení vč. vnějšího čepu, uložení tlumičů, tlumičů a pružin najeto 5t km, komponenty Meyle HD, Lemförder, tlumiče a pružiny Koni 1150-5000.