Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Bílé AE u e90
-
- Kontaktovat uživatele:
No to máš asi pravdu, třeba u těch AE stačí 2x5W, což není problém.
Ale kdybych to chtěl odpojit úplně a jen obalamutit ten měřák, asi mi nic jiného než ten odpor nezbyde, že? Odběr proudu asi jen tak neobalamutím, zkrat udělat nemůžu, a tak ten proud a musím převést na teplo - odpor. A čím větší žárovka, tím větší problém.
Už si s tím nějakou hezkou dobu totiž hraju, a nic kromě krávy odporu nefunguje.
Ale kdybych to chtěl odpojit úplně a jen obalamutit ten měřák, asi mi nic jiného než ten odpor nezbyde, že? Odběr proudu asi jen tak neobalamutím, zkrat udělat nemůžu, a tak ten proud a musím převést na teplo - odpor. A čím větší žárovka, tím větší problém.
Už si s tím nějakou hezkou dobu totiž hraju, a nic kromě krávy odporu nefunguje.
Nn, kratas udelat nemůžeš, resp. můžeš, ale není chtěné. Jj, věřím že to je problém, přeci jen, žárovkami zase tak malé proudy netečou. A čím vyšší výkon, tím prostě větší wattáž rezistoru musí být. Osobně bych doporučoval použít dratové keramicke. Treba tady: http://www.gme.cz/dratove-rezistory-do-50w/, ale asi by Ti stačily i menší výkony. Změř si protékající proud tou žárovkou a pak si spočti wattáž rezistoru, který by tam měl být.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Hurvajs77, ještě k výměně žárovek do interieru, na co jsi ty LEDky dával, udělal jsi nějakou patici nebo jak jsi nahradil ty originály? Nemáš třeba fotku těch svých LEDek?
Já jsem dával za moje AE necelých 30eur i s poštou domů.Svítí celkem dobře, asi tak jak jsem si představoval, musím samo počítat s tím že světlovody pro AE ve verzi předFL nejsou až tak uzpůsobeny pro toto svícení tak jako u verze poFl. Takže jsem spokojen.
Teď bych chtěl právě vyměnit ty interierové světla za LED, ještě to prosm tě nafoť ať vím jak to svítí.
Já jsem dával za moje AE necelých 30eur i s poštou domů.Svítí celkem dobře, asi tak jak jsem si představoval, musím samo počítat s tím že světlovody pro AE ve verzi předFL nejsou až tak uzpůsobeny pro toto svícení tak jako u verze poFl. Takže jsem spokojen.
Teď bych chtěl právě vyměnit ty interierové světla za LED, ještě to prosm tě nafoť ať vím jak to svítí.
Normálně jsem to zničil...
. Upravil jsem plošňák a LED zaletoval přímo do něj. Tak aby se dotýkaly chladiče. Nějaké fotky mám doma, tak to sem pak dám. Ve srovnání s tím co se prodává, svítí mnohem vice.

AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Kdyz uz tady je toto tema, tak nebudu zakladat dalsi a postnu to sem. Mam dotaz ohledne svetel. Na svy E90 mam obycejny H7, bez engel eyes. Premyslim o vymene svetel, za jiny urcite chci aby tam byly bily angely (ty vysoce svitivy CCFL nebo jak se tomu rika), urcite chci aby tam byly cocky. Mate nekdo doporuceni od jakyho vyrobce sehnat (do ceho jit nebo nejit) nerad bych koupil nejakej krap. Xenony asi nepotrebuju jde mi hlavne o ty angely. Popripade casem tam xenony muzu dodat(kdyz budou cocky ve svetlech).Diky za rady
U CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp) jsou vlasntě něco jako zářivky. Četl jsem, že jsou dost problémové trafa, že hodně odcházejí. Někdo tvrdí, že svítí mnohem více než LED, ale také jsem četl, že svítí málo.

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
jen tak pro představu Dave, jako možná inspirace. Fotka začlenění LED do orig. plošného spoje. Je to z mého laborování zapojení.
- Přílohy
-
- led.jpg (46.16 KiB) Zobrazeno 250 x

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
nn, ten sedi na chladici, ktery tady jeste neni. Bohuzel uz to mam v aute a nechce se mi to demontovat (bylo to docela na fest). Je sice dimenzovany na 5A, ale radeji jsem ho dal na chladic - pokud by si nekdo za jizdy cetl. LEDkami tece cca 750mA. Takze casem se zahreji stejne jako stabilizator. Chladic je vlastne na cele plose plosneho spoje a vyrezeny tak aby se nedotykal kontaktu.

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Tak jsem se hrabal v etk a našel tohle pro e90
63 12 2 212 787
1390Kč
LED paket vnitřního osvětlení malý (Obsahuje 4 diod.moduly střešn.světel osvětlení interiéru, čtecí světlo).
63 12 2 212 788
2468,4Kč
LED paket vnitřního osvětlení velký (Obsahuje 6 diod. modulů střeš. světel, osv.inter, čtecí světlo, a 4 diodových modulů osvět.prostoru pro nohy a dveří.
Je to sice drahý ale když si člověk spočítá na kolik vyjde jeden ten LED modul světla tak to není tak strašný. Bude to svítit jak má
63 12 2 212 787
1390Kč
LED paket vnitřního osvětlení malý (Obsahuje 4 diod.moduly střešn.světel osvětlení interiéru, čtecí světlo).
63 12 2 212 788
2468,4Kč
LED paket vnitřního osvětlení velký (Obsahuje 6 diod. modulů střeš. světel, osv.inter, čtecí světlo, a 4 diodových modulů osvět.prostoru pro nohy a dveří.
Je to sice drahý ale když si člověk spočítá na kolik vyjde jeden ten LED modul světla tak to není tak strašný. Bude to svítit jak má

koupil jsem zde:
http://www.hids-direct.co.uk/mtec-bmw-l ... -x-series/
u
delal jsem totiz i prestavbu na xenony.....hodil jsem tam jiny svetla s cockama....a ty ccfl AE (a uz mi odeslo trafo. u tech ccfl anglu)...
nic moc fotka...foceno v rychlosti na iphone
http://www.hids-direct.co.uk/mtec-bmw-l ... -x-series/
u
delal jsem totiz i prestavbu na xenony.....hodil jsem tam jiny svetla s cockama....a ty ccfl AE (a uz mi odeslo trafo. u tech ccfl anglu)...
nic moc fotka...foceno v rychlosti na iphone
- Přílohy
-
- svetla.JPG (129.97 KiB) Zobrazeno 233 x
jinak Dave jak ses ptal na to led osvetleni interieru tak se chystam na tohle:
http://www.e92-lighting.com/products/FU ... 367-0.html
http://www.e92-lighting.com/products/FU ... 367-0.html
raff007, taky bych chtěl vyměnit originály za LED. Díval jsem se spíš u nás třeba zde http://www.led-tech.cz/19-led-zarovky-d ... utozarovky, některé jsou stejné co jsi poslal v tom odkazu ty.
Jeden boreček je dával tak zkusím sehnat foto jak to svítí.
Jeden boreček je dával tak zkusím sehnat foto jak to svítí.