Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

angel eyes led vs ccfl

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Lukas92

#1 Příspěvek od Lukas92 »

zdravím..chtěl bych jsi koupit na svoji e36 angel eyes do originál světel ale nevím jestli led nebo ccfl a jestli bílé nebo pokud bych sehnal žluté...zajímalo by mě který jsou kvalitnější a který budou svítit aby byl kroužek co nejostřejší a nesvítilo celý světlo prostě aby byl jasně vidět jen kroužek...nejlepší by bylo kdyby tu třeba někdo dal svoju fotku kdo ma AE a napsal jaký to přesně jsou a nezlobil bych se ani za odkaz kde dobře koupit...Díky
MachyWp

#2 Příspěvek od MachyWp »

Já budu kupovat přímo tydle asi, http://aukro.cz/angel-eyes-ccfl-krouzky ... 58294.html je tam i rozdil mezi LED a CCFL, ovšem pokud to není nějaký klam :O, taky by mě nějaký info zajímalo, mám úplně to samé v plánu co ty! :) Ale ja osobne chci bile :)
Bufik36

#3 Příspěvek od Bufik36 »

Taky by mě zajímalo co je lepší, ale ty led kroužky vypadají jako led pásky kterejma si moji kamarádi zdobi interiéry i exteriéry. Nicméně všem v těch páskách po čase některý diody přestaly svítit takže imho CFL :roll:
TeggyM3

#4 Příspěvek od TeggyM3 »

Kroužky svítí ostře snad obě varianty, bych řekl. Akorát při focení je to trochu alchymie to ostře vyfotit, mě kamarád říkal že si koupil nové zrcadlo s objektivem, který je schopný ostře fotit snad za jakýchkoliv světelných podmínek, tak se těším až to během pár týdnu vyzkoušíme právě na mých kroužcích.
Jinak já fandím spíše CCFL, protože svítí po celém obvodu stejně intenzivně, kdežto u ledkových jsem viděl i vysvícené které svítily kolikrát spíš bodově a né po celém obvodu kruhu stejně intenzivně. Ale dneska už jsem viděl k dostání LED kroužky, které mají po obvodu několik SMD diod, tak to by mohlo vypadat solidně, jen doufám že to nebude mít efekt vánočních stromku, aby to potom nevypadalo jako u audi :D

Docela dobře se mi povedlo nafotit kruhy v garáži když jsem měl trochu slabší napětí baterky, jinak mi to tak pěkně z dálky nafotit mobilem nejde.
Obrázek

Ale když je zaberu z větší blízky tak jsou ostré :)

Obrázek
Lukas92

#5 Příspěvek od Lukas92 »

díky díky ...toto jsou teda ccfl normál bílí jo? :) asi je taky zvolím
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Právě že se pleteš, pokud koupíš přímo LED EA tak ty ti vydržej podstatně více než CCFL. Hlavní nevýhoda těch LED je podle mě ta, že světlo je spojitý oblouk až z 2 metrů co koukáš na auto. LED jsou navíc daleko ostřejší. Já řeším uplně stený problém jako vy.. a spíše se rozhoduju, jestli chci aby to vydrželo déle nebo lépe vypadalo no...
Bufik36

#7 Příspěvek od Bufik36 »

No já bych to rád používal jako denní svícení takže bych radši asi ostřejší světlo :)
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

No nevím jestli to víte, ale v klasických starších LCD monitorech televizích je právě řešeno podsvícení CCFL a jestli jste si všimli tak dnes všichni kupují LCD monitory a televize na kterých je napsáno LED .. ne protože by tam bylo něco navíc ale zastaralá CCFL technologie se vyměnila za tu LED. Jedny z důvodů jsou právě vyšší svítivost a vyšší výdrž před tzv. vysvícení.
Crixallis

#9 Příspěvek od Crixallis »

čau, dodělal jsem si tam CCFL žlutý asi před rokem, svítivost stále stejná, problém jsem s tím žádný neměl.
první dvě fota po instalaci, za mokra a šera to svítí poměrně hodně. na sluníčku je to slabší, ale vzhledem k tomu, že to není na denní svícení tak mě to vůbec netrápí. (pořád lepší než ta chcíplá žárovka na parkovačkách) :D
Přílohy
ccfl3.jpg
ccfl3.jpg (131.32 KiB) Zobrazeno 2727 x
tady to trochu zkresluje, pršelo takže byly mokrá skla světel. taže světlo trochu víc mázlý
tady to trochu zkresluje, pršelo takže byly mokrá skla světel. taže světlo trochu víc mázlý
ccfl2.jpg (89.15 KiB) Zobrazeno 2727 x
ccfl1.jpg
ccfl1.jpg (73.82 KiB) Zobrazeno 2727 x
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Jinak já bych tam chtěl dát bílý kroužky a právě ty LED se prý velmi blížek barvě xonenů 7000K což se mi moc libí... jenže z blízka vidět ty diody jak jsou tam vedle sebe poskládaný...? :roll:
Lukas92

#11 Příspěvek od Lukas92 »

tady jsem našel jak píše TeggyM3 ty smd led...díval jsem se i na obrázky a vypadaj solidně...
http://www.auto-doplnky.com/led-angel-e ... 32-mm.html
Bufik36

#12 Příspěvek od Bufik36 »

Tak tyhle kroužky jsou trošku jinačí než jsem viděl na netu já, tohle vypadá o moc líp :wink:
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Hele to je dobrýýý... to si asi koupím:D
Qido
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Qido »

Měl jsem na autě CCFL kroužky a teď jsem se znovu rozhodoval. Nakonec dilema CCFL vs. LED za mě vyřešila nabídka. Nenašel jsem(v Čechách) žlutý LED kroužky.

A jak bylo řečeno:

CCFL: nevýhoda: křehký,někdy se serou trafa, životnost
výhoda: hezky spojíté světlo a poměrně origo look, cena

LED: nevýhoda: Audi efekt ( Teggy to hezky popsal :D ),cena
výhoda: životnost, svítivost

UP: 2 verze LED http://www.bmwstyle.sk/index.php?route= ... path=20_95
TeggyM3

#15 Příspěvek od TeggyM3 »

fabledwarrior píše:Právě že se pleteš, pokud koupíš přímo LED EA tak ty ti vydržej podstatně více než CCFL. Hlavní nevýhoda těch LED je podle mě ta, že světlo je spojitý oblouk až z 2 metrů co koukáš na auto. LED jsou navíc daleko ostřejší. Já řeším uplně stený problém jako vy.. a spíše se rozhoduju, jestli chci aby to vydrželo déle nebo lépe vypadalo no...

možná vydrží dýl ale ke konci životnosti vypadají každopádně děsně, na CCFL vetšinou odcházejí spíše invertory, ale já nima neměl zatím žádný problém

díky díky ...toto jsou teda ccfl normál bílí jo? asi je taky zvolím

touhle jsou právě žluté CCFL
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Mrknu jestli ty žluté LED nenajdu...
Masa31

#17 Příspěvek od Masa31 »

Bufik36 píše:No já bych to rád používal jako denní svícení takže bych radši asi ostřejší světlo :)

ja sem si poridil z aukra CCFL za 1000 mam je na aute cca 3 mesice pouzivam je jako denni sviceni a je to pecka zkusim najit neakou fotku
Přílohy
v zrcadku.jpg
v zrcadku.jpg (189.54 KiB) Zobrazeno 587 x
Fotografie 0140.jpg
Fotografie 0140.jpg (182.46 KiB) Zobrazeno 587 x
Masa31

#18 Příspěvek od Masa31 »

montaz je jednoducha jen rozdelat svetla a idealne koupit lepidlo na skla. Svoje svetla ma mzadelany komplet takze se nemaj sanci mlzit. kdyby nekdo chtel dalsi fotky nebo se chtel na neco zeptat tak klidne do sz a nebo na masek@czechaerosol.cz

Lovu zdar a snad se uvidime na BIGu
Bufik36

#19 Příspěvek od Bufik36 »

No já bych do deního svícení k těm kroužkům přidružil asi i mlhovky, přecejenom je lepší když je člověk vidět pořádně ;)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Když oslňovat, tak všema směrama, jasně :lol:
Odpovědět