poradíte mi prosím někdo jak vyzkoušet jestli funguje větrák na klimu? koupil sem e36 323i digiklima ale je tam děravej klimachladič a vrtule je na něm jen přidělaná těma plastovýma páskama....jenže klima nejede prostě nesepne takže nevím jestli je funkční aspoň ten větrák ......předem díky
Pokud vůbec nesepne kompresor, nemůže sepnout větrák, který se musí roztočit hned po zapnutí AC. Zkusit doplnit systém chladivem, ale nejspíš bude KO klima chladič...
Tak je vetrak v pytli proste zapnes klimu a okamzite se spina vetrak na prvni rychlostni stupen, kdyz se motor vice zahriva, tak se to prepne na rychlejsi stupen. Prodavam, tak jak jsem koupil na foru.
jenže ja nevím jestli funguje nebo ne...je špatnej klimachladič a klima nesepne vůbec (nejspíš není naplněná) tak potřebuju nějak zkusit větrák protože taky nevypadá nejlíp...jen abych veděl jestli mám sehnat novej jen chladič nebo aji větrák
Ja ji nepouzivam kvuli spotrebe Ted mam takovou uchylku a jezdim za co nejmin co nejrychleji Nedavno jsem tu vrtuli menil mel jsem prasklou lopatku a delalo to bordel.
mě by zajímalo jak vyzkoušet ten 2 stupeň vrtule před klimachladičem jinak než nechat auto stát v horku nastartovaný, nevíte???přijde mi, že jsem ho nikdy neslišel
Mam 328 s digiklimou. Po zapnutí klimi se mi neroztočila vrtule...tak sem trošku propadal panice, že mam v prdeli saharu. Nicméně sem ji zkusil připojit na 12V a makala...tak sem zkusil vyměnit všechny relátka a pojistky co se jí týkají, po zapnutí klimi se mi sice hned neroztočí, ale když od někud přijedu a chvilku stojim na místě, cca minutu, tak začne makat Auto se nepřehřívá a klima nevipíná. Z toho usuzuji, že funguje tak jak má.
Tak doufám, že sem Ti aspoň trochu pomoh
Měl jsem stejný problém, vyřešil jsem to koupí nového chladiče i vrtule, sice se mi prohla peněženka, ale mam jistotu, že to dlouho vydrží.Jinak ohledně vyzkoušení vrtule asi nic, ptal jsem se "automechaniků" a nikdo mi na to nedokázal rozumně odpovědět.
tak dneska jsem měnil chladič a sundvával sem světla,nárazník,a masku a auto sem musel zvednout abych tam ten chladič nasunul spodem.... ještě naplnit klimu a doufat že pojede
Taky se malicko pridam do diskuze - mam 2.8 e36 s digiklimou a odmita mi sepnout ventilator, klima fungovala v pohode, pak zacal ventilator vypinat pri prujezdu zatackou a ted uz ani nesepne, displej funguje, pojistky OK, kabelaz se zda dobra... Hmmm