Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Klepání motoru 318is
chtěl bych se zeptat jestli tu není na foru nějaký šikovný mechanik z Prahy co by se mi podíval na auto(e36 318is) a řekl mi kde by mohla být závada. Motor klepal ale ne nahlas,hlavně když se zahřál a nad 3 tis ot. Po včerejší projíždce a asi třikrát vytočeném motoru do vyšších otáček začal klepat hlasitěji a už je slyšet nad hranicí 2tis. otáček. Kdyby se mi na to nějaký mechanik nebo fanda BMW z prahy mohl podívat a říci co s tím budu velice vděčný.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Se vsi pravdepodobnosti ano. Dokud je to jen mirne pridreny tak hustejsi olej (studeny) vule vymezi a klepe to jen po zahrati, navic az pri zatezi, vetsinou nad ty cca 2-3 tisice otacek. Jak se vada zhorsuje tak klepani zesiluje a vulema se ztraci tlak oleje, takze se muzou zacit pridirat i jine soucasti, jako napr. ulozeni vacek apod. Pokud to jeste neni uplne v prdeli, tak by MOZNA mohlo stacit vymenit loziska, ale pravdepodobne uz bude poskozena i klikovka a v tom pripade je nutny jeji prebrus a instalace lozisek patricne rozmerove tridy s ohledem na provedeny prebrus. Alternativne vymenit cely motor, nevim co je levnejsi.
Samozrejme pokud s tim bude dal jezdit tak se driv nebo pozdeji protoci vydrene lozisko a cely motor se kousne, coz v nekterych pripadech ma velmi zajimave pruvodni jevy, napr. ohnute nebo dokonce zlomene ojnice, ktere pak nasledne umi prorazit blok motoru a vsechno to pak muzes uz jen prodat na kila do kovosrotu.
Na druhou stranu, kolega ze Supraklubu jel i s pridrenym motorem 200 km/h po dalnici a stezoval si jen na silene rany, ktere od motoru sly... Nicmene, nedoporucoval bych spolehat na to, ze budete mit stejne stesti...
Samozrejme pokud s tim bude dal jezdit tak se driv nebo pozdeji protoci vydrene lozisko a cely motor se kousne, coz v nekterych pripadech ma velmi zajimave pruvodni jevy, napr. ohnute nebo dokonce zlomene ojnice, ktere pak nasledne umi prorazit blok motoru a vsechno to pak muzes uz jen prodat na kila do kovosrotu.
Na druhou stranu, kolega ze Supraklubu jel i s pridrenym motorem 200 km/h po dalnici a stezoval si jen na silene rany, ktere od motoru sly... Nicmene, nedoporucoval bych spolehat na to, ze budete mit stejne stesti...
pokud máš možnost nahrávat s dobrou kvalitou zvuku a možná se ti někdo pokusí poradit i zde Wink
http://www.monclerprezzi.net/
http://www.monclerprezzi.net/
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Vrtule to neni,nebo by teda být neměla. Zvuk jde podle mého zezadu od motoru. Autem teď nejezdím tudíž by se mi hodilo ho k někomu odvézt aby se podíval do motoru a řekl mi jestli to jde opravit nebo mám schánět motor jiný. Auto jelo opravdu slušně předtím takže bych ho rád opravil,nevíte o někom z prahy nebo okolí ke komu bych to mohl odvézt?