Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 - co jde dodělat?
Pořídil jsem pro manželku E46 ve slušném stavu, ale bohužel bez výbavy. Chci se zeptat, je možné dodělat el. stahování zadních oken, mlhovky a multifunkční volant? A jestli jo, tak jak moc je to náročná operace? Rádio má pouze na kazety, je to předfacelift. Chtél bych tam dát origo na CD (nějak nepřekousnu neorigo rádio, které tam vypadá příšerně), je to pouze plug and play? Nebo tam mužou být rozdíly v konektorech?
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Multifunkční volant záleží co máš za motor, pokud dízl nebo R6 tak v poho, u m43 je to komplikovanější... Zadní okna do el nebude žádná sranda.
Já si dodělal samozatmívací zpětné zrcátko, vyhřívané sedadla, MTF volant, přes diag US DRL denní svícení, zamykání auta při rozjezdu, při zamykání a odemykání auta bliknou blinkry.
Já si dodělal samozatmívací zpětné zrcátko, vyhřívané sedadla, MTF volant, přes diag US DRL denní svícení, zamykání auta při rozjezdu, při zamykání a odemykání auta bliknou blinkry.
e155 píše:Pořídil jsem pro manželku E46 ve slušném stavu, ale bohužel bez výbavy. Chci se zeptat, je možné dodělat el. stahování zadních oken, mlhovky a multifunkční volant? A jestli jo, tak jak moc je to náročná operace? Rádio má pouze na kazety, je to předfacelift. Chtél bych tam dát origo na CD (nějak nepřekousnu neorigo rádio, které tam vypadá příšerně), je to pouze plug and play? Nebo tam mužou být rozdíly v konektorech?
Manželke sem taky pořidil e46 320i a nasledne sem dodelaval: cuvaci senzory i s vymnenou listy samozrejme pro PDC a taky parkovaciho asistenta, elektrickou roletku, cez dig sem nechal nastavit autozamikani po rozjezdu, udelal sem zasuvku v kufru, nainstaloval loketku.
K hudbe: je ti zbytocne kupovat radio na CD, staci kupit OEM USB zapojit ho do serie s radiom a mas MP3 z SD alebo USB, kvalita super proste MP3, snažim sa kupit SW HK a naladovat ho do kufru ale nemužu ho pořidit.
Multifunkce: MLF volant de dodelat a je to vcelku prace na 3-4hodky, už mam volant a jen cekam na kabelaž.
Vyhřevy a elektrika sedacek: takže pokud koupis sedacky v elektrice a s vyhřevama je dobre pořidit i tlacitka vyhřevu a napajeci konektory k sedackam - pak vse bez problemu.
Telefon: je to brnkacka jen ho napojis na poistky a funguje hned ako ma, delal sem telefon proto protože SANTA CLAUS donese manželke IPHONE /ona otom ješte nevi/ a když ho napjis s euroCOMOM tak ti automaticky komunikuje s iphonom.
Ostatni ti neporadim 46ka mnela elekticky okna i vzadu a taky mlhovky v zakladu, dodelaval a dodelavat budu jen vis zminene veci.
e155 píše:Motor je to právě M43
Tak to je blbý, tam musíš sehnat lanka atd... http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... e_control/
U šestiválců a dízlu je to napohodu, práce na 1,5 hodinky, stačí sehnat volant, káblíky si člověk udělá sám nebo si je koupí za cca 500,- v BMW
379kč na objednavku v BMW k volantu akej im ukažes, nemusis tym padem nic bastlit
a mas postarostech.
Ale ako pisou borci - manželka ma 320i cize je to R6 a tam to slo bez komplikacii, neviem ako u 4valcu.
Kdysi sem do svi e36 M3 dodelaval samozatmavovaci spetny zrcatko takže do e46 to taky pude, tahle e46ka ho ma takže je to bez tyhle dodelavky.

Ale ako pisou borci - manželka ma 320i cize je to R6 a tam to slo bez komplikacii, neviem ako u 4valcu.
Kdysi sem do svi e36 M3 dodelaval samozatmavovaci spetny zrcatko takže do e46 to taky pude, tahle e46ka ho ma takže je to bez tyhle dodelavky.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Xenony: Svetlomety dou tak vymnenit plug in play jen je totreba dodelat ostrek svetlometu a zaslepit naklapeni v interiery.
Prosímtě a jak se řeší naklápění světel když origo xenony nemaj ten elekt. mechanismus na úpravu výšky z kabiny? Mě jde o to, že moje máma dostala služební Ochcávku s origo xenonama ale oni jsou nastavený uplně dopryč.. potkávačkama osvětluje protijedoucí řidiče a veverky, ale na silnici nic nevidí:D[/quote]
Jak vymnenit halogeny za xenony nebudem řešit, ale aby te policie nepripravila o par kč musis vyndat naklapeni - zaslepit ho - protože xenony maj autonaklapeni, dale k motorkum je rele ted nevim ake je treba vymnenit /ale je oznacen cislem 3/ pak ty nove xenonove svetlomety nebudou reagovat na naklapeni ale budou s svetlou vysku upravovat sami tak ako sou nastelovane. Na pomocne doladeni svetle vysky ty slouži to kolecko na svetlometech.
/v manželkynem aute zatim xenonovy svetlomety nemame ale taky budou/
/v manželkynem aute zatim xenonovy svetlomety nemame ale taky budou/
fabledwarrior píše:Prosímtě a jak se řeší naklápění světel když origo xenony nemaj ten elekt. mechanismus na úpravu výšky z kabiny? Mě jde o to, že moje máma dostala služební Ochcávku s origo xenonama ale oni jsou nastavený uplně dopryč.. potkávačkama osvětluje protijedoucí řidiče a veverky, ale na silnici nic nevidí:D
na e46tce jde doštelovat výška světla přímo na světlech, jak do výšky tak do boku, na světlech jsou takové plastové "hvězdy", takže škodná to bude mít nějak podobně

- Přílohy
-
- e4601-hll-b.jpg (20.34 KiB) Zobrazeno 161 x
Sice nejsem autor ale pokud mas seriovej pred FL naraznik tak asi jo sou k hovnu ale pokud de o M nebo lip o M3 tak si osobne myslim ze hmlovky sou super vec, mam na svi e39 naraznik z M5 - mlhovky taky a kedže sou stejne a zamnenitelne s hmlovkama M/M3 - funkcnost vid foto - sorry za kvalitu fotene mobilem
- Přílohy
-
- 23.JPG (143.49 KiB) Zobrazeno 140 x