Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
topení E36 kupé
rozebrat a složit se to dá vpohodě, je třeba zkontrolovat ty gumový těsnění aby nebyly na hadry http://shade741.rajce.idnes.cz/201205A0/#DSC_0404.jpg bud se to cely ucpe, nebo to topí furt
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec, ale mám taky menší problém s topením, mám E36 Touring 318 TDS rok 1998, problém tu už řešíte, ale mě se nic nehodí
mám digi klimu, a ventil topení to není dneska odskoušeno na novém kusu, a pořád topí pouze strana spolujezdce, když si přepnu na manuální režim a nastavím foukání na oblyčej, tak spolujezdec horko řidič kosa, pokud uzavřu prostřední ofuk a stranu řidiče a nechám pouze spolujezdce tak fouká úplně horký, když to prohodím tak u řidiče když moc tak slabě vlažný, už mě napadá snad jen radiátor topení jestli není řidičova část nějak zanesená a topí pouze spolujzdcova, teda pokud je rozdělen i ten radiátor na část řidiče a spolujezdce, díval jsem se na ten radiátor na schématu a nevím jestli je to ten správný viz odkaz: http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... den_cable/ je to ta pozice 1? a nevíte co je ten Evaporator (PU)? Máte někdo zkušenosti s výměnou? musí celá plubovka ven nebo se tam dá dostat i nějak jednoudušeji? díky moc za rady.

Radiátor mám funkční doma kdyžtak napiš nějakou nabídku do SZ
Ale lze vyndat i bez sundání vrchního deklu palubky na klimaboxu je přímo do něj přístup. Ale taky mě nic jinýho už nenapadá pokud to není ventilem. A je rozdělen na 2 části vedou do něj 3 trubky.
a to číslo dílu 2 je výparník klimatizace

Ale lze vyndat i bez sundání vrchního deklu palubky na klimaboxu je přímo do něj přístup. Ale taky mě nic jinýho už nenapadá pokud to není ventilem. A je rozdělen na 2 části vedou do něj 3 trubky.
a to číslo dílu 2 je výparník klimatizace

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za nabídku, zítra se ozvu. A máš přesně ten co tam má být? já se v tom tak nevyznám abych ho tam pak dostal
, a prosím tě nějaký přesnější postup jak se k němu v té palubce dostat nemáš? vím zhruba kde ho hledat, ale nevím co kde oddělat abych se nedostal do stavu že budu mít stejně celou palubku venku 

HeleĎ teď u sebe ten box nemám nejsem si jist ale určitě by tam měl bejt přístup ze strany od řidiče sundat dekl ale aby ses tam líp dostal bylo by lepší mít tu palubku opravdu dole. Ale měl by bejt z prava sundáš ofuk nohou u řidiče kabeláž si dáš stranou a budou tam 3 trubky tak po nich půjdeš kam vedou ale co si tak matně vzpomínám tak radiátor je na výšku takže by tam měl bejt kryt na výšku co nejblíž k řadičce. Ale nejsem si jistej. Možná bude muset box ven aby si to vyměnil už je to dýl co jsem to rozebíral.
Jinak já předělával manuál za digi takže mám celej box doma a ty radiátory jsou naprosto stejný i výparníky na klimatizaci.
Jinak já předělával manuál za digi takže mám celej box doma a ty radiátory jsou naprosto stejný i výparníky na klimatizaci.
Tim píše:Zdarec, ale mám taky menší problém s topením, mám E36 Touring 318 TDS rok 1998, problém tu už řešíte, ale mě se nic nehodímám digi klimu, a ventil topení to není dneska odskoušeno na novém kusu, a pořád topí pouze strana spolujezdce, když si přepnu na manuální režim a nastavím foukání na oblyčej, tak spolujezdec horko řidič kosa, pokud uzavřu prostřední ofuk a stranu řidiče a nechám pouze spolujezdce tak fouká úplně horký, když to prohodím tak u řidiče když moc tak slabě vlažný, už mě napadá snad jen radiátor topení jestli není řidičova část nějak zanesená a topí pouze spolujzdcova, teda pokud je rozdělen i ten radiátor na část řidiče a spolujezdce, díval jsem se na ten radiátor na schématu a nevím jestli je to ten správný viz odkaz: http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... den_cable/ je to ta pozice 1? a nevíte co je ten Evaporator (PU)? Máte někdo zkušenosti s výměnou? musí celá plubovka ven nebo se tam dá dostat i nějak jednoudušeji? díky moc za rady.
Mě se to jeví úplně stejně... u řidiče zima ze všech ofuků a u splujezdce to topí... Když dám ofuk čelního skla, tak u řidiče studenej vzduch, u spolujezdce teplej... to stejny když dám ofuk hlavy nebo noh, vždycky je u řidiče studenej i když nastavim +16 i +32... pořád fouká studenej...
ježka klimy jsem kupoval nového, tak už snad jedině ten ventil topení, ale ještě jsem se k tomu nedostal
Zdarec chlapy, mám také problém s topením, nechci tu zbytečně vytvářet nové téma, ale zatím sem nikde nenašel stejný problém jako já, tak se chci poradit. Mám digiklimu a nejede mi ventilátor, auto mám asi týden a ještě sem se nedostal k nějakému zkoumání, tak se chcu zeptat abych věděl po čem jít. Jde nastavit tepota, dokonce náporem to topí, když nastavím třeba 28 a na řidiče tak jde cítit že jde teplý vzduch, ale pouze náporem, ale ventilátor nejede. Na displeji se vše tváří že je v pořádku. Ale co jsem zjistil, že při zapnutí foukání na zadní okno to lehce fouká, tak nevím či tam je sólo ventilátor na zadní okno, nebo je chyba někde jinde.Někde jsem četl že to může bejt panelem,nebo přímo mrtvej ventilátor, nebo ještě nějakej ježek. Mám 320 cabrio rok 1996. díky za info
nebo ti nefunguje ventilátor topení... zkus zapnout výhřev čelního skla, otevři kapotu a poslechni jestli se točí... pokud ne, tak může mít zadřené ložiska...
a nebo to může být i tím ježkem..
V mém případě mám špatné ložiska, někdy se točí ale vrže a někdy se netočí vůbec... ale už mám sehnanej novej za 5oo
a nebo to může být i tím ježkem..
V mém případě mám špatné ložiska, někdy se točí ale vrže a někdy se netočí vůbec... ale už mám sehnanej novej za 5oo