Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

silentblok motoru e46 320d - potřebuji poradit

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
MirekG

#1 Příspěvek od MirekG »

Mám dotaz....
Jaký je rozdíl u PRAVÉHO hydroložiska uložení motoru pro verzi s man/aut převodovkou?
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... 05&lang=cs

Každé má jiné OEM, ale pro manuální verzi skoro nikdo nenabízí a meyle ho nevyrábí vůbec. Mám zákazníka, který chce jedině Meyle a já bych mu nejraději prodal to pro automat, protože mi přijdou totálně identícké. obě mám v ruce a rozdíl nevidím. Prosím o odbornou radu. Jo a jedná se o 320d 110kw
mcerno

#2 Příspěvek od mcerno »

http://www.autodily-sklad.cz/karta.php?idd=53299&a=0

Tady mas Meyle pravy silentblok.
Rozdil nevim jaky tam je

Mirek
MirekG

#3 Příspěvek od MirekG »

ten co jsi mi poslal je právě pro automatickou převodovku a já se ptám jestli je stejný jako pro manual, protže mají rozdíná čísla..
Addict

#4 Příspěvek od Addict »

Ahoj,Miro,

je to nejakou dobu,co jsem to resil na 5er a nakonec jsem zjistil,ze silentblok pro AT prevodovku byl tuzsi,resp. byl ve vnitrni casti zesilen 3 hroty proti pohybu a zkrutu a po obvodu byl v gumove casti zpevnen silonovou vrstvou.
Ve spodni casti byl jeste oproti "manualnimu" silentbloku umisten vyrez pro kryci plech,ktery byl u AT jineho tvaru.

U dalsiho auta,kdy se tedy nejednalo o BMW a ani o hydro silentblok (zakaznika jsem nedokazal presvedcit pro nakup "manual" silentbloku,ktery byl paradoxne drazsi),tak rozdil v tuhosti-nostnosti silentbloku AT-MAN byl tak velky,ze ho nakonec musel po obvodu navrtavat,aby snizil prenos vibraci do karoserie. :-)

Chci tim tedy rict,ze i kdyz mohou vypadat stejne,tak konstrukce stejna byt nemusi a rozhodne bych se ho snazil presvedcit na dil,ktery tam ma byt,nehlede na to,ze neni zadny duvod,aby trval na Meyle (u tohoto dilu nenabizi nic navic oproti jine konkurenci,snad jen mozna lepsi cenu),kdyz by jsi mu nabidnul ekvivalent napr. od LMI.
MirekG

#5 Příspěvek od MirekG »

Díky za vyčerpávající odpověď, přesně tohle jsem potřeboval slyšet.
Hodně jsi mi pomohl :cool2:
Odpovědět