Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 330XI elektrika ko

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
fischboy

#1 Příspěvek od fischboy »

Zdravím všechny , potřeboval bych nějaké rady porady . Zhruba před týdnem jsem jel po dálnici směr Praha v docela silném dešti, z ničeho nic se mi rozsvítila kontrolka otevřených dveří spolujezdce a aierbag . dveře jsem za jízdy otevřel a dovřel kontrolka stále svítí . Po vypnutí auta a zpět nahození kontrolka dveří normálně zhasnula ale bag zůstává stále svítit. Nicméně od té chvíle si el v autě dělá co chce přestali se sklápět zrcátka poté rovnou přestalo fungovat štelování zrcátek , ovládání na volantu a směrovky ve voze i přes to že směrovky venku normálně reagují. Po odpojení baterky a zapojení mi nejde už spustit ani test při otočení klíčku se na palubce nic nerozsvítí s tím že celá palubka se rozsvítí až po nastartování jako kdyby si chtěla udělat test ale ručičky tlačí opačným směrem místo toho aby je tlačila nahoru . Prostě dělá si to co chce navíc po odpojení baterky mi teď zůstává svítit protiskluz , abs a brzdy .
Poraďte jestli máte někdo takovou zkušenost nebo jestli je velká pravděpodobnost že to je něco konkrétního . Nerad bych auto vezl někam do BMW abych pak zjistil že to byla jen nějaká blbost která tohle všechno dokáže spáchat
M4we

#2 Příspěvek od M4we »

Těžko říct, každopádně úplně v první řadě bych zkontroloval pojistky, jestli tam není nějaká v háji, pokud jo, zkus vyměnit, pokud odejde znova tak podle toho, co píšeš,by to teoreticky mohl být nějaký zoxidovaný kabel někde v autě. Už jsem se párkrát setkal, že auto dělalo takový věci,když někde lítal zoxidovanej kabel, např. ve světle. Zkontroluj si taky, jestli máš v pořádku všechny žárovky, vypálená žárovka např v spz. umí taky dělat věci. Ale nejsem žádnej automechanik, tak ať mě tu někdo opraví, jestli se mýlím. Ale řekl bych, že to nějaká extra vážná závada nebude.
3llf

#3 Příspěvek od 3llf »

fischboy

#4 Příspěvek od fischboy »

Tak vyměněný žárovky padl celej kontaktol auto stálo čtyři dny v garáži v 30 stupních aby vyschlo pořádně, projel jsem veškerou kabeláž a závada stále trvá . Ještě zkusím dát navíc kostry na ty zadní lampy a asi to dopadne tak že pofrčím k elektrikářum :-( V každém případě díky za typy a rady
71Tony

#5 Příspěvek od 71Tony »

zdravim, nejaky update s tim problemem?
Problem je urcite v komunikaci K-Bus, asi
zadny zoxidovany kontakty...
Odpovědět