Zdravím všechny , potřeboval bych nějaké rady porady . Zhruba před týdnem jsem jel po dálnici směr Praha v docela silném dešti, z ničeho nic se mi rozsvítila kontrolka otevřených dveří spolujezdce a aierbag . dveře jsem za jízdy otevřel a dovřel kontrolka stále svítí . Po vypnutí auta a zpět nahození kontrolka dveří normálně zhasnula ale bag zůstává stále svítit. Nicméně od té chvíle si el v autě dělá co chce přestali se sklápět zrcátka poté rovnou přestalo fungovat štelování zrcátek , ovládání na volantu a směrovky ve voze i přes to že směrovky venku normálně reagují. Po odpojení baterky a zapojení mi nejde už spustit ani test při otočení klíčku se na palubce nic nerozsvítí s tím že celá palubka se rozsvítí až po nastartování jako kdyby si chtěla udělat test ale ručičky tlačí opačným směrem místo toho aby je tlačila nahoru . Prostě dělá si to co chce navíc po odpojení baterky mi teď zůstává svítit protiskluz , abs a brzdy .
Poraďte jestli máte někdo takovou zkušenost nebo jestli je velká pravděpodobnost že to je něco konkrétního . Nerad bych auto vezl někam do BMW abych pak zjistil že to byla jen nějaká blbost která tohle všechno dokáže spáchat
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 330XI elektrika ko
Těžko říct, každopádně úplně v první řadě bych zkontroloval pojistky, jestli tam není nějaká v háji, pokud jo, zkus vyměnit, pokud odejde znova tak podle toho, co píšeš,by to teoreticky mohl být nějaký zoxidovaný kabel někde v autě. Už jsem se párkrát setkal, že auto dělalo takový věci,když někde lítal zoxidovanej kabel, např. ve světle. Zkontroluj si taky, jestli máš v pořádku všechny žárovky, vypálená žárovka např v spz. umí taky dělat věci. Ale nejsem žádnej automechanik, tak ať mě tu někdo opraví, jestli se mýlím. Ale řekl bych, že to nějaká extra vážná závada nebude.
třeba ti to pomůže
http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=8 ... a&start=20