Zdravím, mám potíž, netopí mi polovina auta u spolujezdce. Když mám zapnuté topení, tak mi topí na plno jen strana řidiče a strana spolujezdce fouká jen mírně vlažný vzduch. Kde může být potíž?
Mám e46, 1,9 i, 1999
Po rozpojení hadic topení a následném odvzdušnění mám to samé a bude tam pořád vzduch, kluci tady mi poradili vypustit a znovu napustit chladící kapalinu, zatím jsem neměl čas vyzkoušet zda pomůže...
Já jsem měnil chladič, tak je možná chyba v tom, že tam bude někde bublina. Dočetl jsem se, že se vypouští voda ještě někde pod parožím, tak se na to mrknu, vyzkouším a uvidíme. Když jsem naléval chladící kapalinu, tak mi připadlo, že jsem jí dával nějak málo. No a pak asi zrovna mrknout na termostat a naposled na nějaké ty ventily topení
a nebo je třeba permanentně zavřený- topí jen půlka auta nebo vůbec , doporučuji preventivně omrknout, vyčistit, bývají dost zanesené či je těsnění úplně na hadry- u e 36 jestli to má e 46 stejně nevím
Takže, chyba se vloudila, dnes jsem to dopodrobna zkoumal a zjistil jsem, že výdechy topení jsou vřelé všude, ale na straně řidiče mám za jízdy studenou palubku a kolem nožního výdechu proudí ledový vzduch, tudíž jsem se zle domníval, že je zavzdušněné topení. No takže teď mě čeká super práce, zjišťovat, kudy tam proudí ten ledový vzduch z venku....
Takže, dnes jsem rozebral komplet ventilaci z motorové části. Zjistil jsem, že mám na straně spolujezdce v tom tubusu, co vede všechen vzduch na radiátor vyprasklou díru. byla vcelku velká, tudy zřejmě utíkal ledový vzduch do prostoru kabiny jelikož nešel všechen přes radiátor. Vytěsnil jsem to montážní pěnou a složil zpět. Snad to bylo ono, jelikož to byla pěkná piplačka. A pokud ne, tak se na to snad vykašlu, jelikož do rozdělávání palubky se mi nechce.