c4mel píše:tak sem to dneska pročistil a nic furt to samé zahřátý motor zastavím a tak za 1-2minuty se auto začne klepat a drží jen na 600ot sral sem se s tím 3 hodiny a kolik sprostých slov padlo fakt pakárna se k tomu ventilu dostat... nevíte teda čím by to mohlo být?
napadá mne fakt hloupost, ale přecijen se zeptám:
nejsou třeba vyloženě v řiti silenty motoru?
a co svíčky? zapalovací cívky?
a ty silenty poznám to že bych třeba něčím zahýbal jestli tam není vůle? jako popravdě vůbec nevím kde sou a svíčky sou měněné a cívka ne... zjistí to diagnostika tu cívku?
c4mel píše:a ty silenty poznám to že bych třeba něčím zahýbal jestli tam není vůle? jako popravdě vůbec nevím kde sou a svíčky sou měněné a cívka ne... zjistí to diagnostika tu cívku?
ty silenty motorou jsou spíš takový zoufalý nápad...ty to na 99% nebudou..to jsem střelil od boku..
těch cívek tam je 6ks, na každou svíčku jedna.. teoreticky vzato by to měla diag. poznat, ale taky třeba ne... bráchovi se 320i dusila a kuckala v rozmezí otáček 1000-2000 a diag nic nenašla... tak jsem pak zkoušeli jen tak přeházet ty cívky a jedna z nich byla fakt v řiti...
tzn. možná ti jedna ta cívka chabruje a tím to rozklepe celý motor, jak říkáš že se klepe jako ratlík...to by chtělo aby jsis půjčil nebo koupil jednu stopro dobrou a postupně zkoušel jednu po druhé na tvé autě zda není špatná..
kup si startovací sprej a střikej okolo hadic do sání atd, pokud se samovolně zvednou otáčky bez toho, aby si to přímo vstříkl do sání, máš někde nětěsnost která tam dělá neplechu
cívky se dají i proměřit - na krajních dvou pinech 0.4-0.8 ohmu
taková hádací metoda-případně odpojujeme jednu po druhé, pokud se u jedné změní chod motoru minimálně)když běží prostě nestandartně) skusíme prohodit za jinou, pokud je zmena patrnější je cívka dost načatá či KO
Siláče by nám těžko způsobili nestálý volnoběh, to samé špatná dvouhmota
já jsme to nečetl uplně celé, ale myslel jsem si že se mu to klepe jako ratlík, tak mne napadli ty siláče, ale to byl výstřel do tmy, spíš jen taková nouze spíš bych to tipoval na nějakou tu cívku, jestli má čidla v pohodě a vyčištěnou klapku a volnoběžák tak tam snad už nic jiného není co by to mohlo způsobovat
díky za rady ale potřeboval bych návod co mám všechno rozebrat abych se dostal k těm cívkám... jak sem psal nikdy sem se v autě nehrabal to čištění volnoběžňáku byla moje první oprava kdy sem měl něco rozebraného v autě a možná je to blbost ale nemůže to být třeba i lambdama? páč ty taky asi nebudou v dobré kondici páč mám průměrku furt tak kolem 10+ a to ikdyž jedu fakt klobouka... jo a ty hadice to bych taky zkusil ale taky bych potřeboval napsat na které to mám stříknout
Oddělej ten plastovej dekl na motoru- pod zátkama(pokud je tam máš) často chybí je 4 krát desítka matka, dáš pryč ty dva plastový dekly, a šup čumí na tebě 6krát cívka, odděláš je a zkontroluj jestli na nich není vespod olej, btw jak sou na tom svíce tohle muze bejt tuna věcí, sežen si příručku Jak na to, poté třeba i bentley manuál a studuj při dlouhých zimních večerech a nauč se aspoň základní věci
jj zátky mám všechny krom jedné... tak přes týden zkontroluju... no svíčky sem měnil asi před 2000km a svíčkama to nebude dělalo to už před výměnou jen tedkom když je ta zima tak se to zhoršilo
ale olej sem kontroloval a ten neubejvá... a olej i se svíčkama mi měnili v servise a kdyby se netrefili tak je olej by byl i na tom krytě a určitě by se nedostal až zespoda na civku a může to zpusobovat to třepání auta? a na kolik tak cca vyjde ta oprava?
tak sem byl v servise měnit ramena a ptal sem se na to drnčení a říkal sem mu že sem měl na cívce olej tak říkal že je to určitš tím těsněním že to tedkom řešili na oplnu omega a doporučil mi že mám koupit celej ten ventidekl že když tam dám to jen to těsnění že to vůbec nemusí pomost že to tak dělali na tom oplu a bylo to stejné a jak potom vyměnil celej ten dekl tak už to bylo vcajku nevíte na kolik to tak vyjde?
Tak ventil dekl jestli už seženeš tak to bude asi ranec Já jsem tohlensto dělal před třema měsícema stejnej problém 4. a 6. cívka byla mastná a ještě už i rozpadlý ty gumový trubičky co spojujou cívku se svíčkou... takže trubičky vyměnit a pak těsnění a sehnat ventildekl z jinýho motoru protože muj nedopadnul moc dobře když jsem na něm něco zkoušel. Koupil jsem těsnění kompletní na ventil dekl a než jsem to dal dohromady tak jsem to celé ještě namazal pastou a je to vpoho akorát ted se mi asi ufouklo těsnění pod hlavou, takže to zas můžu celí rozebrat
no to on mi říkal že mi to taky zapatlá nějakou pastou ale mě se povedlo kvůli mé blbosti vloni v zimě motor zavařit tak prej že se ta hlava mohla pokroutit takže by to vůbec nemuselo pomoct