Zdravím,koupil jsem si 318 a po nastartování se rozsvítí žlutá kontrolka mazání a za pár vteřin zhasne nevíte někdo co to znamená?Manuál nemám tak mne to s.re.Díky Luboš.
Standartně to znamená, že máš hladinu oleje na spodní rysce a podle manuálnu ujet max 50km a olej dolít, ale nemoc e46 je špatné čidlo (často odchází), je dole na vaně. Nejlépe vyměnit při výměně oleje.
Čaute,
po startu se mi na 10 vteřin rozsvítí žlutá olejnička, v BMW servisu Moravany u Brna mi to vrátili, že neví co s tím, že čidlo měnili a pořád to dělá. Poradí někdo co s tím, nebo jak se dá funkce "zakázat" prosím?
Taky jsem o takovém permanemtním mazání neslyšel. Jinak podobnej problém se vyřešil v tomhle "vlákénku" http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=30 Ale v souvislosti s motorem M52 v E36. Nevím teď jak je to řešený v E46, porovnejte si podle ETK.
Ta žlutá kontrolka signalizuje teplotní čidlo, i by se mělo ukázat na diagnostice. Ničemu to extra nevadí. Čidlo měnit jedině za originál, náhrady nefungujou nebo fungujou, ale jen třeba týden.
Ahoj,no pokud jsem četl pozorně tak vlákno popisuje pozdě zhasínáni kontrolky oleje tedy červené.Je tedy asi na uplně jiné téma.Řešení v něm nenacházím.
Fx píše:Ta žlutá kontrolka signalizuje teplotní čidlo, i by se mělo ukázat na diagnostice. Ničemu to extra nevadí. Čidlo měnit jedině za originál, náhrady nefungujou nebo fungujou, ale jen třeba týden.
Čau, červená konvička je tlak oleje a žlutá je hladina oleje, ne teplota. Dali mi tam na zkoušku čidlo z jiného a nenastala žádná změna...
Fx píše:Ještě jsem snad neviděl E46, kde by ta kontrolka po startu nesvítila. Jestli tam nedali čidlo nové a originál, tak je záhada asi vyřešena.
Jinak máš pravdu, je to hladina oleje, píšu rychleji než myslím.
Ahoj znovu opakuju,že se jedná o uplně jinou závadu nesvítí po startu ale po asi 30sekundách se na 10vteřin rozsvítí žlutá olejnička. To o čem píšeš je něco uplně jiného.
Ty mluvíš o tématu z odkazu od Totice, nebo o původním problému se žlutou kontrolkou? Já mluvím o té žluté kontrolce a to je prostě čidlem, pokud nemáš málo oleje.