A spotřeba mojí 323i ? Při koupi a cestě dom z Trutnova 6.3 podle BC,co sem počítal podle tankování tak 6,8 a pojížďky do práce 17km přes dědiny teď v zimě 8,6 a v létě 6,5-7 podle provozu.Město nesleduju,to je ujeté... Myslím,že při sportovní jízdě to bude 11-12 úplně v poho Až odjezdím letos eccehomo,dám vědět,jak si pápla tam,v zatáčkách
Mame v rodine 323i a kamarad ma 328i a spotreba je hodne podobna, akorat 328i jede teda znacne lip kamaradka mela 318i to byla mrsina lina a papla si jen o litr min nez ty V6.. Ne nadarmo se rika do BMW min V6
butthead740 píše:Mame v rodine 323i a kamarad ma 328i a spotreba je hodne podobna, akorat 328i jede teda znacne lip kamaradka mela 318i to byla mrsina lina a papla si jen o litr min nez ty V6.. Ne nadarmo se rika do BMW min V6
my tam ale vidlicové šestiválce V6 nikdo nemáme, spíš motory M52.. Ale říká se to, jinak taky kdo s něma rád jezdí Eko-really za 7l/100km ani výkonné BMW nepotřebuje pač s tím asi leda brzdí provoz.
M50 B20 Natankoval jsem za 500 = 14,60 litrů. Najel jsem 81,3 km. Všechno studený motor, 3km do práce a večer 3km zpátky. Takže město a studený motor udělá se spotřebou divy.
Je to jasne, lek na vyssi prumernou spotrebu bude prestehovat se z mesta pripadne od prace. Aby mely nase sestivalce (i osmivalce) sanci se zahrat na optimalni provozni teplotu
Je to jasne, lek na vyssi prumernou spotrebu bude prestehovat se z mesta pripadne od prace. Aby mely nase sestivalce (i osmivalce) sanci se zahrat na optimalni provozni teplotu
georg píše:Mě všechny BMW co jsem měl E30 316i, E39 528i i E36 320i Cabrio jezdili nebo jezí kolem 10.
Tak tak, 90% vsech bmw bere pri normalním pouzivani prumerne do 10litrů. Nebavím se o 750iL nebo o M5 spotřeba se měří dlouhodobě, a pokud si koupíš 6ti valcové bmw jen na cestu 4km do prace a zpet, tak se spotrebe nemůže divit. auto se musí zahřát a pak nêkde jet a pak můžeš měřit spotřebu v různých režimech.
Ano, to je jasné, že spotřeba s vyšší teplotou trochu klesá a na dálky to je něco jiného jak couračky po městě se studeným motorem.
Napsal jsem to tady proto, že se může stát, že si někdo koupí staršího bavoráka a když má takovou spotřebu při takovém provozu, jak jsem napsal, tak je vyjevenej a nešťastnej. Pak může mít podezření na to, že má v háji auto, nebo ho všichni lakujou se spotřebou do, nebo kolem 10/100.
Tak ať je vidět, kolik to auto vezme jak dálky, tak město.
..taktak bere mi to stejně. Na spotřebu po městě je prostě největší žrout - studený starty.. než se zahřeje, řekněme 5-10km tak jste už na místě a motor vypínáte. Mám už vychytaný trasy jak se vyhnout rozjezdům na semaforech, křižovatkám apod., začínám tu trasu dokonce jízdou z kopce a v 6ráno není nikde provoz a stejně to po Brně takhle bere 11l/100km.. I v příručce k autu je psaná normovaná spotřeba město: 14l, tak se není čemu divit.