Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Ozvuceni E90
Ted jsem resil ozvuceni E90. Puvodni sestava Business CD, 10cm stredobas repro v prednich dverich, 2x 16cm subwoofer pod sedackami a 2x stredobas 10cm v zadnim platu. Prvni jsem vymenil original stredobasove reproduktory ve dverich za 2 pasmove AUDIO SYSTEM CO 100 BMW NEO a subwoofery pod sedackami za 20cm AUDIO SYSTEM AX 08 cena celkem cca 7000 Kc. Tato sestava vzhledem k vykonu originalniho radia coz je cca 4x18W RMS prilis nehrala. Problem nastava s pripojenim zesilovace k autoradiu. Nema RCA vystup, jedina moznost pro pripojeni zesilovace je vyuzit pouze HIGH LEVEL (vystup na reproduktor). Ani tady to vsak neni snadne. V originale Business CD pohani 3 pary reproduktoru zapojenych do serie. Aby to alespon trochu hralo, je vystup upraven eqalizerem radia, takze predky jsou nabasovane a zadni reproduktory hraji pouze stredy a vysky, takze tam nejdou zadne basy (chytri lidi to resi tady: http://www.e90post.com/forums/showthrea ... ight=graph). Po pripojeni zesilovace na HIGH LEVEL je zvuk zkresleny equalizerem. Reseniim je pouzit zvukovy procesor, ktery vrati krivky eqalizeru do puvodni neupravene podoby (JL-Audio-CL441dsp-CleanSweep.html, nebo si koupit zesilovat s procesorem, pry je vyrabi firma Zapco, ale nemuzu to potvrdit.
Ja jsem se rozhodl kompletne vymenit radio za jednotku DYNAVIN s navigaci, ktera ma RCA vystupy a sub out vystup. Cena cca 22 000 Kc i s mapovymi podklady. Odpojil jsem subwoofery pod sedackou od radia a nechal pripojeny pouze 2 pasmove reproduktory ve dverich a v zadnim platu. Na toto vykon dynavinu (4x50) bohate staci. Pres sub out vystup jsem pripojil zesilovac MAC AUDIO MPX 2500 dnes cca 1800 Kc za pouziti Y adapteru Eagle Cable Y_subwoofer+De+Luxe cca 500 Kc a napajim subwoofery pod sedackou. Hraje to fantasticky.
Rad bych rekl, ze tu je jednodussi cesta, ale asi neni.
Me stala prestavba asi 32 000 Kc.
Ja jsem se rozhodl kompletne vymenit radio za jednotku DYNAVIN s navigaci, ktera ma RCA vystupy a sub out vystup. Cena cca 22 000 Kc i s mapovymi podklady. Odpojil jsem subwoofery pod sedackou od radia a nechal pripojeny pouze 2 pasmove reproduktory ve dverich a v zadnim platu. Na toto vykon dynavinu (4x50) bohate staci. Pres sub out vystup jsem pripojil zesilovac MAC AUDIO MPX 2500 dnes cca 1800 Kc za pouziti Y adapteru Eagle Cable Y_subwoofer+De+Luxe cca 500 Kc a napajim subwoofery pod sedackou. Hraje to fantasticky.
Rad bych rekl, ze tu je jednodussi cesta, ale asi neni.
Me stala prestavba asi 32 000 Kc.