Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E91 325da
Na co si dát pozor? Vaše zkušenosti? Mám ji zhruba dva měsice a pod 7 litru se nedostanu.Je to normální? Vím že se jedná o třilitr ale při normální jizdě na pohodu si myslím že by to mohlo být o litr méně.
Štve mě že nevidím na teplotu oleje,prý se to dá nastavit v menu přes pětimistní kod Vin.
Štve mě že nevidím na teplotu oleje,prý se to dá nastavit v menu přes pětimistní kod Vin.
- Přílohy
-
- 31.jpg (113.34 KiB) Zobrazeno 3476 x
zdar ja mam to same co ty ale mam 330D a pres leto se dostanu na6.5l na sto s lehkou nohou.zkus si z jistit teplotu motoru ve skrytem menu treba mas termostaty spatne.tu je odkaz http://e90.wetpaint.com/page/BC+hidden+menus
romariooo, co to stálo, ta úprava? Taky trochu uvažuji u své 320d ale zatím nevím zda do toho jít.
Jinak jsem našel toto:
http://www.youtube.com/watch?v=9kTzAVB4 ... 1d&index=1
Nejsi to náhodou ty?
A taky jsem našel graf z brzdy.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=320d
Díky Dave
Jinak jsem našel toto:
http://www.youtube.com/watch?v=9kTzAVB4 ... 1d&index=1
Nejsi to náhodou ty?
A taky jsem našel graf z brzdy.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=320d
Díky Dave
Ano,je to moje láska.Jede to po chipu strašně pěkně.Minule jsem se honil trošku s 335d a musim říct že jsem "nezaostával"
Má perfektní zrychlení a hodně lidi se diví na to že rodinný combik to dokáže takhle krásně zrychlit.
Cena plus minus podle času stráveného u kluku...cca 20 tisic.Poptej je,kdybys chtěl udělat doporučení tak se domluvíme-daji Ti lepší cenovku.Jsou vyzkoušeny a nikam jinam bych to auto nikdy nesvěřil.

Cena plus minus podle času stráveného u kluku...cca 20 tisic.Poptej je,kdybys chtěl udělat doporučení tak se domluvíme-daji Ti lepší cenovku.Jsou vyzkoušeny a nikam jinam bych to auto nikdy nesvěřil.
romariooo, a máš to jen soft nebo i nějaká změna na HW?
Jinak moc pěkný výkon i celkově auto krasavec.
Ja bych taky chtěl nechal trošku zvýšit výkon ale to spíš vize do budoucna, musím vychytat teď jiné mouchy, tak až potom ale zkusím se optat co by to stálo.Tak já mám jen 320d ale někam okolo 200k bych se softem mohl dostat a snad by to nestálo ani tolik ne?
Jinak moc pěkný výkon i celkově auto krasavec.
Ja bych taky chtěl nechal trošku zvýšit výkon ale to spíš vize do budoucna, musím vychytat teď jiné mouchy, tak až potom ale zkusím se optat co by to stálo.Tak já mám jen 320d ale někam okolo 200k bych se softem mohl dostat a snad by to nestálo ani tolik ne?
-
- Kontaktovat uživatele:
Se svou E90 325d 145kW jsem jednou dosáhl spotřeby 4.7l, trasa cca 70km a k tomu ještě studený start v -10°C. To jsem si musel poté i vyfotit, abych mohl dráždit kolegy s koncernovýma TDI
.
Běžná spotřeba na delší trasu (500 a více km) po dálnici je 5.5 - 5.6 l / km při převážné jízdě na tempomat rychlostí 135km/hod.
Pokud dojíždím jen do práce 15km tam a pak zpět, tak jsem tak na 6.3 l /km (v zimě).
Možná až budou letní gumy a nové termostaty a nálada na Eko jízdu, tak se podaří někdy dostat i pod 4.5 l, ale na 3.6 co jsem měl na 1.6 TDI se ale určitě nedostanu

Běžná spotřeba na delší trasu (500 a více km) po dálnici je 5.5 - 5.6 l / km při převážné jízdě na tempomat rychlostí 135km/hod.
Pokud dojíždím jen do práce 15km tam a pak zpět, tak jsem tak na 6.3 l /km (v zimě).
Možná až budou letní gumy a nové termostaty a nálada na Eko jízdu, tak se podaří někdy dostat i pod 4.5 l, ale na 3.6 co jsem měl na 1.6 TDI se ale určitě nedostanu
FiliposII píše:Se svou E90 325d 145kW jsem jednou dosáhl spotřeby 4.7l, trasa cca 70km a k tomu ještě studený start v -10°C. To jsem si musel poté i vyfotit, abych mohl dráždit kolegy s koncernovýma TDI.
já s 525xd 145kw automat Děčín-České Budějovice přesně 6,0 ..94,8km/h průměrná rychlost .. opravdu to jde .. a Passat B6 4x4 sedan s manuálem 8/2006 mi žral víc.. joo a mám to vyfocený

-
- Kontaktovat uživatele:
Spotřebu auta mimo jiné ovlivňuje:
Typ řazení (především starší automaty měly vyšší spotřebu, dnešní nové mohou mít dokonce i nižší) - rozdíl může být 0.5 - 1 l ve prospěch manuálu
Typ karoserie, kombi má vyšší spotřebu o 0.5 - 1 l (ale záleží na rychlosti, ve městě se to nepozná - jde o překonávání podtlaku za autem a jak moc velký aero pytel tam je, čím vyšší rychlost, tím větší rozdíl)
Typ pohonu - 4x4 má vždy vyšší spotřebu a to opět 0.5 - 1 l (přece jen je třeba roztáčet více hmoty a ty diferáky, poloosy ... taky nemají 100% účinnost, ale jen někde okolo 9X%)
No a pokud to všechno sečteš, tak zjistíš, že jsi na tom ještě poměrně dobře s automatem, kombikem a čtyřkolkou.
Typ řazení (především starší automaty měly vyšší spotřebu, dnešní nové mohou mít dokonce i nižší) - rozdíl může být 0.5 - 1 l ve prospěch manuálu
Typ karoserie, kombi má vyšší spotřebu o 0.5 - 1 l (ale záleží na rychlosti, ve městě se to nepozná - jde o překonávání podtlaku za autem a jak moc velký aero pytel tam je, čím vyšší rychlost, tím větší rozdíl)
Typ pohonu - 4x4 má vždy vyšší spotřebu a to opět 0.5 - 1 l (přece jen je třeba roztáčet více hmoty a ty diferáky, poloosy ... taky nemají 100% účinnost, ale jen někde okolo 9X%)
No a pokud to všechno sečteš, tak zjistíš, že jsi na tom ještě poměrně dobře s automatem, kombikem a čtyřkolkou.