Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Relé stěračů, držák relé v prostoru pro nohy vlevo.

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Chobot

#1 Příspěvek od Chobot »

Takže žádám chytřejší o radu. Hledam relé pro stěrače. Podle knihy ´Jak na to´ jsou ´v prostoru pro nohy vlevo´, což je skutečně nedostačující informace.
Otevřel jsem polstr pod volantem a hodinu hledal za pomoci zraku, i sluchu se zapnutými stěrači. Další půl hodinu jsem gůgloval jak magor. Pak už jsem dokonce zkusil i vyndat kastlík a podívat se v prostoru pro nohy u spolujezdce(kde teda podle sluchu sem byl spíš dál než blíž). A teď už jsem od toho odešel, protože mi došly nervy.
Prosím pomoc! Kde jsou? :wacko:

Jo, a je to e36 sedan 93rok.
johnyfly1

#2 Příspěvek od johnyfly1 »

aku mas riadiacu jednotku stieracov?
ak ma tenke piny tak ta ma rele osobitne ale ak mas jednotku s hrubymi pinmi tak ta ma rele v sebe :)
Chobot

#3 Příspěvek od Chobot »

jaká je tam ř.j. stěračů nevim, ale když jsem zapnul stěrače, slyšel jsem cvakat relé někde v prostoru pod volantem, takže je asi zvlášť, neboť ř.j. jsem se dočetl že je pod kastlíkem.
Lucifer

#4 Příspěvek od Lucifer »

řj pokud má malý konektor s takovou páčkou na odjištění tak je to jednotka bez relé. Je u řidiče nad nohama u spojovaček relé K 53 viz obrázek
Přílohy
realé.jpg
realé.jpg (128.74 KiB) Zobrazeno 923 x
johnyfly1

#5 Příspěvek od johnyfly1 »

jj a este pod budikmi by malo take vacsie twinrelay :)
Chobot

#6 Příspěvek od Chobot »

Takže nikde nic takového. Ještě jsem se dočetl, že řídící jednotka stěračů je pod odkládací plochou pro nohu, takže se půjdu pokusit zjistit, jak ji odstranit, pokud možno bez následků. Kdyby náhodou někdo měl zkušenost a věděl kde je tam jak přichycená, budu vděčen.

EDIT: Tak za nožní opěrou je koberec a reprák :D To je konec.
EDIT2: A pod kobercem je řj. HALELUJA!!!
Odpovědět