Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

divne zvuky pri ubrani plynu. diferak?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
zsteiner

#1 Příspěvek od zsteiner »

nazdar vsichni. dnes jsem zjistil jednu neprijemnou vec. pri ubrani plynu slysim divne zvuky (rachtani) nekde ze zadni casti a pri pridani plynu do pravotocive zatacky seveleni, nebo skrtani neceho v prave zadni casti. mozna desticky, ale netusim. nema nekdo podobnou zkusenost? ten rachot pri ubrani plynu neni velky, ale hezky to taky nezni. autu nejak nedavam, obcas prudsi rozjezd. jinak jde o e36 323i.
zsteiner

#2 Příspěvek od zsteiner »

nikdo nevi co by mohlo delat rachoceni od zadni casti pri ubrani plynu?
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

To dření něčeho při průjezdu pravotočivou zatáčkou mám taky, já to mám způsobené špatně uchycenýma paknama ručky...

Ten zvuk po ubrání plynu.. že by vůle v diferáku?
zsteiner

#4 Příspěvek od zsteiner »

tak vule v difu me napadla, ale nemam zase tolik najeto cca 180tis a hlavne bych rekl, ze to zacalo delat z niceho nic. rucka by to mohla bejt, mrknu na to. diky
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Není to moc, ale kdo ví, jak se ktomu autu choval někdo před tebou..
zsteiner

#6 Příspěvek od zsteiner »

no jelikoz to mel jen jeden majitel a tim byl 70ti lety deda, cemuz odpovida i stav auta, tak by to tim bejt nemelo. ted pri couvani mi od leveho zadniho kola slo dost hlasite lupani a skripeni. takze bych to videl na odchod oblozeni rucky. setkal se s tim nekdo? treba to ma spojitost s tim rachtanim pri ubrani plynu. zacalo to oboje najednou si myslim.
shade741

#7 Příspěvek od shade741 »

není to spíš cvakot? mě jedna poloosa cvakala při akceleraci a když odešla tak druhá při brždění motorem nebo kdy se jí chtělo- zatáčka třeba atd :lol: třetí zatím drží :)

jinak k tý ručce sundat kolo, kotůč a mrknou dovnitř jestli je to rozsypaný, jinak tuším šasto odrezne takovej paznecht na plechu vzádu a pak to tam nák lítá a vydává divný zvuky
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Ne ten paznech spolu pružinkou na něm drží pakny (jsou tam 2 paznechty:D), když uhnije, spadně ti to a pružinka tam vydává škrtání skřípaní a podobně.. pakna se odchlípně a dře..:D Mám s tím zkušenost, už mám opravovaný oba dva:D Bohužel jeden špatně, tak to musím předělat. Nevím kterej blb to vymejšlel a dal to do zadního krycího štítu, kterej tak hnije:D A pokud sjem to dobře pochopil, tak ten štít vyměníš buďto tak, že vylisuješ ložisko s nábojem a vyměníš. Nebo starej plech rozřízneš a vyndáš a novej rozřízneš, nandáš a svaříš:D Uplná demenťárna:D
aigo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od aigo »

a co lozisko? koukam tady maji vsichni auta od starych lidi
zsteiner

#10 Příspěvek od zsteiner »

zrovna na tehle strane mam lozisko ,,nove,, je to urcite ta rucka. seveleni prestalo, ale rachot pri ubrani plynu ne. musim to rozdelat. ale uz vidim, ze zase budu menit dalsich 1000veci kolem :-(
zsteiner

#11 Příspěvek od zsteiner »

takze dnes zajimave zjisteni. sundal jsem pravy kotouc a vse v naprostem poradku. nikde nic uhnileho, any vypadleho. a jeste zajimavejsi je, ze to prestalo delat bordel. tak teda vubec netusim co to mohlo byt :(
Tompo

#12 Příspěvek od Tompo »

SHADE 741 co bylo na těch poloosách pryč? vnější kineťák? Měnily se zvuky i v závislosti na teplotě? Díky...
Odpovědět