Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 laciné tlumiče,aukro,zkusenost?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
calif

#21 Příspěvek od calif »

calif píše: pera sportovni takze musej taky pryc...
To znamená, že tam jsou ty úzký jako na staviteláku, nebo máš moc velký snížení?[/quote]
no to nevim, myslim ze moc snizeny to neni, je fakt ze v servisu mi to nikde nezvednou na čtyřbodou zdviž protoze vpredu tam ty packy nedaj, ale me to neprijde moc,pneu mam s obyč profilem 205/6015 a v nejnizsim miste, prahy za prednim kolem je to myslim tak patnact cisel..... takze bych pera kupovat nemusel? nakonec je beztak asi koupim taky.
nevim jaka rada bilsteinu to je ale stojí dvojku jeden a pero osm set jedno..... to je pro me hranice, a snad to bude lepsi nez ty opravdu laciny, o nejake vlastnosti mi nejde, hlavne o funkcnost a nejakou vydrz. horni ulozeni koupim taky, co stoji to s tim spesl loziskem od meyle hd? nebo jak to bylo :))))
paveld
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od paveld »

pepa318is píše:http://www.autodily-cardo.cz/podvozek/tlumic-perovani/ beru tady díly a jsem na 100% spokojen

Koukni sem, maj tu opravdu hodně pěkný ceny
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#23 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Pružiny bych nekupoval, jestli jde o prachy a snížení vypadá OK.
Stačí vzít metr a změřit vzdálenost od středu kola po lem. Tím se ukáže jaký tlumiče budou třeba. Pokud naměříš < 33cm, tak to bude chtít zkrácené, jinak to nevydrží zas.

Jejich popis, kromě cen je celkem pěknej tady : http://www.tlumice-bilstein.cz/
calif

#24 Příspěvek od calif »

Totic píše:Pružiny bych nekupoval, jestli jde o prachy a snížení vypadá OK.
Stačí vzít metr a změřit vzdálenost od středu kola po lem. Tím se ukáže jaký tlumiče budou třeba. Pokud naměříš < 33cm, tak to bude chtít zkrácené, jinak to nevydrží zas.

praktická rada, mooc dik, takze pokud namerim vic jak 33 muzu koupit standart tlumic a nemusim davat pera? to by bylo fajn :))
beny-maser

#25 Příspěvek od beny-maser »

Kamarád má e34 1994 na autě původní podvozek a jelikož se mu nechtělo vyhazovat peníze za pružiny když s autem za rok najede sotva 1000km, tak je nechal uříznout u známýho v servisu. Vím že to je prasárna ale když jsem s tím známý mluvil tak mi říkal že měli vůbec co dělat aby tu pružinu uřízli že snad i hodinu trvalo než řízli flexou jednu pružinu. Udělej tohle s ostatníma značkama a za 10vteřin je pružina uříznutá.

Bych chtěl vidět jak řežou hodinu pružinu flexou :!:
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#26 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

calif píše:
Totic píše:Pružiny bych nekupoval, jestli jde o prachy a snížení vypadá OK.

praktická rada, mooc dik, takze pokud namerim vic jak 33 muzu koupit standart tlumic a nemusim davat pera? to by bylo fajn :))
Pružiny si rozhodni sám jestli ti vyhovuje stávající snížení a pokud to nedělá víc jak 3-4cm tak to poberou tlumiče pro serii B4. Pokud je dole víc tak bys měl jít do B6/B8, to ale víš pač je to tu popsáno komrdesátkrát. Pak napiš kolix naměřil. 8)

beny-maser píše:Bych chtěl vidět jak řežou hodinu pružinu flexou :!:
Hehe já taky, mě třeba origo M-tech urezla a jeden závit se pak zlomil, proto je taky měním.
Jinak dneska jsem se od autorizovanýho zastoupení Weitec dozvěděl, že od tohoto roku jsou přímo vyráběný KW a asi tři roku už jsou stejně žlutý místo zelenejch jako je furt ilustračně na webech. Nevím jak na tom jsou, flexou jsem je řezat nezkoušel ;)
beny-maser

#27 Příspěvek od beny-maser »

flexou uřízneš všechno a může to být sebetvrdší, tím kvalitu materiálu moc nepoznáš,maximálně že jsi si koupil kotoučky na prd,protože jsou samé pojivo a žádné brusivo :wink:
Lucifer

#28 Příspěvek od Lucifer »

To mi chceš říct že flexou uřízneš uplně všechno stejně rychle při použitý stejnýho kotouče a síly kterou na flexu budeš tlačit ? :roll:
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Dacud »

stavitelnej podvozek a hodit uplne na zem... nevim co tu resite... :-)
beny-maser

#30 Příspěvek od beny-maser »

Lucifer píše:To mi chceš říct že flexou uřízneš uplně všechno stejně rychle při použitý stejnýho kotouče a síly kterou na flexu budeš tlačit ? :roll:

časovej rozdíl bude v řádu desítek sekund
calif

#31 Příspěvek od calif »

co značka TA TECHNIX?
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od MattyX Moderátor »

hoši to už se tu řešilo milionkrát ... z vlastní zkušenosti můžu říct, že low end značky vydrží opravdu tak max 25tis km některým šťastlivcům o něco víc... pokud si sečtu dva levný podvozky mam z toho za tu dobu jedno HR, Vogtlanda, atd. takže stejně ty peníze to za dva roky bude stát a svezení je na tom jinačí ... sám si šetřím teďka na stavitelnej podvozek, ale bohužel finance nejsou tak sem koupil nový tlumiče TA a jsem akorát nasranej jak je to měkký a doufám, že letos vydrží :roll:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
onlybimmers

#33 Příspěvek od onlybimmers »

calif píše:co značka TA TECHNIX?

stejny jako JOM, spis jeste o chlup horsi...
calif

#34 Příspěvek od calif »

no nabizej komplet podvozek za bůra :) to je hodně lákavy, ale dvacet tisic km je fakt malo. takze zpet k bilstein, myslel sem ze bych mel za stejnou cenu komplet podvozek, protoze zadek jsem myslel ze je origo, ale jak tu psal kolega to s tema centimetrama, tak predek mam zrejme ctyricet dolu, ale na zadku namerim stejnym zpusobem stejny centimetry, ikdyz je vytazenej lem, teda spis jen ta hrana tak tam stejne namerim 32cm od stredu kola..... tak ted nevim co to bude delat kdyz dam na predek standart nesportovni tlumice a pera a zadek necham bejt :(
Rade520

#35 Příspěvek od Rade520 »

Ty GH gas to už je celkem extrém 600kč za přední a 330kč za zadní tlumič,
kdoví z čeho je to vyrobené za tu cenu.
Ale všechno na aukru není špatné:
http://auto.aukro.cz/tlumice-p-z-sada-bmw-e36-bilstein-i3189522155.html
záruka 24měsíců.
Na snížení 40mm by se dali ještě dát sériové tlumiče,ale ideální to není.
calif

#36 Příspěvek od calif »

Rade520 píše:Ty GH gas to už je celkem extrém 600kč za přední a 330kč za zadní tlumič,
kdoví z čeho je to vyrobené za tu cenu.
Ale všechno na aukru není špatné:
http://auto.aukro.cz/tlumice-p-z-sada-bmw-e36-bilstein-i3189522155.html
záruka 24měsíců.
Na snížení 40mm by se dali ještě dát sériové tlumiče,ale ideální to není.

diky! ted sem mu volal to co je v aukci neni na sestival sem pochopil, ale napise mi cenu i s perama a dorazama tak dam pak sem vedet, ale vypada to zatim nejlip, mel bych to komplet predek zadek a to uz se mi za ty prachy libi :)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#37 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

A to jsou teda jakoby serie B4 řada? Tam cena bývá fajn.

Jinak divej u E36 limo 323i to je tak, že s M-technik podvozkem na zadku je cca 33 cm (mění se ti stejně podle nákladu, plné nádrži a pod.), což vypadá úplně akurát. Ve předu je to cca 36cm, což nevypadá nijak snížený, klidně by mohlo 3cm dolu. S takovým lehkým snížením se můžou dát normal tlumiče a ušetřit i současný pružiny :idea: Nevim teda kolik ti to dělá na tom předku?
calif

#38 Příspěvek od calif »

Totic píše:A to jsou teda jakoby serie B4 řada? Tam cena bývá fajn.

Jinak divej u E36 limo 323i to je tak, že s M-technik podvozkem na zadku je cca 33 cm (mění se ti stejně podle nákladu, plné nádrži a pod.), což vypadá úplně akurát. Ve předu je to cca 36cm, což nevypadá nijak snížený, klidně by mohlo 3cm dolu. S takovým lehkým snížením se můžou dát normal tlumiče a ušetřit i současný pružiny :idea: Nevim teda kolik ti to dělá na tom předku?

mela by to byt B4, ale optam se az se ozve s tou nabidkou. predek sem nameril cca 33cm a zadek nevim protoze mam vytazenou hranu lemu, ale je to podobne taky kolem 33cm. jinak puvodni tlumič, ten co je v prdeli je značky gabriell :) ale vydrzel dost teda, minimalne 80tis
DWXak

#39 Příspěvek od DWXak »

Dacud píše:stavitelnej podvozek a hodit uplne na zem... nevim co tu resite... :-)

to je slovo, to je jediný správný řešení :D
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Dacud »

DWXak píše:
Dacud píše:stavitelnej podvozek a hodit uplne na zem... nevim co tu resite... :-)

to je slovo, to je jediný správný řešení :D
myslim si ze je to jedine spravne reseni...
Odpovědět