Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 1.8is cukani pri zrychleni

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
kuli

#1 Příspěvek od kuli »

Chtěl bych poprosit o radu,mam bmw e36 1.8is a asi pred tydnem se mi prvne stalo ze kdyz jsem rychle seslapnul plyn tak mi kolem 3000ot auto zacalo cukat,od te doby to dela furt kdyz slapnu rychleji na plyn,obcas mi to prijde jako bych proslap plyn.pedal na prazno.Kdyz slapnu na plyn plynule tak to neudela a jede v pohode...muzete mi poradit cim by to mohlo byt?diky
lukepostulka

#2 Příspěvek od lukepostulka »

taky by mě to zajímalo, ale u mě to je ve 3000 v pohodě. Když se rozjíždím za studena na jedničku a jsem v 1300-1600 ot. a sešlápnu pedal na podlahu tak auto jede chvíli a pak najednou škubne a zarazí, nebo nejede vůbec. Jednou se mi stalo, že jsem nastartoval, rozjel jsem se, sešlápnul plyn a auto se zastavilo jakoby se zadřelo, až tak jsem se lek že jsem dupl na spojku...
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

No a co vám ukázala diagnostika, že se tady tak ukvapeně rozepisujete ?
Mohlo by to poukazovat na čidlo a pod..
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Mě zas dělá to, že tak kopnu jeničku nebo 2ku a jedu pomaličku pořád s plynovým pedálem ve stejné poloze a auto pocukává.. prostě jedu a škubne trochu jakoby víc zabralo a furt se to opakuje. A když takhle jedu a sešlápnu na plnej nebo víc přidám tak zacuká celkem znatelně, až mi přijde jakoby ten motor vynechal...

Musím už na diag, protože to je hrozné...
lukepostulka

#5 Příspěvek od lukepostulka »

Koukám že Iso tady zlobí kdekoho :lol:
Itchy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Itchy »

nee to jen fabledwarrior pise ke kazdemu postu mi prijde :D
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

:D:D No jo, když každej řeší uplně to samé co já, tak to vždycky napíšu a tajně doufám, že to někdo řešil a vyřešil a podělí se:D:D
Lucifer

#8 Příspěvek od Lucifer »

Vstřiky máte vyčištěný ? Tlaky zkontrolovaný ? Pumpa v nádrži tlačí opravdu 3,5bar ? Lambda OK ?
lukepostulka

#9 Příspěvek od lukepostulka »

Ono to možná bude tím že ty isa jezdí všechny úplně stejně a jen my to považujem za chybu protože hledáme další záminku hrabat se v báwu :D. Každopádně kdybych měl diagnostiku v okolí tak na to hupnu hned... :?
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

vstřiky jsem ještě nečistil, když jsem se tu ptal jestli je nemám přicpané, tak mi bylo řečeno, že by se to projevovalo více.. pro jistotu jsem chvíli k benzínu tankoval Ethanol, ale beze změny...

Palivovou pumpu jsem neměřil, už ve 3 servisech mi řekli, že kdyby sní něco bylo tak by se projevovala hlukem a auto by vůbec nejelo.. a že na to nemaj T spojky, aby to napojili=/

Tlaky ve válcích mám v pohodě

Lambu mám novou..=/

Jinak si nemyslí, že takhle maj všechny ISa fungovat, spíš se na všech to samé se*e...
Lucifer

#11 Příspěvek od Lucifer »

Vstřiky se nechávají čistit ultrazvukem u nás to dělá jeden servis kde si bere cca do 200 za jeden vstřik.

Tak si zajeď do jinýho servisu kde ti budou schopný změřit tlak na liště, pokud ne tak si to musíš vyzkoušet sám. Zajeď do vodoinstalatérství a improvizuj. Při nejhorším můžeš koupit měřák na tlak v gumách a nějak na něj napojit ten benzín přes hadice trubky apod prostě něco vymysli aby sis to mohl změřit

Pumpa je elektromotor a pokud elektromotor funguje hůř nemusí rozhodně hučet.

Vstřiky si alespoň vyndej ven z auta i s lištou prodluž si jen hadici s benzínem zapni pumpu v nádrži a o každej vstřik si vždycky brnkni 12V uvidíš jestli rozprašuje správně nebo ne. Prokapává nebo vůbec nepráší

Ethanol vyčištění zase tolik nepomůže.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Děkuji za rady, já to nějak zkusím vymyslet se zkouškou toho tlaku...

Ještě bych se chtěl zeptat.. pod vstřikama je nějaký těsnění ne? Když to rozdělám, musím koupit nový?

Já ten Ethanol zkoušel jen jakože "co kdyby, uškodit tím nemůžu"
kuli

#13 Příspěvek od kuli »

Tak dneska jsem nasel diru na vlnovci sani..mohlo by to byt tim?uz jsem prasklej vlnovec mel ale to mi nedrzeli otacky a chcipalo mi to.Tak obednam novej a pak se uvidi...snad to ten problem se skubanim pri rychlejsim seslapnuti plynu vyresi
Matrix Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Matrix Člen Klubu »

A volnoběžný ventil už jste zkoušeli? Ten se pomalu ale jistě začíná špatně otvírat a zavírat nebo se neotevře úplně (zanáší se el.motorek ze sání). Mě to způsobovalo vše co tu popisujete. Chcípnutí auta při dojíždění ke křižovatce, cukání při cca 3000 otáčkách atd..
kuli

#15 Příspěvek od kuli »

Dnes jsem se vrhnul na ten vlnovec,zalepil jsem prasklinu a prozatim to uz neskube kdyz pridam na plno...tak snad to bylo tim.Ted jeste nekde sehnat novej pac tohle asi dlouho nevydrzi.Nejak se mi nedari sehnat na netu novej,nevite nekdo kde se da sehnat?diky
Rade520

#16 Příspěvek od Rade520 »

kuli píše:Dnes jsem se vrhnul na ten vlnovec,zalepil jsem prasklinu a prozatim to uz neskube kdyz pridam na plno...tak snad to bylo tim.Ted jeste nekde sehnat novej pac tohle asi dlouho nevydrzi.Nejak se mi nedari sehnat na netu novej,nevite nekdo kde se da sehnat?diky

Já kupoval tady:
http://www.voton.cz/cz/e-shop/681199/c57218-3-28e36-29-09-2f90-e2-80-93-02-2f99/vlnovec-sani-bmw-e36-318is-2fti-m44-od-94.html
:wink:
Itchy
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Itchy »

nevim kolik maji postovne ale v BMW jsem kupoval za 610 cca takze jestli to nevyjde nastejno :-)
Rade520

#18 Příspěvek od Rade520 »

Itchy píše:nevim kolik maji postovne ale v BMW jsem kupoval za 610 cca takze jestli to nevyjde nastejno :-)

Však tohle je taky origo Bmw, ůplně stejný díl tak cena musí být podobná ne.
Nebo myslíš že se dá sehnat někde za dvě kila ?
Já jsem třeba z vidlákova a nemám blízko žádné zastoupení bmw,
Tak origo díly objednávám přes votona a vždy dojde za 3-4dny,a nikdy žádnej problém. :)
Itchy
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Itchy »

sak v pohode ja nic nerikam vim ze jsou to origo ale asi tam maji nejake lepsi ceny pochopitelne.
Jen davam moznost pokdu neni z vidlakova a s dopravou by to vyslo stejne tak je tu jeste moznost zajit rovnou tam no :D
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Mmmm, že bych taky vyzkoušel koupit nové koleno sání? Já jsem ho kontroíloval, je docela zpuchřelé ale dírku jsem neviděl.. jen vtý hadici co vede k volnoběžnýmu ventilu byla, tak jsem to prozatím zamotal izolačkou.. koupím to nové a uvidím:D Díky za tip:D
Odpovědět