Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Neznámá součástka e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jamall

#1 Příspěvek od Jamall »

snažím se kamarádovy pomoct při skládaní e36 a toto se mi do ruky dostalo jako součástka pro mě neznámá. Máte někdo ponětí co je to zač? K čemu to slouží?

Toto bylo údajně za rádiem. Uvnitř je asi vcelku dost silný magnet. Součástka na sebe navazuje solidní množství kovového prachu
Obrázek

Obrázek

Tato součástka byla A sloupku, spolujezdce. Hrká jakoby byl uvnitř cylindr a v něm kovová kulička
Obrázek
Jamall

#2 Příspěvek od Jamall »

nikdo nic?
Joy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Joy »

Ty jo, co to je? 8O
Já tam nic takovýho nemám, ale taky by mě docela zajímalo, k čemu tahle věcička slouží.
Paty

#4 Příspěvek od Paty »

otřesové čidlo? Má to bmw alarm, centrál na DO?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Kam z toho vede ten drát?
Jamall

#6 Příspěvek od Jamall »

nezkoumal jsem, protože z kabeláže při focení bylo zatím jedno velké klubo a jedna ze součástek byla ustřižená od kabeláže...netuším proč

to čidlo potřebuje opravdu velký otřes aby nějak reagovalo...v podstatě hodně klepnout a prudce zastavit...no na "čidlo airbagu" zas moc citlivé

centrál i alarm má, ale aftermárketový...netuším jestli origo BMW aftermárket, ale této součástky mají na sobě malí znáček BMW, no číslo dílu je nečitelné. Dodám že je to model 93"
Jamall

#7 Příspěvek od Jamall »

tak jsem zjistil, že tož ten blbinec s cylindrem se jmenuje "Emergency switch" s katalogovým číslem 61 31 8 350 284, ale kerý čert ví, k čemu slouží?

Je to díl. č.1
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... _relays-3/

http://www.ebay.com/itm/96-BMW-Z3-EMERG ... 1098409040
beny-maser

#8 Příspěvek od beny-maser »

podle mě je to čidlo co vypne motor když se auto převrátí.
mitch17

#9 Příspěvek od mitch17 »

Je to nárazový čidlo. Po nehodě dojde k ukostření a minus doteče až do jednotky crash control module. Tim se vypne palivový čerpadlo, rozblikají světla atd...
Podivej se do: 1993 BMW 318i - 318is - 325i - 325is Electrical Troubleshooting Manual (kdyžtak si to stahni na netu)
Otevři kapitolu 6350.0 . Je to součástka S27 na konektoru x388. =INERTIA SWITCH.
Na svý verzi z roku 94 sem to měl schovaný v pravým ačkovým sloupku ze vnitř. Musíš sundat reprák a hrabnout rukou nahoru doprava. Drží to dvěma vrutiky z kabiny. Sundej kastlik a odhrn tu pěnovku a měli by tam bejt dvě dirky za který to přiděláš....
Jamall

#10 Příspěvek od Jamall »

výborně. Děkuji za informaci...jak bude čas, kouknu do schémat. Akorát jis mě dal brouka do hlavy. Netušíš, jak tohle čidlo pracuje? Zdali po nárazu nedojde k nějakému vnitřnímu porušení?

Modul cash control je součástí jednotky begu?

Netušíš co je zač ten první díl?...zpoza rádia?

Tuší někdo k čemu krom alarmu slouží mikrospínač pod kapotou na straně spolujezdce u hl. světla?
mitch17

#11 Příspěvek od mitch17 »

po nárazu nedojde k přerušení ale naopak. Dojde k tomu, že přivedeš mínus pol z karoserie do toho crash control modulu. Když se mrkneš na to schema, tak to hned pochopíš co tím myslím... A jak zjistíš v jaký je pozici (je tam opravdu kulička a tvar plíšek, jak si psal)

Crash control module není součásti jednotky bagu. Umístění je napsaný v kapitole 7000.0-9 (strana 265) tedy nad nohama řidiče. Obrázek kde je, je v kapitole 7100.0-3 obrázek 3 (str. 293)
Ale mrkni na příručku pro ročník 93, pro jiny ročníky se stránky a popisy liší...

Co je ta součástka za radiem netuším.... Musel bych se sám mrknout za rádio. Ale když projedeš ty obrázky v kapitole 7100.0 možná to tam najdeš a zpětně zjistíš název atd....

ten mikrospínač na fronteru : sou někdy dva jeden pro alarm a druhý je pro osvětlení motorovýho prostoru světýlkem v kapotě.
Jamall

#12 Příspěvek od Jamall »

chtěl jsem sosnou schémata pro 93" a nějak se jim nechtělo...zkusím pohledat ještě někde jinde.

nemyslím přerušení obvodu, ale vnitřnímu trvalému poškození. Zdali se kulička např. po vrácení vozidla na kola, vrátí kulička do mističky a tím opět spojí obvod
mitch17

#13 Příspěvek od mitch17 »

má to přes 9 mega... možná mejlem by to šlo.... ale google to najde určitě...
chce to ale 93, protože to je ročník se ZVM modulem, od ročníku 94 dávali modul ZKEIV a tam je schéma a další komponenty jiný.....

protukni to multimetrem na těch dvou pinech... nemělo by to pípat, protože před nehodou je to "rozpojený". Pokud by ti multák na pinech pípal, tak by ti šel mínus z káry a blokovalo by to několik funkci (čerpadlo atd...) Mužeš to nezapojit a vlastně nasimulovat že je auto cajk..ale po orazítkování třeba sloupu se auto nezabezpečí.....
Vím že u jiných značek stačilo to čidlo rozlousknout a kuličku odaretovat a makalo to jako nový.. Ale nejsem si jistej jestli tady to jde rozkuchat...
Odpovědět