Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

uvařená e36 m43B18 ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
VR

#1 Příspěvek od VR »

Zdravim,
poslední dobou mi přez víčko chladiče párkrát unikala horká voda, prvně se mi to stalo když jsem přivezl auto ze servisu...(snad náhoda...), nedávno jsem vyměnil termostat, chvilku v poho, předevčírem trochu vody zas uniklo, dneska jsem jel cca 2km po městě, kontroloval jsem teplotu a dobrý, ale když jsem parkoval, začal motor vynechávat, dal jsem trochu plynu zajel na dvůr a všiml si že ručička vody je v červenym, hned jsem to chcípnul.když spadla teplota dolil jsem trochu vody, protože něco vyteklo. Zkusil jsem nastartovat a jen se to houpalo pod 1000ot divně, tak jsem to hned zasnul... co teď? :(
petelin

#2 Příspěvek od petelin »

odzkoušej termostat, mrkni jestli ti koluje voda přes expanzní nadobku..když se voda nebude pohybovat tak ji je buď málo nebo to je zavzdušněné a nebo máš lopatky na pumpě rozemleté
Pak ještě možnost že Visko spojka nejede jak má, ale zas takové teplo není aby se to neuchaladilo aj bez ní
VR

#3 Příspěvek od VR »

termostat je novej, když jsem odvzdušnoval, voda tekla, takže čerpadlo je dle mě ok. dneska jsem zjistil, že byl volnej kabel na svíčce( problém s vynecháváním) a co se týče tý vody, tak je mokrej roh bloku u těsnění, takže nejspíš v háji těsnění pod hlavou... :(
petelin

#4 Příspěvek od petelin »

ojej, tak to je docela nepřijemné.. no koukni ještě jestli nemáš emulzy v oleji.
Já když měl novej termostat, tak mi za 2 měsice se přestal otvírat -_-
shade741

#5 Příspěvek od shade741 »

tlakuje do hadic? (tj sou hodně tvrdé?) případně nepřibyl či neubyl olej? Olej ve vodě? Není v systému někde netěsnost- projdi hadice, víčko drží?
VR

#6 Příspěvek od VR »

hadice tvrdý nejsou, olej je ok, kdyby to šlo do oleje měla by tam být ta emulze, což není. jediný kde je voda, tak na rohu bloku u klima kompresoru, ale těžko říct jestli to je z palicou, nebo prej z prsou. No asi to bude víčko, protože ted jsem na to koukal a při zahřátym motoru, se vaří voda a uniká tlak přez víčko, takže asi netěsní, pak to vaří a následně teče přez to víko ven, jinak už nevím.
Odpovědět