Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

jak snížit spotřebu oleje bmw 330i e90?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Malwin
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Malwin »

Nijak mi to nelitalo....dle merky olej konstantne ubejval nikdy to nepribejvalo atd....a ted to najednou z temer minima skocilo na maximum...tak me to celekem dost prekvapilo....nic mene me asi bude cekat opetovne premereni vypustenim a opetovnym nalitim.....abych mel jistotu jak to teda vlastne je.....byli by celekem usmevne.....kdBych celou dobu motor prelejval olejem a divil se jak to hrozne zere.... ale to uz je asi velkej optimismus....
Malwin
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Malwin »

Tak jsem to vcera nevydrzel a olej znova vypustil zmeril a nalil zpet....a jak to dopadlo??? Od meho posledniho vyliti oleje a opetovneho naliti zpet do motoru neubyla v motoru ani kapka oleje....po naliti oleje zpet do motoru jsem odpojil a znova pripojil cidlo a hlasilo dolej litr pritom v aute bylo nalito 6,5 litru oleje.....takze za celou moji velkou spotrebou oleje je celou dobu vadne merici cidlo hladiny olej a auto tak bylo permanentne prelito o litr ne i vic oleje.....ted budu objednavaz cidlo jak vimenim dam hnet vedet jak to dopadlo.
bladerc

#43 Příspěvek od bladerc »

Cau, taky me zere olej ma 330i asi 1l na 3000tis. mam tam castrol 5w30 a tady ctu ze mam zkusit 5w40 muzu tam na doliti pouzit uz tento 5w40 nebo radeji vymenit komplet za 5w40?Diky
Malwin
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Malwin »

Urcite vymenit komet.....mam ted vynikajici rwfwrence na mobil1 5w50 olej krasne vytesni a motor funguje jak ma....
Jinak ja bohuzel zatim cekam...nyni jsem menil merku oleje a pri te prilezitosti jsem zjistil ze mam v motoru podstatne mene ole nez je minimum, coz me nepotesilo....ovsem auto jelo normalne bez problemu.....tak by me teda zajimalo jake je skutecne minimum oleje v motoru....... kontrolka tlaku se nerozsvitila a olej se dostal az pod vicko dolevani.....
bladerc

#45 Příspěvek od bladerc »

A jakou mas motorizaci?puvodni majitel tam lel 0w30 ale v mem servisu rekli ze mam prejit na levnejsi variantu 5w30 ale me to zacalo zrat olej, nevim zda zralo olej i puvodnimu majiteli ale to uz nezjistim, auto je z nemecka.je mozne ze tou zmenou na 5w30 se tam neco rozhasilo?
vita11 Moderátor
Moderátor

#46 Příspěvek od vita11 Moderátor »

to Malwin: blbá otázka ... jak přesně jsi to zjistil? teď jsem do auta 2x za sebou dolil po 0,5L oleje a měrka pořád ukazuje přesně mezi riskama, takže mě vrtá hlavou kolik tam mám vlastně oleje a jak to zjistit...
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Jendix »

Malwin píše:Urcite vymenit komet.....mam ted vynikajici rwfwrence na mobil1 5w50 olej krasne vytesni a motor funguje jak ma....
Jinak ja bohuzel zatim cekam...nyni jsem menil merku oleje a pri te prilezitosti jsem zjistil ze mam v motoru podstatne mene ole nez je minimum, coz me nepotesilo....ovsem auto jelo normalne bez problemu.....tak by me teda zajimalo jake je skutecne minimum oleje v motoru....... kontrolka tlaku se nerozsvitila a olej se dostal az pod vicko dolevani.....

tak vždycky je tam ještě menší rezerva a pokud nejezdíš nějak extrémně na doraz v zatáčkách a při brzdění.. nemusíš to ani poznat že máš málo oleje..

to minimum je právě stanovený tak, aby to motor zvládnul při extrémních podmínkách a né při volnoběhu na rovině..
Malwin
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Malwin »

To Vita: zajet s autem na hever nebo jamu. Orech 17mm vypustit olej do ciste nadoby, pripadne do nadoby s merkou....povolit vicko na dolevani oleje a povolit olejovy filtr...pokud se ti nepodari povolit olej filtr coz by nemel byt problem univerzal klice se prodavaj vsude cca do 150,- tak ve filtru zustanou 2-3 dcl....ale radeji bych povolil i filtr at to vytece vse... zmeris a nalejes spatky... jinak ty merky to taky nemusej ukazovat hned ale az tak po ujeti cca 50km v kuse zalezi na tim jak ktera je citliva.....jinak na us foru pisou ze nektery merky nerozpoznaj doliti mene nez 0,5l oleje....
vita11 Moderátor
Moderátor

#49 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Jo tento postup znám. Jsem myslel že jsi to poznal při vytahování té měrky ... že třeba hladina nesmí klesnout pod některou hranu která tam vykoukne nebo tak.. ale i tak dík :)
Dostal během týdne litr tak už by to snad měl poznat :o pokud není čidlo v hazlu
Malwin
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Malwin »

Právě že ty čidla celkem dost odchazej. Jinak to čidlo je na dne olejovy vany, takže bez vypuštění oleje se to vyměnit ani neda....
lucas22

#51 Příspěvek od lucas22 »

ale kdyz odejde cidlo, tak typicky vyhodi nejaky kod aneb ne?

Jinak, kratke jizdy s nezahratym olejem, kdy se nestaci vyparit benzin a voda, ovlivni funcnost cidla a to pak muze ukazovat mene nez tam skutecne je.
vita11 Moderátor
Moderátor

#52 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Původně jsem si to tak myslel, ale z tvého příspěvku jsem (špatně) pochopil, že je jinak. Taky zapřemýšlím nad výměnou..
Malwin
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Malwin »

Ano ty kratke jizdy tak to opravdu je nebo dalsim znajem je dlouhr nasitani stavu hladiny....jinak me cidlo neukazovalo chybu. Jen mi prubezne mizel olej dle cidla pak to skocilo do plneho stavu a po odpojeni a zapojeni to spadlo k minimu kde tu zustalo i po premereni a naliti 6,5 litru oleje.....teprve nesic na to zaclo cidlo hlasit chybu a zadat o preprogramovani servisbiho ibtervalu ale obcas se stalo ze to ukazivalo minimum u kdyz to tak nebylo... Ono jako vadne se ukazuje az kdyz je to v diagu ukazuje permanentne i po smazani......coz je proste blbe..
Odpovědět