Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
porucha radia Busines v E91?
nemá někdo zkušenost s touto závadou, radio normálně svítilo- displej, ale pak jednou přes noc jsem došel a displej i s hodinami nesvítil, jinak stanice si to pamatovalo scan také bylo možné provádět, jen ten displej. Dával jsem to za vinu baterce, dal jsem ji na nabíječku a po čase zase radio svítilo, nyní mne to udělalo opět a to jsem večer dojel z Berlína. Ještě dodám, že radio během jízdy má špatný příjem (chrčí ) a stanice ani dlouho nevydrží jako jsou F1, INPULS ... řek bych že mají největší pokrytí. Před nějakým časem jsem byl u kamaráda na BOSCH diagnostice a ta psala chyové hlášení, jako zkrat na anténě, nemůže to mít spíše spojitost s radiem, že by byl vadný anténní modul něž vadná baterie (mám originál baterii BMW Start/stop - gelová? ) Popřípadě nemá někdo nějaký návod (i obrázkový ) jak se vytahuje radio.
- Přílohy
-
- IMG_20131009_170339_01.JPG (82.5 KiB) Zobrazeno 1440 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Spis bych tipnul na diversity. Jenze ono tam u E91 zas tak moc nezateka, ale i vzdusna vlhkost jej umi taky poskodit. Radio ven neni problem, ale obavam se ze je to zbytecne, zaprve s nim nic neudelas pokud nemas druhe, a zadruhe tam mozna bude tech problemu vic ze ti odpina displej. sundej tu dlouhou listu v pristrojove desce a uz ti to bude jasne jak se dostanes k radiu. Kdybys mel cestu pres opavu muzem vyzkouset misto radia navigaci, ale neverim moc tomu ze to bude radiem. Spis diversity nebo prelomeny kabel a nejede mu napajeni antenniho zesilovace.
tak jsem tedy oddělal křídlo něco jsem našel kam jde anténa ale nevypadá že by tam byla vlhkost. vše co šlo dovnitř i ven modulu jsem odpojil a je to stále stejné, radio hraje, ladí, nesvítí a to i hodiny na radiu. K čemu je ten oranžový pásek. Ten konektor zprava je tedy napájení? Zkusit tedy hledat tu zda není někde přerušen? Nemá někdo schéma co který drát je či vede.
- Přílohy
-
- IMG_20131013_153716_01.JPG (67.58 KiB) Zobrazeno 1415 x
-
- IMG_20131013_152538_01.JPG (62.45 KiB) Zobrazeno 1415 x
tak nový poznatek ohledně displeje, manželka byla na výletu, dojela tak se ptám co rádio, prý nesvítí, otevřu 5-té dveře,že napojim baterku, vrazím klíč do šuplíku a rádio svítí. Pomačkal jsem přechod do 5-tých dveří a vše chodí, 2x jsem zasunul a vysunull klíč a radio zas nesvítí, tak ještě cca 2x zamačkl a vymačkl na displeji čarky jako by promáčklí displej, opět vymačknut a zamačknut klíč a na displeji nic, po dalším vymáčkávání a zamačkávání klíče v šuplíku a už nic na displeji. Nemůže to mít nějakou spojitost s šuplíkem nebo řídící jednotkou tohoto šuplíku, nikdy to nedělalo až po přehrání řídící jednotky zámku, před 14-ti dny kdy mi svítil červeně zámek řízení, v partnerském servisu BMW v Jiříkovicích mi přehrál zatím jednotku a poté se to objevilo, myslel jsem že je to baterka tak jsem na ni dal nabíječu a po cca 1h jsem jel pryč a radio svítilo. Pak auto jezdilo a stálo i 2dny a stále svítilo, pak v pátek jsem jel do Berlína a zpět a dnes již rano zas nesvítilo. Tak to dávám zas nabíječku tak uvidím ráno, může to mít tedy nějakou spojitost s baterii.