Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 320D 110kW motor koupe nebo oprava?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ronnycz

#1 Příspěvek od ronnycz »

Jsem tu pomerne novy potrebuji poradit, auto mi jezdilo jak hodinky pak odeslo turbo po 150 000 tak jsem to dal jednomu umelci a on vymenil ciste turbo nezkontroloval vstriky takze mam na vymenu ventily pist a protoze je skrably blok bude treba vybrus vtriky uz mam nove ...tak a ted co je lepsi ? druhy motor nebo tento nechat opravit ??? je tu nejaky motorar co to odhadne? ojety motor je cca od 30-40tis. oprava nevim ?
jinak je motor uplne v poradku a nevim kam se obratit jsem z Brna...
typ motoru 204D4 diky za pomoc ...
beny-maser

#2 Příspěvek od beny-maser »

já bych to neopravoval a těch 30-40tis je cena z vrakáče,když koukneš tady na fóru nebo na bazoš tak se s cenou dostaneš na půlku
výbrus je rozebrat komplet celej motor, dokonale odstrojit blok a když si spočítáš materiál a práci budeš tak kolem 50tis a min měsíc to auto bude stát
ronnycz

#3 Příspěvek od ronnycz »

No ja jsem zadny za "pulku" nenasel :) taky nechci motor co ma najeto 250000+ to je nanic me staci blok a hlava mam motor jinak v poradku ....
takze oprava ne ? jsou tam dve mensi ryhy neda se to necim zatahnout?...
pist propaleny neni jen upaleny vrch spalovaci "komurky"....
beny-maser

#4 Příspěvek od beny-maser »

250tis/km je ten motor zajetej, jestli někdo prodává motor co má najeto 70tis do cca 10let starýho auta, tak je podezřelej.Vstřiky máš nový a turbo taky, tak bych moc neřešil kolik má ten motor najeto,ale v jakém je stavu,protože věcy co nejvíc odcházej už máš.
Rýhy se daj zabrousit 2tisícovkou šmirglem,ale bude to tudy žrát olej,ale jezdit to bude.
Co máš s hlavou krom toho ventilu,ten se dá pořídit celkem "lacino"
Měl by ti stačit spodek a ten by jsi měl do 10tis pořídit.
ronnycz

#5 Příspěvek od ronnycz »

na hlave jsou pryc 3 ventily jinak nic .... a ten spodek no me mrzi motor co ma najeto 150 vymenovat za nejaky co ma o 100 vic a to jeste ze nekdo rekl ...kdyby tam nebyly vyryte ty drazky tak vymenim pist a ventily a jede se takhle porad premyslim jestli oprava nevyjde lip to chce nekoho kdo to zna a ma odhad na cenu zase by byl motor da se rict novy....
beny-maser

#6 Příspěvek od beny-maser »

ventyly seženeš bez problémů,měnit kvůli tomu hlavu nemá cenu,
pokud tam jsou drážky a ty si to auto chceš nechat tak sežeň spodek motoru,
na výbrus bych se vykašlal,musel by jsi koupit nové písty a kroužky s větším průměrem,neoriginál bych si já nikdy nekoupil to raději koupím spodek co má najeto 400tis
dá se ještě dát do toho válce co má drážku vložka, ale tohle řešení se mi taky nelíbí.
Navíc když koupíš pouze spodek motoru bez hlavy tak rovnou uvidíš jak na tom ty válce jsou. Když bude chycená klika tak tu máš na svém původním motoru dobrou.
_milan_

#7 Příspěvek od _milan_ »

ja bych se přiklonil k G.O.. na 530d 160kw všecky těsnění , rozvody , šálky , brus kliky , nejakych 40000 aj s prácou , navíc u tebe se nebude delat tolik vecí,koupíš píst a kroužky a jedeš ... a maš pokoj. nebo sežěn jetej spodek a uvidiš třeba bude gut , třeba ne.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matiz »

Ukaz ty ryhy, to bude asi nejlepsi. Ono neni ryha jako ryha.
ronnycz

#9 Příspěvek od ronnycz »

vyfotim dodam ...tak mam koupit jen spodek ? neni to lepsi jako zajety celek? ...
Bluma

#10 Příspěvek od Bluma »

_milan_ píše:ja bych se přiklonil k G.O.. na 530d 160kw všecky těsnění , rozvody , šálky , brus kliky , nejakych 40000 aj s prácou , navíc u tebe se nebude delat tolik vecí,koupíš píst a kroužky a jedeš ... a maš pokoj. nebo sežěn jetej spodek a uvidiš třeba bude gut , třeba ne.

Kde jsi to nechal opravovat za takovou cenu? Nechal jsem opravit 320d 110kw a stalo mě to 60.000,- :(
Bluma

#11 Příspěvek od Bluma »

ronnycz píše:Jsem tu pomerne novy potrebuji poradit, auto mi jezdilo jak hodinky pak odeslo turbo po 150 000 tak jsem to dal jednomu umelci a on vymenil ciste turbo nezkontroloval vstriky takze mam na vymenu ventily pist a protoze je skrably blok bude treba vybrus vtriky uz mam nove ...tak a ted co je lepsi ? druhy motor nebo tento nechat opravit ??? je tu nejaky motorar co to odhadne? ojety motor je cca od 30-40tis. oprava nevim ?
jinak je motor uplne v poradku a nevim kam se obratit jsem z Brna...
typ motoru 204D4 diky za pomoc ...

I když jsem si já nechal motor opravit, tak bych ti spíše doporučil koupit motor a vyměnit. Ten svůj můžeš využívat na ND. Taky si myslím, že tě to výjde levněji. Musíš ale trefit na nějaký co bude dobrý, což není jednoduché. Zkus se poptat u pana Odehnala ve Šlapanicích (ODETUN). Je možné, že by ti motor sehnal. Má nějaké kontakty, kterým věří. Mě nabízel motor za 27.000,- Bohužel byl pryč než jsem se rozhoupal... :(
ronnycz

#12 Příspěvek od ronnycz »

Koupil jsem motor za 1000eur 150000 najeto ze slovenska doufam ze bude v poradku a ten muj skusim dat nekam at mi reknou nazor kolik by stala oprava a bude druhy nahradni nebo na prodej...http://www.bmwdiely.sk/kontakt.php
Odpovědět